ENDURO KAMP SCHOTLAND

5 dagen training in het singletrail paradijs

 • Prijs

  € 895,00
 • Datum

  20 tot en met 26 maart 2022
 • Niveau

  Techniek: niveau 2 (beginnend Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 130 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  Knie- en elleboogbeschermers

Update Covid-19

Boek deze reis zonder risico! Mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan door Covid-19 maatregelen (zoals code oranje of rood in het land van bestemming), dan krijg je 100% van het door jou aan ons betaalde bedrag retour of schuif je kosteloos door naar een volgende reis. Wanneer de reis doorgaat worden er passende maatregelen genomen om de verspreiding van Corona tegen te gaan. De reis gaat alleen door wanneer de maatregelen die wij moeten nemen de kwaliteit van de reis niet in de weg zitten.

Enduro heaven; afdalen met een brede grijns

Enduro is een toverwoord. Het geeft een beeld van snelle afdalingen, avontuurlijke drops, vloeiende bochten en heel veel sensatie. En dat is precies waar je aan moet denken bij het Enduro Kamp Glentress. Het paradijs voor Enduro, het paradijs voor de echte mountainbiker. In het zuiden van Schotland ligt een vallei, de Tweed Valley, waar Enduro lijkt te zijn uitgevonden. Hier draait alles om mountainbiken en er liggen honderden trails. En wij gaan jou een groot deel daarvan laten zien en ervaren.

De week zit propvol met training. Iedere dag brengen wij je een stap verder en leer je moeilijkere trails rijden. De laatste dag is de uplift dag. De hele dag word je omhoog gebracht met de upliftservice en vlieg jij de trails af naar beneden.

Je verblijft in een top Guest House. Je reist makkelijk per trein of vliegtuig naar Edinburgh, waar wij jou ophalen. Wij vervoeren jouw mountainbike gratis naar Schotland.

De reis in detail

Tijdens de reis

We verblijven in een luxe Guest House in het dorp Innerleithen. Hier heb je de beschikking over een mooie kamer die je deelt met een reisgenoot. Het is ook mogelijk om tegen een toeslag gebruik te maken van een eenpersoonskamer. Het ontbijt nuttig je in het Guest House. Voor de lunch en het diner gaan we naar een van de restaurants in het dorp.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In het dorp is eensupermarkt en een fietsenwinkel. Je kunt jouw fiets schoonmaken bij het Guest House. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar Schotland

Jouw mountainbike lever je in Nederland bij ons in. Wij vervoeren deze voor jou naar Schotland. Zo kan jij zonder gedoe naar Edinburgh reizen.

De snelste mogelijkheid is per vliegtuig. In ongeveer 1,5 uur vlieg je naar Edinburg.

Met de trein reis je in ongeveer 11 uur naar Edinburgh. Dat is de groene keuze, aangezien je hiermee op deze reis maar liefts 129 kg CO2 bespaart. Je krijgt van ons € 75,00 korting op de reis om deze groene keuze te motiveren.

Op het vliegveld of station van Edinburgh staat de transfer voor jou klaar om je in een uur naar het hotel te brengen. Op de laatste dag brengen wij jou ook weer naar het vliegveld of het station toe.

Lees verder...

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt
 • 4x mountainbike training
 • 1x dagkaart Uplift Innerleithen
 • Professionele gidsen
 • Transfer van en naar vliegveld of station
 • Transport van mountainbike vanuit Nederland naar Schotland en retour

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 195)
 • Huur mountainbike (+ € 400)
 • Huur kniebeschermers (+ € 25)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 25)

Niet inbegrepen

 • Vlieg-, trein of autoreis (± € 100 - € 300)
 • Groene reis korting (- € 75)
 • Lunch, diner en drankjes (± € 150)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Enduro Kamp Schotland

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.

We hebben trouwens ook een 5-daagse variant van het Enduro Kamp Glentress in september. Deze is een niveau uitdagender en de trainingen worden gegeven door Dirtschool. Je vindt alle informatie over deze reis hier.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Enduro Kamp Glentress 20/03/2022
1 van de 8
Schrijf je in!

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Het grootste deel van de uitstoot van deze reis wordt veroorzaakt door het vliegen . Bij een reis met 8 deelnemers is dat maar liefst 83% van de totale uitstoot van deze reis.

Er is een alternatief; de trein. Vanaf Utrecht, via Brussel, de kanaaltunnel en Londen reis je in 11 uur naar Edinburgh. Vliegen kost met naar het vliegveld toe reizen, inchecken en security gemiddeld 5 uur. De trein geeft dus een 6 uur langere reis.

De besparing aan CO2-uitstoot maakt het de langere reis waard,  maar liefst 46% aan uitstoot kan worden bespaard.

