Programma Trans Wales

In 6 etappes rijden we van Llandudno aan de noordkust naar Reynoldston aan de zuidkust van Wales. In totaal fietsen we ongeveer 360 km en maken we 8.800 hoogtemeters. De Trans Wales neemt jou mee het bergachtige binnenland in, dwars door de mooiste natuurparken. Het programma ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:

In de ochtend vlieg je naar Manchester of Liverpool, hier stap je op de trein die je in 2,5 uur naar Llandudno brengt. Aan het einde van de middag ontmoet je de gidsen en de overige deelnemers. Wij vertellen je alles wat je te wachten staat de komende week en laten de route zien. We eten gezamenlijk en zorgen dat alles gereed is voor de eerste etappe.

Llandudno

Vandaag rijden we de eerste etappe en verlaten we de kust. De meeste dorpen en steden vind je langs de kustlijn en dus rijden we steeds meer het verlaten land in. We gaan meteen de bergen in en in de verte kunnen we Snowdon, de hoogste berg van Wales, zien liggen. Een mooie afdaling brengt ons in een bos en via een aantal trails zigzaggen we hier doorheen.  De laatste kilomters gaan bergaf en brengen ons in Betws-Y-Coed. Hier slapen we in een gezellig guesthouse.

Llandudno – Betws-Y-Coed
56 km
1579 hm

De tweede etappe begint met een lange klim en brengt ons naar een bikepark. De extra hoogtemeters zijn het waard, want de tracks naar beneden zijn waanzinnig! De meeste hoogtemeters zitten in de eerste helft van deze etappe en dus gaan we weer omhoog. De klim brengt ons naar een pas naar het volgende dal. We pikken weer een stukje van het bikepark mee. Hierna golft het wat omhoog en omlaag en rijden we naar onze B&B in Dolgellau.

Betws-Y-Coed – Dolgellau
61 km
1550 hm

Veel tijd om rustig warm te worden is er vandaag niet, we beginnen met een pittige klim. De beloning is een bikepark. Over de uitdagende aangelegde trails klimmen we omhoog en rollen we naar beneden. Na de lunch volgt meteen weer een lange klim. We rijden een verlaten gebied in, omringd door de mooie bergen. De rest van de middag doorkruisen we dit niemandsland. Bij onze bestemming, Devils Bridge, worden we nog getrakteerd op een pittige klim naar het hotel.

Dolgellau – Devils Bridge
64 km
1997 hm

Vandaag gaan we het hart van de Cambrian Mountains in en dus maken we ook veel hoogtemeters. De uitzichten zijn geweldig en het landschap is ruig en onaangetast. Vele kilometers lang rijden we door een onbewoond gebied. Natuurlijk komen we ook vandaag door een bikepark. Een mooie trail brengt ons naar de laatste 10 kilometer. Die zijn afdalend en zorgen voor een mooie cooling-down. We overnachten  in een B&B in Llandovery.

Devils Bridge – LLandovery
69 km
1627 hm

De vijfde etappe gaat vrijwel meteen het volgende nationale park in, de Brecon Beacons. Vandaag zullen we ook het hoogste punt van de Trans Wales bereiken. De bergen steken flink af tegen de lucht en met een zucht begin je aan de lange klim omhoog. Op de top is het uitzicht fenomenaal en op een heldere dag kunnen we misschien zelfs de zee al zien. We overnachten in een hotel in Penderyn.

LLandovery – Penderyn
55 km
1586 hm

De slotetappe brengt ons naar de zuidkust van Wales. Voordat we daar zijn zullen we eerst nog heel wat hoogtemeters moeten overwinnen in deze langste etappe. Op de hoogste punten zullen we de zee kunnen zien en soms zelfs al onze eindbestemming. We komen langzaam weer in de bewoonde wereld. Wanneer we het zandstrand oprijden is de Coast-to-coast een feit. We slapen in een hotel in Reynoldston, waar we ook genieten van een gezellige laatste maaltijd samen.

Penderyn – Reynoldston
77 km
1758 hm

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Een door ons verzorgde transfer naar het station van Swansea is de start van jouw terugreis. De trein brengt jou naar het vliegveld van Liverpool of Machester. Vanaf hier is het slechts 2,5 uur vliegen naar Amsterdam. De mountainbike brengen wij voor jou terug naar Nederland.

 

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Trans Wales


Reacties zijn niet toegestaan.