Samenwerking NKBV en Mountainbike Challenge

maandag, 22 oktober, 2012

Met trots kunnen wij mededelen dat Mountainbike Challenge vanaf 2013 de officiële mountainbikepartner van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is. De komende jaren zullen wij voor de NKBV het totale mountainbike programma gaan verzorgen.

De NKBV verzorgt al jaren voorlichting, workshops en reizen op het gebied van bergsport. Hier hoort mountainbiken natuurlijk ook bij. Vanaf 2013 biedt de NKBV een uitgebreid mountainbike programma aan, geheel verzorgd door Mountainbike Challenge. Het programma zal bestaan uit workshops en reizen in binnen- en buitenland. De reizen in het buitenland hebben een uniek karakter. De NKBV is een vereniging die zich voor een groot deel richt op voorlichting en opleiding. Ook bij de mountainbike reizen is het leerelement duidelijk aanwezig. De reizen zijn dan ook een combinatie van clinics, speciaal toegespitst op de kenmerken van de omgeving, en het rijden van mooie tochten.

In 2013 start het NKBV mountainbike programma met vijf reizen. Dit is een uitbreiding op de workshops en het Ardennenweekend, welke wij in 2012 ook al mochten verzorgen voor de NKBV. De absolute topper in het reizenprogramma is de ‘Cursusweek Weissensee’. In dit mountainbike walhalla in het zuiden van Oostenrijk zullen de deelnemers de fijne kneepjes van het Alpien mountainbiken leren, terwijl we verblijven in een vier sterren hotel. Alle reizen worden verzorgd en begeleid door de instructeurs van Mountainbike Challenge.

Het volledige programma met workshops en reizen zal medio december officieel gepresenteerd worden door de NKBV. Een beknopt overzicht van de reizen is nu al te zien op onze website. De reizen kunnen geboekt worden vanaf december, maar nu is het al mogelijk een optie te nemen. Zowel leden als niet-leden van de NKBV kunnen aan de reizen en workshops deelnemen.

Mountainbike workshops

Waar: Lage Vuursche, Apeldoorn, Schoorl en Sint-Oederode
Voor wie: beginnende-gevorderde mountainbiker

Mountainbike reizen

Waar: Ardennen weekend, 5-daagse Eifel, Cursusweek Weissensee
Voor wie: beginnende tot gevorderde mountainbiker
Wanneer: zie data op de pagina van de NKBV reizen

Voor meer informatie over de reizen kun je kijken op de pagina van de NKBV mountainbike reizen. Vanaf medio december is de informatie ook te vinden op de website van NKBV.


Reacties zijn niet toegestaan.