Trainingsweekend Ardennen

Aantal beschikbare plaatsen:
Op dit moment is deze reis niet ingepland

De heuvels van de Ardennen worden door de inwoners van ons vlakke landje soms als heuse bergen bestempeld. Met hoogteverschillen van meer dan 300 meter is het in ieder geval niet vlak te noemen. Met de mountainbike is het nog een hele klus om de top van de heuvels te bereiken. De beloning ligt altijd aan de andere kant van de heuvel… een afdaling waar je met volle vaart naar beneden kunt crossen!

Onze instructeurs kennen de omgeving en weten je de mooiste plekjes en de gaafste trails te laten zien. Hun kunde helpt jou om hier veilig en gecontroleerd te rijden, zodat plezier bovenaan kan staan. Het Trainingsweekend Ardennen is voor alle niveau’s een uitdagend en avontuurlijk weekend. Naast het rijden van mooie tochten door het waanzinnige landschap, krijg je ook gerichte training in het mountainbiken. Wanneer jij snapt hoe je mountainbike werkt, krijg je meer controle. Tel daar de gezelligheid van de groep bij op en je hebt een onvergetelijk weekend mountainbiken in de Ardennen!

Het Trainingsweekend vindt plaats in Sy. Hier beschikken wij over een eenvoudige, maar gezellige accommodatie. Het gebied is redelijk onbekend bij mountainbikers. Dit garandeert rust en ruimte. De trails zijn er erg mooi en we nemen je graag mee naar de mooiste paadjes van dit onbekende gebied. We ontbijten en dineren in het naastgelegen restaurant.

Het trainingsweekend Ardennen is een niveau 1 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Verblijf
We verblijven in maximaal drie appartementen met verschillende losse kamers. We delen douches en toiletten. Het ontbijt en diner nuttigen we het naast gelegen restaurant. Het ontbijt bestaat uit een volle tafel waar je alle brandstof voor de dag kunt verzamelen. Het diner bestaat uit een voedzame maaltijd om alle gebruikte energie weer bij te tanken.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar de Ardennen. Wil je graag met iemand meerijden? Geef het aan in het aanmeldingsformulier en wij proberen een match te vinden. Met de auto rij je in een kleine 3 uur naar de Ardennen. Met de trein en bus kun je de bestemming ook bereiken. Alle tochten starten vanaf het huis, dus een auto is ter plaatse niet nodig.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Het mountainbike weekend is een mix van training in het terrein en het rijden van mooie tochten. We starten op zaterdag ochtend met een clinic, op deze manier kunnen wij jou goed voorbereiden op de technische uitdagingen die je te wachten staan!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: Vraag ons om meer informatie
Maximum aantal deelnemers: 12

Programma
Op vrijdagavond wordt je ontvangen met een heerlijk diner. Op zaterdagochtend starten we met een mountainbike clinic. Hier brengen we jou de basis en meer gevorderde oefeningen bij die van pas zullen komen in de Belgische heuvels. Op zaterdagmiddag en zondag maken we een mooie tocht door het schitterende landschap van de Ardennen.

Foto’s
De Ardennen zijn bij veel mensen wel bekend. Toch kom je op de mountainbike op plekken waar je anders niet komt. Je beleeft het landschap heel anders en door de snelheid van de mountainbike geniet je telkens van nieuwe vergezichten. Ben je benieuwd naar een indruk van het weekend? Kijk dan snel op de fotopagina!  Naar de fotopagina…

Inschrijven
Het Trainingsweekend Ardennen is een uitdagend weekend. Op dit moment is aanmelden niet mogelijk. Heb je interesse? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.


Reacties zijn niet toegestaan.