Programma Trans Côte d’Azur

Het achterland van de Franse Riviera staat garant voor uitdagende trails en veel mountainbike plezier. De route van de Trans Côte d’Azur kunnen we jou nog niet vertellen. Deze is nog in ontwikkeling en zal halverwege 2014 bekend worden gemaakt. Wel kunnen we je alvast een sneak-preview geven van het voorlopige programma. De Trans Côte d’Azur start in de omgeving van Marseille. De reis naar Marseille duurt vanuit Nederland ongeveer 13 uur met de auto, maar met het vliegtuig ben je er in slechts 2 uur.  Je kunt ook vliegen op Nice en gebruik maken van de gunstige tarieven van Easyjet. Met de trein ben je vervolgens binnen korte tijd in Marseille.


Vandaag arriveren alle deelnemers bij de startplaats van de Trans Côte d’Azur. Aan het einde van de middag ontmoet je de gidsen en de overige deelnemers. Wij vertellen je alles wat je te wachten staat de komende week en laten de route zien. We eten gezamenlijk en zorgen dat alles gereed is voor de eerste etappe.

In de eerste etappe zal je meteen kennis maken met het echte binnenland. De nodige hoogtemeters en technische uitdagingen staan je te wachten. Maar ook de mooie vergezichten over de Middellandse zee en de aangename temperatuur zullen je deze dag zeker kunnen bekorren.

?
± 75 km
± 1500 hm

De tocht van vandaag voert door een ander gebied en heeft veel klimwerk in petto. Sommige trails zullen menigeen dwingen om te gaan lopen. De grote rotsen zorgen voor drops van soms meer dan een meter! Maar het lopen zal de pret niet drukken, de uitzichten zijn fantastisch. De technische singletracks worden afgewisseld met brede grindpaden die voor snelle afdalingen zorgen en ons razendsnel naar de volgende klim brengen.

?
± 80 km
± 1600 hm

We beginnen in hetzelfde gebied als bij de tweede etappe maar rijden dan naar de hogere bergen, nog dieper het binnenland in. Veel klimmen dus en dat is niet altijd makkelijk op de technische singletracks. Snelle afdalingen wisselen technische paden af en heel af en toe is er een stukje vlak om een beetje bij te komen.

?
± 70 km
± 1800 hm

De vierde etappe brengt ons weer terug naar de kust. Dat betekent dat we de azuur blauwe middellandse zee vaak kunnen zien. De bergen zorgen weer voor de nodige hoogtemeters en hier en daar nemen we een kleine omweg om die ene spectaculaire trail mee te kunnen pikken.

?
± 65 km
± 1400 hm

We komen vandaag door het gebied van de Roc d’Azur. De beklimmingen zijn hier extreem steil en technisch. Ook de afdalingen vereisen een goede concentratie en bijna nooit kun je hier je remmen los laten.  Het landschap is weer totaal anders en wordt beheerst door de rivieren die door dit gebied lopen. Ze zijn onstuimig en slokken dikwijls ook onze paden op…

?
± 80 km
± 1800 hm

We sluiten deze fantastische week op gepaste wijze af. Vandaag hebben we vaak zicht op de Middellandse Zee! Het natuurgebied dat we doorkruisen is adembenemend mooi. We rijden door een echte canyon, klimmen honderden meters boven de zee uit en rijden een spectaculaire singletrack. Onze finish is aan het strand, kan het nog mooier?

?
± 70 km
± 1500 hm

Vandaag reizen we terug naar Nederland. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. De trein brengt jou weer naar het vliegveld van Nice, waarvandaan je in 2 uur weer in Amsterdam bent.

Het programma kan gewijzigd worden en is afhankelijk van diverse invloeden, zoals de conditie van de deelnemers en het weer.

Terug naar algemene informatie Trans Côte d’Azur


Reacties zijn niet toegestaan.