Zonnig NKBV mountainbikeweekend in de Ardennen

maandag, 1 oktober, 2012

De Nederlandse Klim- en bergsport Vereniging (NKBV) biedt haar leden het volledige spectrum aan bergsport aan. Mountainbiken is daar ook een onderdeel van. Van 28 tot en met 30 september organiseerde de NKBV een mountainbikeweekend in de Ardennen, welke door ons werd begeleid.

De NKBV beschikt in de Ardennen over een ware berghut, de Tukhut in Sy. De hut is gesitueerd midden in de natuur en biedt volop mogelijkheden voor mountainbiken. Het weekend startte op vrijdag met een diner in het naastgelegen restaurant. Op zaterdag stonden na een stevig ontbijt de 15 deelnemers om 9:00 uur te popelen om te gaan mountainbiken. De ochtend stond in het teken van een mountainbike clinic. Mountainbiken in de Ardennen is anders dan mountainbiken in Nederland en dus werden de deelnemers goed voorbereid op wat hen te wachten stond. Een juiste rem-, klim en afdaaltechniek is niet alleen belangrijk, maar geeft ook veel meer plezier.

Na de lunch was het tijd voor het echte werk; een tocht door de heuvels van de Ardennen! Instructeurs Benjamin en Brian hadden een uitdagende route samengesteld door de directe omgeving. Er werd meteen gestart met een technisch keienpad en een erg steile klim. De route zorgde voor de nodige inspanning en overbrugde vele hoogtemeters. Het mooie van klimmen is dat je altijd weer beloond wordt met een afdaling. Halverwege de route zat een uitdaging van heel andere allure: een trap die eindigde in een voetgangerstunnel. Na de voorbereiding in de clinic was dit voor veel deelnemers een leuke uitdaging. Iedereen ondernam een poging en kwam met de juiste techniek beneden met twee trotse instructeurs tot gevolg.

De zondag begon koud. De mist die tussen de heuvels hing zorgde ervoor dat het kwik nauwelijks hoger kwam dan 1 graad. Gelukkig duurde het niet lang totdat de zon ook de laatste restjes mist had weggewerkt en steeg de temperatuur naar een zeer aangename 18 graden. De route was uitdagender dan die van zaterdag. Nog meer klimmen, technischere afdalingen en meer kilometers. De sfeer zat er goed in en de benen voelde goed. De glimlach op ieders gezicht onthulde dat alle deelnemers er veel plezier in hadden. Tijdens de afsluitende lunch werden de eerste toezeggingen voor een volgend mountainbikeweekend al gedaan. Oftewel, het was geslaagd!


Reacties zijn niet toegestaan.