Geslaagd NKBV mountainbike weekend Ardennen

zaterdag, 17 maart, 2012

In het weekend van 9, 10 en 11 maart 2012 organiseerde de NKBV (Nederlandse Bergsport Vereniging) een mountainbike weekend in de Ardennen. Mountainbike Challenge werd gevraagd dit weekend te begeleiden. Instructeurs Benjamin en Brian waren de gelukkige met de taak om een groep van 6 personen door de Ardennen te leiden.

Op vrijdag werd de omgeving uitvoerig verkend door de instructeurs. De NKBV beschikt over een heuse berghut in het pittoreske plaatsje Sy, de Tukhut. Met de hut als startpunt en de kaarten als gids werden een aantal mooie routes voorbereid. De omgeving biedt alles wat je van de Ardennen verwacht, heuvels, bossen, riviertjes, lange beklimmingen en uitdagende afdalingen. De deelnemers arriveerde op vrijdagavond. Onder het genot van een heerlijke maaltijd werd kennis gemaakt en het programma doorgenomen.

Op zaterdagochtend werd gestart met een mountainbike clinic. De basistechnieken, maar ook de meer gevorderde technieken zoals over grote keien heen rijden, werden geoefend. De groep toonde zich ware mountainbike talenten. In de middag maakte de groep een mooie en uitdagende tocht door de omgeving. 30 km en 500 hm werden overbrugd. Op zondag stond de tweede tocht op het programma. Dit maal 35 km en 600 hm door de prachtige omgeving van Sy.

Het weer was fantastisch, alhoewel hier en daar een modderig pad verraadde dat het de voorgaande dagen wel anders was geweest. De enthousiaste deelnemers zorgde voor veel gezelligheid en Benjamin en Brian leidde de groep zonder valpartijen over de vele paden en singletracks die de omgeving rijk is. Het fantastische eten van het naastgelegen restaurant ‘Le Petit Difference’ gaf de mountainbikers voldoende energie. Of was het het Belgische bier dat in de avond rijkelijk vloeide?

De NKBV organiseert op 28, 29 en 30 september wederom een mountainbike weekend in de Tukhut in Sy. Ook niet leden van de NKBV zijn welkom. Ook dit weekend zal begeleid worden door Mountainbike Challenge. In de zomer zullen wij daarnaast in samenwerking met de NKBV een heus bergsportkamp organiseren in Sy. Mountainbiken neemt daarbij natuurlijk een centrale rol in! Interesse in deelname? Neem dan contact met ons op!


Reacties zijn niet toegestaan.