Programma Enduro kamp Glentress

Op zondag stap je in Amsterdam op het vliegtuig. Een uur later sta je in Edinburgh. Je wordt hier om 18:00 uur opgehaald en naar Innerleithen toegebracht. De transfer regelen wij voor jou. Jouw mountainbike staat al op je te wachten bij het Guest House. We eten gezamenlijk in het dorp, kunnen kennis maken met elkaar en de gids vertelt je wat je deze week kunt verwachten. Daarna snel naar bed, want de week gaat nog zoveel brengen!

Innerleithen

Om 9:00 uur fietsen we gezamenlijk naar Glentress toe, ongeveer 20 minuten fietsen. We gaan naar de skills area waar we starten met een training over basic skills, zoals houding, balans en bochtentechniek. Na de lunch gaan we verder met de skills die je nodig hebt om de natural trails te rijden. Als er nog tijd over is zoeken we nog meer mooie paadjes op. Aan het einde van de dag fietsen we terug naar Innerleithen. Wil je eerder stoppen dan is het slechts 20 minuten fietsen naar het Guest House.

Glentress
45 km
800 hm

We fietsen weer naar Glentress, daar gaan we in de ochtend verder met de training. Wederom gaan we de natural trails op. Die vragen om een andere benadering dan de mooi aangelegde flow trails. Hoe rijd je uitgesleten paden, hoe neem je de beste bocht en wat doe je bij de steile hellingen en obstakels? We lunchen in het bikepark. In de middag ben je vrij om te oefenen in het bikepark. Misschien wil je naar de skills area of rijd je liever een van de mooie routes? aan het eind van de dag rij je terug naar Innerleithen.

Glentress
50 km
1100 hm

Vandaag blijven we dicht bij huis. We rijden de bergen achter het Guest House in op zoek naar de beste natural trails. We starten ook hier weer met een training. We gaan verder met rijden van snelle, gladde natural trails. Hoe houdt je optimale grip, welke houding neem je aan, wat doe je met grote drops? We lunchen in het dorp. In de middag ben je weer vrij om verder te gaan met oefenen of om zelf een mooie route te rijden, de rode route van Innerleithen bijvoorbeeld.

Innerleithen
50 km
1100 hm

Ook op deze dag krijg je in de ochtend training in Innerleithen. Je gaat verder met het fijnslijpen van jouw skills op de uitdagende natural skills. Hopelijk is het nat en modderig, dat zijn de beste omstandigheden om te trainen. De ondergrond geeft meer grip als hij nat wordt. De boomwortels worden alleen grotere obstakels, perfect oefenterrein! We lunchen na de training in het dorp en in de middag ben je vrij om te oefenen of een tocht te maken. Er zijn nog zoveel trails die je niet gereden hebt.

Innerleithen
50 km
1100 hm

Vandaag hoef je maar weinig te klimmen. Dat is fijn, want de benen zullen inmiddels wel al moe zijn. Je krijgt van ons een dagpas voor de uplift service cadeau. Een busje met aanhanger brengt jou en je mountainbike naar boven. Vandaag geen training, maar zoveel mogelijk afdalen! Je kunt tussen de 8 en 12 runs doen en het is dan kiezen welke van de mooie afdalingen je gaat rijden… dat zijn er namelijk een stuk meer dan 12.

Innerleithen
40 km
-1500 hm

Helaas, aan al het moois komt een einde. Zo ook aan deze waanzinnige week mountainbiken in Schotland. Na het ontbijt rijdt de taxi voor. Hij brengt je weer terug naar het vliegveld. Je bent hier rond 11:00 uur. Afhankelijk van welke vlucht je neemt ben je aan het einde van de middag weer terug in Nederland. Dat wordt even afkicken, het is er vlak en met een ernstig gebrek aan mooie trails. Jouw mountainbike reist een paar dagen later met ons terug naar Nederland waar je hem weer op kunt halen.

Innerleithen

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Enduro kamp Glentress


Reacties zijn niet toegestaan.