Programma Enduro Kamp Nauders


Op zondag rijd je vanuit Nederland naar Oostenrijk toe. Vanuit Utrecht doe je hier ongeveer 10 uur over. Je kunt vanaf 14 uur inchecken in het hotel. Rond 17:00 uur is de groep compleet en gaan we gezamenlijk eten. Je ontmoet de overige deelnemers en de gidsen vertellen je wat meer over het programma van de week. Kom je aan met vliegtuig of trein? Dan zorg je zelf voor de transfer naar Nauders.

Nauders

De eerste dag op de bike! Om 9:00 uur  stappen we op de mountainbike. We beginnen met wat basistechnieken om er zeker van te zijn dat deze er goed in zitten. Dan gaan we omhoog met de lift. We dalen eerst een blauwe trail af en focussen ook hier weer op de basis technieken. Houding, controle, lijnkeuze komen allemaal aan de orde.  De lunch eten we op de berg met uitzicht. Hierna gaan we enkele trails rijden om de geleerde techniek in de praktijk te brengen.

Nauders
40 km
-2500 hm

We starten met een korte herhaling van gisteren. Die technieken gaan we nu naar een moeilijkere trail toe brengen. Je zult merken dat wanneer de trail meer vraagt, het moeilijker is alles goed te blijven doen. We gaan dieper in op de techniek en zorgen ervoor dat jouw controle steeds groter wordt. De lunch nuttigen we hoog in de bergen en hierna dalen we af over een gave trail. Beneden aangekomen springen we in de lift en drukken op repeat!

Nauders
45 km
-3500 hm

Vandaag gaan we een ander gebied in. Hier zijn de trails weer een tandje moeilijker. We rijden ze, evalueren hoe het ging en scherpen aan wat er nodig is om ze perfect te rijden. Zo werken we enkele trails af totdat de lunchbel klinkt. Na de lunch, die we met het mooiste uitzicht op de omringende bergen eten, rijden we een aantal mooie trails totdat we moe maar voldaan terug zijn in Nauders voor welverdiend drankje.

Nauders
50 km
-4000 hm

Another day on the trails! We pakken weer een ander gebied dan de vorige dagen. We gaan op zoek naar moeilijke bochten en grote drops. De training gaat in op houding en de bike het werk laten doen. Dat is vaak lastiger dan het lijkt, zeker met moeilijke obstakels in je zichtveld. Na de lunch gaan we hier verder oefenen tijdens het rijden van een gave trail. We rijden hem een paar keer, zodat je weet wat er komt en de techniek echt kunt perfectioneren.

Nauders
50 km
-4000 hm

De laatste dag en dus de laatste training! We sluiten af met waar jij het meeste behoefte aan hebt. Iets herhalen, iets uitbreiden of iets nieuws? We hebben hier zulke mooie trails dat we bijna alles wel kunnen oefenen. Voor de lunch gaan we naar een mooie plek op de bergen. In de middag gaan we zoveel mogelijk runs doen als kan. We gaan ongetwijfeld sneller en soepeler dan op maandag! Met een grote glimlach op je gezicht sluiten we de dag af, natuurlijk met een drankje op een terras!

Nauders
55 km
-5000 hm

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Misschien moet je direct naar huis, dan is het fijn om vroeg te vertrekken. Maar misschien kan je nog even blijven in Oostenrijk voor een vervolg van jouw vakantie? Of plak je er nog een paar dagen in Nauders aan vast? Je kunt hier ook geweldig wandelen. En Italië en Zwitserland zijn natuurlijk erg dichtbij. Ook met de racefiets is het hier een waar paradijs en vormt Nauders een perfect startpunt voor mooie tochten.

Nauders

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Enduro Kamp Nauders Oostenrijk


Reacties zijn niet toegestaan.