Mountainbike week Italië

Aantal beschikbare plaatsen:
Deze reis is op dit moment niet ingepland

Italië kent veel gebieden met bergen. Natuurlijk de Alpen in het noorden, maar ook in het binnenland is het met recht bergachtig te noemen. Tijdens onze mountainbike week bedwingen we de hoogteverschillen van de Apennijnen in de provincie Marche, gelegen in de driehoek tussen Florence, Ancona en Rome. De bergen reiken hier tot 1500 meter boven de zee. In de nabije omgeving gaan ze zelfs de 2000 meter te boven. Maar nog veel belangrijker is de ondergrond; een mooie mix van goede wegen, technische rotspaden, gravel en steen. De ideale ingrediënten voor een uitdagende week mountainbiken.

In de mountainbike week klim je 6 dagen lang op de mountainbike en ga je op pad in de bergen voor een mooie tocht. Soms vanuit ons verblijf, maar ook wel eens met een korte transfer. Zo zien we veel verschillende gebieden en nemen we jou mee naar de beste trails die deze omgeving te bieden heeft. Ook zijn er een aantal trailparken in de buurt waar je kunt genieten van aangelegde trails met obstakels en andere uitdagingen. Je rijdt onder begeleiding van onze ervaren gidsen, die waar nodig uitleg geven. Zo kan jij het optimale uit deze week halen!

Voor deelname aan de Mountainbike week Italië is een goede mountainbike met verende voorvork noodzakelijk, alhoewel we het rijden op een full-suspension erg aanraden. Het gebruik van schijfremmen is een must, om altijd over goede remkracht te beschikken. Een dropper-post maakt het technisch afdalen makkelijker en is voor de trailparken een “must have”. De mountainbike week is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Inclusief transport van jouw mountainbike van en naar Italië!

Verblijf
We verblijven in een guesthouse in de buurt van Pergola. Hier beschikken we over diverse kamers met eigen badkamers, een gezamenlijke woonkamer en keuken. De eigenaren verzorgen voor ons het ontbijt en diner. Er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Italië toe. Je vliegt naar Ancona, waarvandaan wij een transfer naar het huis regelen. Ook op de terugweg wordt je naar het vliegveld gebracht. Over jouw mountainbike hoef je je geen zorgen te maken, wij vervoeren deze voor jou van en naar Nederland.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Zij nemen je mee naar de mooiste trails en geven waar nodig uitleg. De tochten en afstanden worden aangepast aan het niveau van de groep.

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: Vraag ons naar de prijs…
Maximum aantal deelnemers: 8

Programma
De Mountainbike week Italië is een uitdagende 6-daagse reis in de Italiaanse Apennijnen. We maken dagelijks een mooie tocht. Ook een stuk training kan deel uit maken van het dagprogramma. Iedere dag kent de nodige hoogtemeters, mooie beklimmingen en uitdagende afdalingen. We zoeken de trails op die het beste bij de groep passen om zo een perfecte mountainbike week te creëren.

Foto’s
De heuvels en bergen van de regio zorgen voor een mooi mountainbike gebied. Genoeg uitdaging te vinden, maar ook de uitzichten, natuur en cultuur zijn de moeite waard. Alvast kennismaken? Bekijk de fotopagina van de Mountainbike week Italië. Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Mountainbike week Italië is een perfecte week mountainbiken. Op dit moment is aanmelden niet mogelijk. Heb je interesse? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.


Reacties zijn niet toegestaan.