Programma Mountainbikeweek Spanje

Tijdens de Mountainbikeweek Spanje maken we 7 uitdagende mountainbike tochten. Ons hotel staat midden in de bergen en geeft de mogelijkheid om mooie routes in de buurt te rijden. Een aantal dagen verzorgen wij een transfer naar een ander gebied. Zo zie je veel van de omgeving en kan jij de beste trails rijden! ‘s Avonds is er tijd om te relaxen, maar ook een extra rustdag is mogelijk. Het programma ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:

In de ochtend vlieg je naar Alicante. Wij wachten je hier op en brengen je met een 9 persoonsbus in ongeveer 1,5 uur naar ons hotel. We lunchen gezamelijk en hierna maken we een kleine ronde om even in te komen. We checken het materiaal en je kunt alvast wennen aan de temperatuur en het landschap.

Benimaurell
20 km
500 hm

We starten vanaf het hotel. Tijdens de eerste klim wordt je goed opgewarmd voor het eerste technisch pad. De tweede lange klim brengt je naar het hoogste punt van de dag. De afdaling is een beloning. Technisch, maar oh zo mooi. Je krijgt even rust met een makkelijk pad, maar niet voor lang… Er zit nog een flinke berg tussen ons en het hotel. Na de klim volgen we een technisch pad naar beneden welke eindigt voor de deur van het hotel. Dat is nog eens thuis komen!

Benimaurell – Castell de Castells – Benimaurell
40 km
1700 hm

Na het ontbijt laden we de mountainbikes in onze bus. We rijden een kort stukje om van een ander gebied te kunnen genieten. De klim is wederom lang, maar de beloning is groot. Eerst een natuurlijk gevormde boog in de bergen, dan het uitzicht. En vergeet de mooie singletracks, die de brede paden van de klim afwisselen niet. We zijn niet voor niets naar boven gereden. Dit zou wel eens een van de mooiste singletracks ter wereld kunnen zijn. En hij brengt ons weer helemaal naar beneden…

Castell de Castells – Catstellets – Castell de Castells
30 km
1300 hm

De auto brengt ons hoger de bergen in zodat we makkelijk kunnen inrijden. De route loopt door olijvengaarden en duikt een diep dal in, natuurlijk gevolgd door een flinke klim terug omhoog. We gaan een verlaten vallei in en een aantal mooie singletracks brengen ons naar de klim… Wanneer je deze kan fietsen mag je trots zijn. De meeste zullen lopen. De paden bovenop en naar beneden zijn snel en brengen ons naar de laatste klim. Technisch, uitdagend maar heel erg mooi!

Famorca – Tollos – Famorca
35 km
1500 hm

Vandaag doen we even rustig aan. De eerste dagen hakken er in en iedereen begint moe te worden. Een uitgelezen dag om even rust te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt. Voor degene die de mountainbike niet kunnen laten staan, hebben we een kleine ronde. We starten vanaf het hotel en rijden een paar mooie singletracks. Sommige hebben we al gereden, maar een tweede keer loopt zo’n track heel anders. Je kent hem en weet wat je moet verachten.

Benimaurell
25 km
900 hm

We pakken de mountainbike vanaf het hotel. We gaan naar een beroemde pas, waar alle profploegen trainen. Onderweg gaan we er veel tegenkomen. Wij pakken natuurlijk de onverharde wegen, wat het nog moeilijker maakt. Vanaf de pas loopt er een zeer uitdagende singletrack downhill. Wanneer we beneden zijn heb je de keuze; nog een keer of terug naar het hotel? De waanzinnige afdaling is de lange klim voor een tweede keer waard.

Benimaurell – Coll de Rates – Benimaurell
50 km
1900 hm

De laatste dag alweer… We stappen weer in de auto. Dit keer iets langer rijden om de mooie bergen rondom Gaudelett te zien. De paden zijn ruig en de bergen hoog. Een goede combinatie vinden wij. We rijden om een hoge berg heen en moeten daardoor diverse keren een pas over. Veel klimmen, veel dalen, veel stenen. Af en toe krijgen we een uitzicht op de Middellandse zee, niet verkeerd. Moe en voldaan komen we terug in het hotel. Een laatste avond samen eten en dan morgen naar huis.

Gaudelett – Confrides – Gaudelett
50 km
1700 hm

Na het ontbijt stappen we in de auto’s. In ongeveer 1,5 uur tijd brengen wij jou naar het vliegveld van Alicante. Aan het begin van de middag ben je weer in Nederland. Vervelend… daar is het vast niet zulk mooi weer als in Spanje. Alvast sterkte met de aanpassing, je zult de foto’s nog wel een paar keer terugkijken. Jouw mountainbike reist met ons mee terug en kan je in de loop van de week weer ophalen.

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Mountainbikeweek Spanje


Reacties zijn niet toegestaan.