Bikepark Trainingsweekend Glentress Schotland

Aantal beschikbare plaatsen:
29 maart tot en met 2 april 2018: Helaas, deze reis is vol

Omdat alle deelnemers hebben gekozen voor de vervroegde aankomst op donderdag 29 maart, geldt voor de laatste beschikbare plaats dat enkel aankomst op donderdag mogelijk is. Je dient in dat geval om uiterlijk 19:00 uur op Edinburgh Airport te zijn. Voor de vervoegde aankomst geldt een toeslag van € 75,00. Er is nog één kamer beschikbaar. Wanneer jij je alleen aanmeldt, zal voor deze kamer de eenpersoonskamer toeslag gelden.

Profiteer van een lang paasweekend en pak Goede Vrijdag tot en met 2de paasdag deze gave reis met ons mee!

Schotland is een waanzinnige mountainbike bestemming. De bergen zijn precies hoog genoeg voor lange afdalingen, maar laag genoeg voor een snelle beklimming. Een perfecte afwisseling dus. Door heel Schotland heen zijn gave bikeparks aangelegd. Gebouwde routes die hun weg zoeken van de top naar beneden. Toegespitst op ieder niveau, met flowie trails, moeilijke obstakels of juist leerzame lijnen. De trails naar boven zijn ook niet mis, met uitdagende singletrails die je het klimmen een beetje doen vergeten.

De Tweed Valley bij Peebles is onze favoriete bestemming als het om Schotse bikeparks gaat. Je hebt hier Glentress bikepark met een groene, blauwe, rode en zwarte route. Hiermee vul je met gemak meerdere dagen. Dan is er nog het skillspark met jumps, drops, berms en nog veel meer om te oefenen en beter te leren rijden. Er zijn hier ook nog legio onofficiële trails die gebruikt worden voor de Enduro wedstrijden. Een steenworp verderop ligt Innerleithen. Hier loopt een aangelegde rode route van bijna 20 km en een aantal zwarte downhills. Maar nog veel interessanter zijn de onofficiële trails die samen meer dan 150 km lang zijn. Van makkelijk tot zeer moeilijk, in de bossen en op de heide, van helemaal boven tot helemaal beneden.

Tijdens het Bikepark Trainingsweekend Glentress verblijven we in Innerleithen in het beste Guest House van de wijde omtrek. Het is een prima uitvalsbasis voor de trails van Innerleithen en Glentress. Op vrijdagochtend kom je vroeg aan op het vliegveld van Edinburgh. We halen je hier op en brengen je meteen naar de trails. We rijden in een uur naar Glentress en om uiterlijk 11:00 zit je op jouw mountainbike, die door ons is meegenomen naar Schotland. Je krijgt iedere dag een stuk training in de ochtend. In de middag rijden we een gezamenlijke tocht of ga je op eigen gelegenheid de trails van het bikepark verkennen. Soms brengen we je een stukje omhoog met de bus. Waar nodig helpen we je bij de afdalingen.

Het Bikepark Trainingsweekend Glentress is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past. Wij raden het gebruik van een Full-suspension mountainbike aan. Het gebruik van een helm, kniebeschermers en handschoenen met lange vingers zijn verplicht. Deze zijn eventueel bij ons aan te schaffen. Een full-suspension en kniebeschermers kun je ook bij ons huren.

Verblijf
We verblijven in een luxe Guest House op basis van logies en ontbijt. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over een dubbelbed of twee losse bedden. Het diner nuttigen we in het dorp, de kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de reis. Het ontbijt bestaat uit diverse koude en warme gerechten. Lunchen doen we onderweg of in het bikepark in één van de restaurants.

Vervoer
Je vliegt op Edinburgh airport waar we jou om 8:00 uur ophalen. De vlucht van KLM die om 7:10 uur vertrekt uit Amsterdam sluit hier perfect op aan. We brengen jou meteen naar Glentress toe. Gedurende het weekend regelen wij de transfers, maar het meeste kun je doen met de mountainbike. We brengen je natuurlijk ook weer terug naar het vliegveld op maandagmiddag.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Tijdens het Bikepark Trainingsweekend staan wij voor je klaar om je te helpen waar nodig. Iedere dag geven wij een leerzame training en ook tijdens de tochten staan we klaar met raad en daad!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 525,- per persoon op basis van logies, ontbijt en inclusief transfer.
Maximum aantal deelnemers: 8. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Op vrijdag halen we je om 8:00 uur op vanaf het vliegveld. Op maandag brengen we je hier rond 15:00 uur weer terug. Je kunt op vrijdag om 11:00 uur op de mountainbike zitten. Op maandag kunnen we tot aan de lunch fietsen. Wil je liever al de avond ervoor aankomen? Dat is mogelijk met een toeslag van € 75,00 per persoon inclusief transfer vanaf het vliegveld. Lees verder…

Foto’s
Iedereen die hier geweest is, is het met één ding ontzettend eens: dit is gaaf! Zo gaaf dat je weer terug wilt komen. Een foto laat je slechts gedeeltelijk zien wat je kunt verwachten. Verhoog die verwachtingen nog maar iets meer, want vanaf de mountainbike is het nog beter! Ben je benieuwd naar een indruk van het weekend? Kijk dan snel op de fotopagina!  Naar de fotopagina…

Inschrijven
Het Bikepark Trainingsweekend Glentress gaat jou een super mooi paasweekend geven. Waar wacht je nog op? Ga met ons mee! Naar het aanmeldingsformulier…

 

 


Reacties zijn niet toegestaan.