Wanneer je met de auto naar Innerleithen rijdt, geeft dat vanaf reizen met 2 personen per auto al minder uitstoot dan het vliegtuig. Deel je hem met 4 deelnemers, dan stoot je zelfs minder uit dan de trein. Het is dan ook nog eens de goedkoopste optie.

Reis je met de trein of met minimaal 2 personen met de auto? Dan krijg je van ons een korting van € 75,00 op deze reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 2554 kg CO2
Bij 8 deelnemers: 319 per deelnemer

Ons aandeel: 320 kg CO2

 • Brandstof: 191
 • Boot: 129

Aandeel deelnemers: 2234 kg CO2

 • Vliegen: 2128
 • Transfer: 90
 • Uplift: 16
 • Per deelnemer: 279

Alternatief deelnemers: 1206 kg CO2

 • Trein: 1100
 • Transfer: 90
 • Uplift: 16
 • Per deelnemer: 151
 • Besparing per deelnemer: 129 = 46%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 1526 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 2 maanden doet. Bij het alternatief is dit 8 maanden.

Het programma

Dag 1: aankomst in Innerleithen

Per trein of vliegtuig reis je naar Edinburgh. Je wordt opgehaald op het station of vliegveld. De transfer regelen wij voor jou. Jouw mountainbike staat al op je te wachten bij het Guest House. We eten gezamenlijk in het dorp, maken kennis met elkaar en de gids vertelt je wat je deze week kunt verwachten. Daarna snel naar bed, want de week gaat nog zoveel brengen!

Dag 2: Training in Glentress

We fietsen gezamenlijk in ongeveer 20 minuten naar Glentress toe. Hier fietsen we een stuk omhoog naar de beste spot om de training te starten. We beginnen met enkele basic-skills, zoals houding, balans en controle. We oefenen het kijken, lijnkeuze en rijlijnen over obstakels. Tijdens de training rijden we sectie voor sectie de trail naar beneden. Als we helemaal beneneden zijn is het tijd voor de lunch in het restaurant van het bikepark. Hierna rijden we weer omhoog naar de start van de rode route en gaan oefenen met de technieken.

Dag 3: Training op natural trails

We fietsen weer naar Glentress. We gaan verder met de technieken van gisteren, maar nu op moeilijker terrein. We zoeken de natural trails op en gaan werken aan de juiste lijn, het zo soepel mogelijk laten rollen van de mountainbike en het vasthouden van jouw snelheid. Rond lunchtijd zijn we weer beneden. Na de lunch rijden we ergens anders omhoog en zoeken weer mooie natural trails op. We kunnen oefenen wat we in de ochtend getraind hebben. Aan het einde van de middag rollen we terug naar Innerleithen.

Dag 4: Enduro training in Innerleithen

Rondom Innerleithen liggen honderden trails. Voor ieder niveau en voor iedere techniek is er wel een trail te vinden die perfect is voor de training. We gaan vandaag weer een stapje verder. Op het programma staan grotere obstakels, drops en steilere hellingen. Rond het middaguur zijn we in innerleithen voor de lunch. Hierna klimmen we nog een keer omhoog om nieuwe trails op te zoeken waar we het geleerde perfect kunnen oefenen.

Dag 5: Grenzen verleggen in Innerleithen

De laatste dag training en die gaan we goed besteden. We gaan verder waar we gisteren gebleven zijn en focussen op de flow. Hoe rijdt je een singletrail met obstakels zo soepel mogelijk? Hoe laat je jouw mountainbike het werk doen? We lunchen in het dorp. Na de lunch rijden we naar The Golfie. Dit gebied is befaamd om zijn dubbel zwarte trails. Er zijn ook enkele instap zwarte trails die super gaaf zijn om te rijden. Met de techniek die je geleerd hebt, moet dit geen probleem meer zijn!

Dag 6: De hele dag Uplift

Wat een luxe, vandaag hoef je niet te klimmen! Je krijgt van ons een Uplift pas waardoor je de hele dag onbeperkt omhoog gebracht wordt. Je wordt afgezet bovenaan de trails van Innerleithen en kunt kiezen uit tientallen trails om af te dalen. We beginnen met de makkelijke inkomers en zoeken steeds uitdagendere trails op. Al het geleerde van de afgelopen dagen komt nu goed van pas. We sluiten de dag af met een drankje en taartje in de plaatselijke pub. Wat een week!

Dag 6: Terug naar huis

Helaas komt ook aan deze week een eind.In de ochtend staat de transfer alweer voor je klaar. Je kunt met een vroege trein of vlucht richting Nederland zodat je nog dezelfde dag thuis bent. Jouw mountainbike nemen wij wederom voor je mee naar Nederland.

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Het Enduro Kamp Schotland is een waanzinnige week vol training en trails. Wil je beter leren Enduro rijden? Heb je specifieke technieken in het afdalen die je wilt verbeteren? Dan is dit jouw week. De trails van Glentress en Innerleithen zijn onovertroffen en onze trainingen super leerzaam. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl