Mountainbikeweek Spanje

Aantal beschikbare plaatsen:
– 10 t/m 16 februari 2019 niveau 3: Helaas, deze reis is vol
– 10 t/m 16 februari 2019 niveau 3+: Helaas, deze reis is vol
Zie * onderaan voor uitleg over beide niveau groepen

Spanje staat bekend om warmte en mooie stranden. Maar het is ook een groot land met een erg mooi binnenland en adembenemende natuur. De bergen in het zuiden van Spanje vormen het perfecte decor voor de Mountainbikeweek Spanje. Slechts enkele kilometers boven Benidorm ligt een gebergte waar de drukte van de stranden niet doordringt. In de zomer is het hier veel te warm voor actieve bezigheden, maar in onze winter is het daar al lente. De bomen staan in bloei, de zon schijnt en de temperatuur is ideaal voor het mountainbiken!

Waarom is deze reis zo interessant? Het gaat om de ondergrond; stenen en rots. Tijdens de Mountainbikeweek zal je al jouw skills in moeten zetten. Het is een technisch uitdagende reis. Laat je niet misleiden door de afstanden. Met een route van slechts 30 km kan je hier 6 uur bezig zijn en totaal gesloopt zijn. Je moet je blijven focussen, blijven opletten, blijven werken aan jouw techniek en natuurlijk blijven trappen als we omhoog gaan. We zoeken de kleine paadjes op en gaan diep de bergen in. Soms zal er een stukje gelopen moeten worden. De rollen draaien om en de mountainbike mag even rusten op jouw rug. Misschien alleen maar eerlijk, hij heeft je al zover gebracht.

We verblijven in een luxe hotel. Een aantal dagen maken we vanuit het hotel een mooie dagtocht. Er zullen ook dagen zijn dat we een stukje met de auto rijden om naar een ander gebied te kunnen gaan. Je kunt iedere dag met ons op pad om te mountainbiken. Wil je een keer een rustdag? Dat is geen probleem. Tijdens de tochten geven we waar nodig aanwijzingen of een kleine training. We rijden als groep van maximaal 8 deelnemers en 2 gidsen en gaan samen uit, samen thuis. Genieten van mooie trails is tijdens deze reis belangrijker dan afstand en snelheid.

In februari is het hier de “groene periode”. De winter heeft wat regen gegeven en de natuur leeft op. Maar let wel, we geven voor deze reis geen “goed weer garantie”. De kans op temperaturen tussen de 15 en 20 graden en droog weer is groot, maar het kan in deze periode ook koeler zijn en regenen. Het programma gaat ook dan gewoon door.

*In februari 2019 gaan we met 2 groepen op pad in Spanje! Een niveau 3 en een niveau 3+ groep. De niveau 3 groep is geschikt voor iedereen die een gevorderde mountainbiker is, kan rijden op stenen en niet bang is voor een flinke drop. Bij de niveau 3+ groep vragen we om meer ervaring. Deze groep bestaat gedeeltelijk uit deelnemers die al eerder met ons mee geweest zijn naar Spanje. Wordt dit je tweede keer? Dan kun je zonder probleem deelnemen in deze groep. Nog niet eerder met ons mee geweest? Dan kun je aansluiten wanneer je een ver gevorderde mountainbiker bent, ervaring hebt met het rijden in zeer ruig terrein, goed om kunt gaan met drops van meer dan 40 cm en een full suspension mountainbike hebt met dropper zadel. Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Overleg dan even met ons.

Voor deelname aan de Mountainbikeweek Spanje is een goede full-suspension mountainbike noodzakelijk. Deze moet voorzien zijn van schijfremmen en bij voorkeur van een dropper zadel (voor niveau 3+ is dit een verplicht item). Het gebruik van kniebeschermers, helm en handschoenen met lange vingers is verplicht! Een mountainbike kun je eventueel bij ons huren. Kniebeschermers en handschoenen kan je bij ons aanschaffen. De Mountainbikeweek Spanje is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Inclusief transport mountainbike van en naar Spanje, verblijf in luxe hotel en transfer vanaf het vliegveld!

Verblijf
We slapen in een mooi hotel welke verscholen in een klein dorpje tussen de bergen ligt. Rust, ruimte en luxe kamers zijn de ingrediënten. Het verblijf is op basis van half pension. Er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Alicante toe. Op zondagochtend halen wij jou hier op en brengen we jou naar het hotel. Wij vervoeren jouw mountainbike gratis naar Spanje. Deze kun je een paar dagen van te voren bij ons inleveren zodat deze in onze bus, zonder gedoe en schadevrij, mee kan reizen. Op de laatste zaterdag brengen wij jou weer naar het vliegveld toe.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. We raden je aan om vooraf bij ons een clinic te volgen, maar ook tijdens de reis kunnen wij jou helpen. Vragen over de technische uitdagingen beantwoorden wij graag voor jou!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 975,- per persoon. Maximum aantal deelnemers: 10 per groep
Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Iedere dag nemen we jou mee naar de mooiste trails. Je kunt 6 dagen mountainbiken. Op zondag gaan we na aankomst direct rijden en ook de rest van de dagen maken we lange dagtochten. Soms starten we bij het hotel, andere dagen maken we een korte transfer naar een ander gebied. Benieuwd naar het programma? Lees verder…

Foto’s
Het binnenland van de Costa Blanca is betoverend mooi. Ruige bergen, rocky trails, adembenemende natuur. Het lijkt mijlenver van de toeristische kust af te staan. En dan niet te vergeten… in februari is het hier al lente! Neem eens een kijkje bij de foto’s en laat je meeslepen in deze uitdagende reis! Naar de foto pagina…

Inschrijven
De Mountainbikeweek Spanje is de ideale seizoensstarter. Ook toe aan de mooiste trails en een lente zonnetje in februari? Schrijf je dan nu in! Naar het aanmeldingsformulier…

Terug naar mountainbikereizen


Reacties zijn niet toegestaan.