Mountainbike retreat Italië

Aantal beschikbare plaatsen:
Deze reis is op dit moment niet ingepland

Het Mountainbike Retreat is een unieke reis. Ontspanning en inspanning, bewust met je zelf bezig zijn en alles loslaten. Tijdens deze mountainbike reis combineer jij mooie ochtenden op de mountainbike met verhelderende middagen samen met een psycholoog.

Italië kent veel gebieden met bergen. Natuurlijk de Alpen in het noorden, maar ook in het binnenland is het met recht bergachtig te noemen. Tijdens onze mountainbike week bedwingen we de hoogteverschillen van de Apennijnen in de provincie Marche, gelegen in de driehoek tussen Florence, Ancona en Rome. De bergen reiken hier tot 1500 meter boven de zee. In de nabije omgeving gaan ze zelfs de 2000 meter te boven. Maar nog veel belangrijker is de ondergrond; een mooie mix van goede wegen, technische rotspaden, gravel en steen. De ideale ingrediënten voor een uitdagende week mountainbiken.

Het mountainbiken
Tijdens de 5 ochtenden van het Mountainbike Retreat ga je op pad in de bergen voor een mooie tocht. Soms vanuit ons verblijf, maar ook wel eens met een korte transfer. Zo zien we veel verschillende gebieden en nemen we jou mee naar de beste trails die deze omgeving te bieden heeft. Ook zijn er een aantal trailparken in de buurt waar je kunt genieten van aangelegde trails met obstakels en andere uitdagingen. Je rijdt onder begeleiding van onze ervaren gidsen, die waar nodig uitleg geven. Zo kan jij het optimale uit deze week halen!

Voor deelname aan de Mountainbike week Italië is een goede mountainbike met verende voorvork noodzakelijk, alhoewel we het rijden op een full-suspension erg aanraden. Het gebruik van schijfremmen is een must, om altijd over goede remkracht te beschikken. Een dropper-post maakt het technisch afdalen makkelijker. De mountainbike week is een niveau 2 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

De sessies
Gedurende de vijf middagen neem je deel aan de sessies, begeleid door psycholoog Pieter Schoneveld. Hij gaat samen met jou op zoek naar antwoorden op vragen zoals; is mijn werk nog uitdagend, is mijn relatie bevredigend, wie zijn mijn vrienden, wat vind ik belangrijk? Meer dan ooit worden we met deze vragen geconfronteerd. We zouden erg gelukkig moeten zijn door de vrijheid, de welvaart en de dingen die we hebben. Toch wordt er heel wat geworsteld waardoor klachten als slapeloosheid, vermoeidheid, burnout, angst en somberheid kunnen ontstaan.

Het is ook goed mogelijk dat je geen klachten hebt, alleen je zou wel meer willen halen uit het leven. Doe je wat je echt wilt? Is jouw leven precies dat waar je van droomt? Om klachten te voorkomen of te verminderen of om gewoon eens na te denken over de keuzes in het leven gaat Pieter met jou aan de slag. Om meer grip te krijgen en het leven bij te sturen, of om bewust te zijn van hoe goed het al is.

Wanneer we terug komen van het mountainbiken douchen we, kleden ons om en nuttigen een lunch. De rest van de middag staat in het teken van de sessies. De avond is vrij. Elke bijeenkomst bestaat uit een inleiding waarna je aan het denken wordt gezet met opdrachten. Vervolgens wordt dit nabesproken. Met behulp van modern psychologisch onderzoek wordt inzicht gegeven in de volgende vragen/thema’s:
– Hoe werkt ons brein, bijvoorbeeld: waarom kijken we gemiddeld 2617 keer per dag naar ons telefoon-scherm? Waarom mislukken veranderingen meestal, en wanneer lukt het wel?
– Hoe worden we gelukkig? Welke rol heeft werk of je relatie hierin. Waardoor zoeken we vooral spullen en geen geluk? Welke betekenis hebben klachten als stress, burnout en somberheid?
– De rol van relaties: wanneer zijn ze nuttig en wanneer innerlijk bevredigend?

De sessies zijn inspirerend van aard en geheel vrijblijvend. Je kunt er zo diep in opgaan als je zelf wilt, maar dit hoeft niet.

Inclusief transport van jouw mountainbike van en naar Italië!

Verblijf
We verblijven in luxe 4-sterren hotel in Genga. Het ontbijt, lunch en diner nuttigen we in het restaurant van het hotel. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk gebruik te maken van de spa. Ook is er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Italië toe. Je vliegt naar Bologna, waarvandaan wij een transfer naar het hotel regelen. Ook op de terugweg wordt je naar het vliegveld gebracht. Over jouw mountainbike hoef je je geen zorgen te maken, wij vervoeren deze voor jou van en naar Nederland.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Zij nemen je mee naar de mooiste trails en geven waar nodig uitleg. De tochten en afstanden worden aangepast aan het niveau van de groep.

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 1475,00 per persoon
Maximum aantal deelnemers: 8

Programma
De Mountainbike Retreat Italië is een uitdagende reis in de Italiaanse Apennijnen. We maken dagelijks een mooie tocht. Ook een stuk training kan deel uit maken van het dagprogramma. Iedere dag kent de nodige hoogtemeters, mooie beklimmingen en uitdagende afdalingen. We zoeken de trails op die het beste bij de groep passen om zo een perfecte mountainbike week te creëren.

Foto’s
De heuvels en bergen van de regio zorgen voor een mooi mountainbike gebied. Genoeg uitdaging te vinden, maar ook de uitzichten, natuur en cultuur zijn de moeite waard. Alvast kennismaken? Bekijk de fotopagina van de Mountainbike week Italië. Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Mountainbike week Italië is een perfecte week mountainbiken. Op dit moment is aanmelden niet mogelijk. Heb je interesse? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.


Reacties zijn niet toegestaan.