Trans Schotland THE TRAIL EDITION

Aantal beschikbare plaatsen:
Deze reis is op dit moment niet gepland .

The Trail Edition, de naam alleen al klinkt veelbelovend. En dat is terecht! Bij de Trans Schotland, The Trail Edition nemen we jou mee naar de vetste trails van Schotland. Je moet van stenen houden, gek zijn op het rijden van technisch moeilijke afdalingen, jezelf tot het uiterste willen pushen in een verlaten en afgelegen natuur, niet bang zijn voor de elementen en zeker niet schromen om de rollen eens een keer om te draaien; de mountainbike op jouw rug.

Kwaliteit van de trails, daar draait het om in The Trail Edition. Ben je opzoek naar een reis waarbij je zo hard mogelijk kunt rijden en zoveel mogelijk kilometers maakt? Zoek dan even verder. Bij The Trail Edition stellen de cijfers niet veel voor. 50 km op een dag… pfff. Maar schrik niet als we over 50 km 9 uur zullen doen. Op de mooiste trails maak je geen snelheid. Je krijgt de tijd om te genieten van 1001 stenen en ze allemaal op jouw beste kunnen te trotseren. De beste singletracks zijn zelden geplaveid. Ze zijn moeilijk, technisch, dwingen je vaak van de mountainbike af. Uitdaging om te kunnen blijven fietsen, ook als het pad zegt dat het niet kan. Een wandelaar haalt ons in… ze zijn gek denkt hij. Jazeker, gek op echt mountainbiken! Op zoek naar de grens van kunnen. Op zoek naar jezelf.

Tijdens het rijden van The Trail Edition kom je op plekken die normaal alleen voor wandelaars voorbehouden zijn. We gaan diep de bergen in, naar grote hoogtes. We rijden zoveel mogelijk over singletrails  en wandelpaden. Iedere dag is er een pas die we moeten bedwingen. Iedere dag zijn er rivieren die doorkruist moeten worden. Onze focus ligt op de mooiste afdalingen, maar die zijn zelden makkelijk te bereiken. Het weer in de bergen is verradelijk. Het kan altijd omslaan. In het dal is het mooi weer, in de bergen geen garanties. Natte rotsen, het maakt het er niet makkelijker op. Wel leuker. The Trail Edition is niet voor “the weak of heart”, het is keihard bikkelen. Maar de beloning is zo groot. Je zult niet snel nog een keer zo gaaf mountainbiken. Zou dit zijn wat er met Enduro wordt bedoeld?

Voor deelname aan de Trans Schotland, The Trail Edition is een full-suspension mountainbike absoluut noodzakelijk. We adviseren een mountainbike met minimaal 130 mm veerweg, maar raden een 160 mm van harte aan. Ook schijfremmen en een dropper zadel mogen niet ontbreken. Tijdens de etappes is het dragen van kniebeschermers verplicht. We raden het gebruik van handschoenen met lange vingers aan. Zowel handschoenen als protectie kunnen bij ons aangeschaft worden. Een goede full-suspension mountainbike en protectie kunnen eventueel ook gehuurd worden bij ons. De Trans Schotland, The Trail Edition is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Is dit de uitdaging die je zoekt, maar niet de goede maand? Bekijk dan de Mountainbikeweek Spanje en Mountainbikeweek Italië eens. Beide zijn technische niveau 3 reizen onder het genot van een warm zonnetje in voor- en najaar.

Inclusief transport mountainbike van en naar Schotland en bagagevervoer in Schotland!

Verblijf
We slapen in Bed & breakfast’s of kleine hotels, waar we ook het ontbijt nuttigen. Voor het diner gaan we naar de plaatselijke pubs of restaurants. Jouw bagage wordt iedere dag door ons vervoerd. Er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Schotland toe. Wij adviseren om op Edingburgh of Inverness te vliegen en vervolgens met de trein naar Aviemore, onze startplaats, te reizen. Na 6 dagen en 5 waanzinnige etappes stap je hier ook weer op de trein. Met de auto naar Aviemore reizen is ook mogelijk, maar vliegen is sneller. Wanneer je vliegt vervoeren wij jouw mountainbike gratis van en naar Schotland.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Om iedere deelnemer voor te bereiden op deze mountainbike reis, krijg je bovendien in Nederland een gratis mountainbike clinic. Vragen over de reis of over jouw niveau kunnen hier beantwoord worden!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: Vraag ons om meer informatie
Maximum aantal deelnemers: 10

Programma
In 5 fantastische etappes rijden we een ronde door de Cairgorms, het grootste Nationaal Park van Schotland. In totaal fietsen we ongeveer 280 km en maken we 5000 hoogtemeters. De klimmen zijn technisch, soms moet er gelopen worden, maar de afdalingen maken alles waard! Het uitgebreide programma maken wij bekend zodra er een reis is ingepland.

Foto’s
The Trail Edition is niet te vangen in een foto. Het gaat om de totaal ervaring. Je bevindt je in de meest indrukwekkende natuur die voor te stellen is en rijdt op de mooiste trails. Maar laat ons proberen je voor een moment mee te nemen. Bekijk de fotopagina van de Trans Schotland, The Trail Edition. Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Trans Schotland, The Trail Edition is de ultieme mountainbiketocht. Op dit moment is aanmelden niet mogelijk. Heb je interesse? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

 

Terug naar mountainbikereizen


Reacties zijn niet toegestaan.