Programma Alpen huttentocht

Op zondag reis je af naar Seefeld. Je ontmoet hier de overige deelnemers en de gidsen. We dineren gezamenlijk en maken kennis met elkaar. Wij vertellen je alles wat je te wachten staat de komende week en laten de route zien. Na het eten zorgen we ervoor dat alles gereed is voor de eerste fietsdag.

We gaan meteen na het ontbijt de mountainbike op. De omgeving van Seefeld leent zich uitstekend voor de technieken die wij willen behandelen. We zullen vandaag, tussen de trainingen door, een mooie tocht rijden. We zorgen ervoor dat het materiaal helemaal in orde is voor vier dagen mountainbiken in de bergen. Aan het einde van de middag pakken we de tas in.

Seefeld
35 km
600 hm

Vandaag starten we met de huttentocht en rijden we naar een hut op 16oo m hoogte, het Karwendelhaus. De eerste kilometers zijn nog vlak en zorgen ervoor dat we lekker in kunnen rijden. Al snel gaat het omhoog. We zien de hoge toppen om ons heen en je vraagt je af waar je er tussen kan rijden. Een lange klim brengt ons over een niet al te steil pad naar een paar honderd meter onder de hut. De laatste kilometers zijn wel steil en via haarspeldbochten bereiken we uiteindelijk de hut.

Seefeld – Karwendelhaus
40 km
1650 hm

Het mooie aan slapen bovenop de berg is dat we de dag mogen beginnen met een afdaling. De kilometers naar beneden gaan snel. De volgende klim dient zichzelf meteen weer aan. De afdaling is een technisch pad, waar misschien niet iedereen zal kunnen fietsen. We lunchen in een alm, waar we ons kunnen opladen voor de laatste klim. Niet steil, wel lang. De hut, de Plumsjochhütte, wordt omringd door de kalktoppen. Een mooie avond hoog in de bergen.

Karwendelhaus – Plumsjochhütte
39 km
1700 hm

Ook vandaag starten we met een afdaling. We gaan terug het dal in waar we gisteren ook reden. We steken het dal door om weer een klim te maken. Als we weer naar beneden rijden zien we een breed droogstaand rivierdal. Onze route gaat dwars het veld met keien en stenen heen. Een hele prestatie als je dit rijdend kunt oversteken. Een volgende klim eindigt bij de hut. Een kleine en onbemande hut. We eten in de naastgelegen Alm en genieten van een laatste avond hoog in de bergen.

Plumsjochhütte – Krinner Köfler Hütte
45 km
1500 hm

De laatste etappe brengt ons terug naar Seefeld. Een lange afdaling vanaf de hut zorgt dat we weer in het hoofd dal komen. We rijden door Mittenwald, een mooi Alpendorp. Hierna klimmen we weer omhoog om de drukte nog even te vermijden. Door de bossen bereiken we uiteindelijk Seefeld. We checken weer in het hotel in. We eten nog een laatste keer samen en sluiten de week af met het ophalen van mooie herinneringen aan een uitdagende, maar mooie week mountainbiken.

Krinner Köfler Hütte – Seefeld
40 km
1100 hm

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Alpen huttentocht


Reacties zijn niet toegestaan.