Programma Trainingsweek Sölden


Op zondag rijd je vanuit Nederland naar Oostenrijk toe. Vanuit Utrecht doe je hier ongeveer 9 uur over. Bij aankomst kun je inchecken in het hotel. Rond 17:00 uur is de groep compleet en gaan we gezamenlijk eten. Je ontmoet de overige deelnemers en de gidsen vertellen je wat meer over het programma van de week. Kom je aan met vliegtuig? Dan zorg je zelf voor de transfer naar Sölden. Met het OV is dit goed te bereiken.

Sölden

Om 9:00 uur staan we klaar om te starten. We beginnen op de pumptrack in het centrum van Sölden. Hier start meteen de training, want deze techniek komt goed van pas op de trails. We zorgen ervoor dat jouw houding perfect is en dat je de basic skills die je nodig hebt op de trails beheerst. De lift brengt ons omhoog en we rijden de eerste afdaling naar beneden. Er zullen er wel nog een paar gaan volgen deze dag! Tussendoor lunchen we op de berg. We sluiten de dag af met een drankje in ons favoriete café.

Sölden
40 km
-2500 hm

We starten met een korte herhaling van gisteren. Hiervoor gebruiken we de pumptrack en het oefenterrein. Hierna gaan we met de lift omhoog. Het thema van de training van vandaag zijn de diverse bochten in de trails. We oefenen ze op diverse trails met tussendoor uitleg en feedback van de gids. We lunchen tussendoor en ook in de middag gaan we met de lift omhoog. Eventueel kan je in de middag een paar individuele runs maken. Na dit harde werken heb je wel een drankje en een stukje taart verdiend!

Sölden
50 km
-4000 hm

Vandaag gaan we niet met de lift, maar wordt het klimmen! Geen angst, je krijgt van ons een E-bike. Daarmee is het een makkie om de “stille kant” van Sölden in te gaan. Hier zijn geen liften, maar wel heel veel gave natural trails. De training gaat in op het kiezen van de juiste lijn op de trails en het rijden over obstakels zoals wortels en drop-offs. Er liggen trails met divers niveau. Na iedere afdaling brengt de E-bike ons weer gemoedelijk omhoog. We lunchen op de berg in een kleine alm.

Sölden
50 km
-3500 hm

We gaan meteen met de lift naar boven. Na de natural trails van gisteren gaan we ons vandaag bezig houden met moeilijke en technische bochten rijden. Dat kunnen we het beste doen op de natural trails. Je leert de lijnen zien, hoe je obstakels ontwijkt of juist meepakt en in welke houding je moet zitten of staan. We lunchen op de berg en daarna gaan we verder oefenen of een aantal afdalingen pakken. Aan het einde van de dag rijd jij met een stuk meer zekerheid naar beneden!

Sölden
60 km
-3000 hm

Alweer de laatste dag! We gaan daarom snel de bergen in. In de ochtend krijg je de laatste training. Het thema bepalen we aan de hand van jouw wensen en vorderingen. Misschien wil je verder trainen op de natural trails? Of is er nog iets op de flowlines wat niet lukt? Na de lunch gaan we lekker rijden. Test je zelf eens door zo snel mogelijk naar beneden te gaan. We sluiten de dag en week af met een gezamenlijk diner in het dorp.

Sölden
60 km
-5000 hm

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Misschien moet je direct naar huis, dan is het fijn om vroeg te vertrekken. Maar misschien kan je nog even blijven in Oostenrijk voor een vervolg van jouw vakantie? Of plak je er nog een paar dagen in Sölden aan vast? Je kunt hier ook geweldig wandelen. En Italië is erg dichtbij via een rit over de mooie Timmeljoch pas. Ook met de racefiets is het hier een waar paradijs en vormt Sölden een prefect startpunt voor mooie tochten.

Sölden

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Trainingsweek Sölden Oostenrijk


Reacties zijn niet toegestaan.