Programma Trainingsweek Eifel

Op woensdag rond 12 uur arriveren de deelnemers. Tijdens de lunch maken we kennis met elkaar. Daarna stappen we op de mountainbike en beginnen met een mountainbike clinic. Je krijgt de basistechnieken van het mountainbiken goed uitgelegd. We brengen ze meteen in de praktijk in de eerste tocht die we vervolgens door de omgeving maken.

Daun
25 km
400 hm

De mountainbike clinic van vandaag gaat een stap verder. We pakken wat meer gevorderde technieken op die zorgen voor een goede controle. Bij de steilere beklimmingen en afdalingen is controle van je mountainbike erg belangrijk. De tocht van vandaag zal ook een graad moeilijker zijn. De afstand is groter en de paden zijn technischer. De omgeving is nog net zo mooi als de eerste dag en we leren de heuvels van de Eifel al aardig kennen.

Daun
35 km
600 hm

Eet bij het ontbijt maar iets extra’s, want vandaag gaan we een lange tocht rijden. Onderweg stoppen we bij enkele moeilijke of uitdagende passages. Hier krijg je uitleg over de techniek zodat ook deze obstakels een plezierige uitdaging worden. De route voert over brede grindpaden, over steile klimmetjes, spannende afdalingen en avontuurlijke singletracks. De mountainbike brengt ons in smalle dalen en weidse landerijen. Onderweg stoppen we bij een restaurant voor de lunch.

Daun
50 km
800 hm

Vandaag starten we de dag weer met een mountainbike clinic. We zoomen in op bepaalde technieken die vandaag goed van pas gaan komen. De tocht voert ons weer de heuvels van de Eifel in. We beklimmen met de mountainbike een oude vulkaan en rijden door een krater langs het vulkaanmeer. De kraterranden steken hoog uit en dus krijgen we heel wat beklimmingen voor onze kiezen.

Daun
40 km
650 hm

De laatste dag. Vandaag sluiten we de Trainingsweek af met een lange tocht door de heuvels. We brengen al het geleerde in de praktijk en mountainbiken de heuvels op en af. We gaan uitdagende paden op en kunnen genieten van waanzinnige vergezichten op de toppen van de heuvels. Nadat we aan het einde van de middag moe maar voldaan terug zijn gekeerd bij het hotel, eten we nog wat. We sluiten de trainingsweek af terwijl we de mooie herinneringen nog eens doornemen.

Daun
55 km
900 hm

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Trainingsweek Eifel


Reacties zijn niet toegestaan.