Stem op de Envirotrek Series en draag bij aan schonere bergen!

vrijdag, 16 maart, 2012

De European Outdoor Conservation Association heeft de Envirotrek Series van onze partner Respect the Mountains geselecteerd voor een bijdrage van max. 20.000 euro! Een bedrag waarmee Respect the Mountains de Envirotrek in Europa tot een extra success kunnen maken. Tot en met 30 maart kan je jouw stem hier uitbrengen. Draag jij ook bij aan schonere bergen?

De Envirotrek Series is een positieve en praktische oplossing voor de zware impact die de wintersportindustrie heeft op berggebieden. Tijdens elke Envirotrek worden er minstens 100 schoonmaakuren gemaakt door de deelnemers. In 2011 werden er zes succesvolle Envirotreks georganiseerd in drie Europese berggebieden. In 2012 wil Respect the Mountains het concept uitbreiden en daarmee nog meer mensen een fantastische en zinvolle dag bezorgen, en de bergen respecteren!

Respect the Mountains is een Nederlandse non-profit organisatie die in heel Europa werk verricht en een bijdrage levert aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze gebieden. Dit doen zij door de bergsporter bewust te maken van de kwetsbaarheid van deze gebieden en van simpele manieren om de negatieve impact van de bergsporter zo klein mogelijk te houden. Dat kan op een leuke, sympathieke manier. Denk bijvoorbeeld aan de ‘7 ways to Respect the Mountains’, die inspireren om duurzamer met de bergen om te gaan. Let’s keep our playground clean!

Wil je meer informatie over onze partner Respect the Mountains? Neem dan een kijkje op hun website: www.respectthemountains.com


Reacties zijn niet toegestaan.