Enduro kamp Glentress Schotland

Aantal beschikbare plaatsen:
24 tot en met 29 maart 2020: 2 van de 9 plaatsen beschikbaar
13 tot en met 19 september 2020: kijk voor meer informatie hier

Enduro is het toverwoord van dit moment. De nadruk ligt op technisch afdalen, maar je rijdt zelf omhoog. Een perfecte combinatie van downhill en XC, waarbij snelheid, techniek en de gaafste trails zorgen voor de ultieme mountainbike ervaring. In het zuiden van Schotland ligt een vallei, de Tweed Valley, waar Enduro lijkt te zijn uitgevonden. Hier draait alles om mountainbiken en er liggen honderden trails. Een groot gedeelte daarvan wordt jaarlijks in de tientallen Enduro wedstrijden van top niveau gebruikt. En nu is het jouw kans om op deze trails te leren rijden!

De Tweed Valley, onderdeel van de 7Stanes, herbergt meerdere grote mountainbike bestemmingen. Aan een week heb je hier bij lange na niet genoeg, maar het is een mooie start. Het bekendste is Glentress, hier liggen trails voor ieder niveau. Ook is hier een skillspark met jumps, drops, berms en nog veel meer. Enkele kilometers verderop ligt Innerleithen. Hier loopt een aangelegde rode route van bijna 20 km en een aantal downhill trails. Maar nog veel interessanter zijn de onofficiële trails die samen meer dan 150 km lang zijn. Van makkelijk tot zeer moeilijk, in de bossen en op de heide, van helemaal boven tot helemaal beneden.

Tijdens het Bikepark Trainingsweekend Glentress verblijven we in Innerleithen in het beste Guest House van de wijde omtrek. Het is een prima uitvalsbasis voor alle trails. In dit dorpje draait alles om mountainbiken en hoe modderig je ook bent, je bent altijd welkom in een van de horeca gelegenheden.

De week zit propvol met training en het rijden van de trails. Op dinsdag vlieg je in de middag naar Edinburgh. Aan het einde van de middag staat er een taxi voor je klaar die je naar Innerleithen brengt. We eten samen en vertellen je alles over de week die je te wachten staat. Op woensdag stappen we op de mountainbike. De dagen bestaan uit het volgen van training en het rijden van de beste trails. Wij zorgen dat je steeds meer kunt en de techniek beheerst die nodig is voor de echte Enduro trails. Tussendoor lunchen we ergens en als het donker wordt, is het tijd voor een douche en lekker eten. Op zaterdag ga je al het geleerde in de praktijk brengen. In Innerleithen is een uplift service. Je krijgt een dagpas van ons cadeau en het enige wat je deze dag gaat doen is afdalen! We sluiten de week af met een gezamenlijk diner en gegarandeerd goede verhalen. Op zondag wordt je na het ontbijt door de taxi naar het vliegveld terug gebracht zodat je in de middag weer op de Nederlandse vlakke bodem staat.

Jouw mountainbike vervoeren wij gratis voor jou van en naar Schotland. Zo hoef jij enkel met bagage te vliegen. Je kunt natuurlijk ook met de boot overkomen, maar vliegen is een stuk sneller en voordeliger.

Het weer in Schotland? Tja, dat kan alle kanten op, net als in Nederland in Maart. Het kan lente zijn, het kan ook nog winter zijn. Om eerlijk te zijn, de trails zijn hier het beste als ze nat zijn. En ze zijn gemaakt om het hele jaar door bereden te worden. Wanneer het weer minder goed is, zorgt goede kleding voor een leuke week. We rijden veel in de beschutting van het bos en onze ervaring is dat het weer er eigenlijk niet zo heel veel toe doet. Het gaat om de trails.

Het Bikepark Trainingsweekend Glentress is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past. Voor deze reis het gebruik van een Full-suspension mountainbike noodzakelijk. We adviseren minimaal 140 mm veerweg voor en achter. Het gebruik van een trail helm, kniebeschermers en handschoenen met lange vingers zijn verplicht. Voor de Uplift dag is het gebruik van een full-face helm verplicht, deze kun je eventueel bij ons huren. Deze zijn eventueel bij ons aan te schaffen. Een full-suspension en kniebeschermers kun je ook bij ons huren.

In september 2019 organiseren we nog een Enduro kamp in Glentress. Deze duurt een dag langer en de trainingen worden verzorgd door de locals van Dirtschool. Meer informatie vind je hier.

Verblijf
We verblijven in een luxe Guest House op basis van logies en ontbijt. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over twee losse bedden. Het diner nuttigen we in het dorp, de kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de reis. Het ontbijt bestaat uit diverse koude en warme gerechten. Lunchen doen we onderweg of in het bikepark in een van de restaurants.

Vervoer
Je vliegt op Edinburgh airport waar we jou om 17:00 uur ophalen. De vlucht van KLM die om 15:55 uur vertrekt uit Amsterdam sluit hier perfect op aan. Wij zorgen voor de transfer naar Innerleithen. Tijdens de reis heb je geen auto nodig, alles is hier op fietsafstand. We brengen je natuurlijk ook weer terug naar het vliegveld op zondag, waar je om ongeveer 11:00 uur bent.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Tijdens het Bikepark Trainingsweekend staan wij voor je klaar om je te helpen waar nodig. Iedere dag geven wij een leerzame training en ook tijdens de tochten staan we klaar met raad en daad!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 775,- per persoon op basis van logies, ontbijt en inclusief training, transfer en uplift.
Maximum aantal deelnemers: 8. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
3 dagen training en 1 dag uplift. Dat maakt samen 4 waanzinnige dagen Enduro trails rijden. De training wordt afgewisseld met het maken van mooie tochten en het oefenen van de trails. Wij kennen de beste trails hier en laten ze je allemaal zien. We bezoeken meerdere gebieden en iedere dag heb je op een andere plek training. Lees verder…

Foto’s
Iedereen die hier geweest is, is het met één ding ontzettend eens: dit is gaaf! Zo gaaf dat je weer terug wilt komen. Een foto laat je slechts gedeeltelijk zien wat je kunt verwachten. Verhoog die verwachtingen nog maar iets meer, want vanaf de mountainbike is het nog beter! Ben je benieuwd naar een indruk van het weekend? Kijk dan snel op de fotopagina!  Naar de fotopagina…

Inschrijven
Het Enduro kamp Glentress gaat jou een super mooie ervaring geven. Waar wacht je nog op? Ga met ons mee! Naar het aanmeldingsformulier…


Reacties zijn niet toegestaan.