ENDURO KAMP TWEEDVALLEY SCHOTLAND

Leer van de beste op de beste trails

 • Prijs

  € 1350,00

 • Datum

  18 tot en met 24 augustus 2024
 • Niveau

  Techniek: niveau 4 (Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 130 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post
 • Protectie

  Trail of hybride helm, Full-face voor upliftdag, handschoenen, Knie- en elleboogbeschermers, regenkleding

Training op Enduro World Cup trails

Je rijdt tijdens deze reis op de trails van Glentress en Innerleithen. De Tweedvalley in het zuiden van Schotland is wereldberoemd als het aankomt op de kwaliteit van de trails. Hier vind je honderden Enduro afdalingen waar regelmatig wedstrijden zoals de EWS worden verreden. Tijdens deze week rijd krijg je training in de ochtend en rijd je de mooiste trails in de middag.

In maart reizen we met een kleine groep en krijg je les van Benjamin. In augustus reizen we met een grotere groep en krijg je naast Benjamin ook training van Andy Barlow van Dirtschool. Hij is coach van meerdere World Cup Downhill en Enduro rijders geweest en weet als geen ander wat van jou een goede rijder maakt. Onze trainingen zijn perfect opgebouwd. Je leert in deze week vele geheimen van het rijden op technische en moeilijke Enduro trails.

De week zit propvol met training. Iedere dag brengen wij je een stap verder en leer je moeilijkere trails rijden. De laatste dag is de uplift dag. De hele dag word je omhoog gebracht met de upliftservice en vlieg jij de trails af naar beneden. Op deze dag is een full-face helm verplicht.

Je verblijft in een top Guest House. Je reist makkelijk per trein of vliegtuig naar Edinburgh, waar wij jou ophalen. Wij vervoeren jouw mountainbike gratis naar Schotland.

De reis in detail

Tijdens de reis

We verblijven in een luxe hotel in het dorp Innerleithen. Hier heb je de beschikking over een mooie kamer die je deelt met een reisgenoot. Het is ook mogelijk om tegen een toeslag gebruik te maken van een eenpersoonskamer. Het ontbijt nuttig je in het hotel. Voor de lunch en het diner gaan we naar een van de restaurants in het dorp.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In het dorp is een supermarkt en een fietsenwinkel. Je kunt jouw fiets schoonmaken bij het hotel. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar Schotland

Jouw mountainbike lever je in Nederland bij ons in. Wij vervoeren deze voor jou naar Schotland. Zo kan jij zonder gedoe naar Edinburgh reizen.

De snelste mogelijkheid is per vliegtuig. In ongeveer 1,5 uur vlieg je naar Edinburg.

Met de trein reis je in ongeveer 11 uur naar Edinburgh. Dat is de groene keuze, aangezien je hiermee op deze reis maar liefts 129 kg CO2 bespaart. Je krijgt van ons een waardebon van € 50,00 om deze groene keuze te motiveren.

Op het vliegveld van Edinburgh staat de transfer voor jou klaar om je in een uur naar het hotel te brengen. Op de laatste dag brengen wij jou ook weer naar het vliegveld. Vanaf het station ben je makkelijk en snel met de tram bij het vliegveld.

Lees verder...

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt
 • 5 dagdelen mountainbike training
 • 1x dagkaart Uplift Innerleithen
 • Lunchpakket tijdens Upliftdag
 • Transfer van en naar vliegveld
 • Transport van mountainbike vanuit Nederland naar Schotland en retour

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 175 - € 350)
 • Huur mountainbike (+ € 350)
 • Huur kniebeschermers (+ € 25)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 25)
 • Huur Full-face helm Upliftdag (+ € 10)

Niet inbegrepen

 • Vlieg-, trein of autoreis (± € 150 - € 300)
 • Groene reis korting (- € 25 - 75)
 • Lunch, diner en drankjes (± € 200)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Enduro Kamp Tweedvalley Schotland

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Enduro Kamp Tweedvalley Schotland 18/08/2024
0 van de 11
Schrijf je in!

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Het grootste deel van de uitstoot van deze reis wordt veroorzaakt door het vliegen . Bij een reis met 8 deelnemers is dat maar liefst 83% van de totale uitstoot van deze reis.

Er is een alternatief; de trein. Vanaf Utrecht, via Brussel, de kanaaltunnel en Londen reis je in 11 uur naar Edinburgh. Vliegen kost met naar het vliegveld toe reizen, inchecken en security gemiddeld 5 uur. De trein geeft dus een 6 uur langere reis.

De besparing aan CO2-uitstoot maakt het de langere reis waard,  maar liefst 46% aan uitstoot kan worden bespaard.

Wanneer je met de auto naar Innerleithen rijdt, geeft dat vanaf reizen met 2 personen per auto al minder uitstoot dan het vliegtuig. Deel je hem met 4 deelnemers, dan stoot je zelfs minder uit dan de trein. Het is dan ook nog eens de goedkoopste optie.

Reis je met de trein? Dan krijg je van ons een waardebon van € 50,00. Reis je met minimaal 2 deelnemers samen in een auto, dan krijg een waardebon van € 25,00. De waardebon is te besteden in onze webshop of bij een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 2554 kg CO2
Bij 8 deelnemers: 319 per deelnemer

Ons aandeel: 320 kg CO2

 • Brandstof: 191
 • Boot: 129

Aandeel deelnemers: 2234 kg CO2

 • Vliegen: 2128
 • Transfer: 90
 • Uplift: 16
 • Per deelnemer: 279

Alternatief deelnemers: 1206 kg CO2

 • Trein: 1100
 • Transfer: 90
 • Uplift: 16
 • Per deelnemer: 151
 • Besparing per deelnemer: 129 = 46%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 1526 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 2 maanden doet. Bij het alternatief is dit 8 maanden.

Het programma

4 dagen training en 1 dag uplift. Dat maakt samen 5 waanzinnige dagen Enduro trails rijden. De training wordt afgewisseld met het maken van mooie tochten en het oefenen op de trails. Wij kennen hier de weg en laten je de beste plekken zien. We bezoeken meerdere gebieden en iedere dag heb je op een andere plek training.

Dag 1: aankomst in Innerleithen

Per trein of vliegtuig reis je naar Edinburgh. Je wordt opgehaald op het vliegveld. Reis je met de trein, dan kun je vanaf het staion in 15 minuten per tram naar het vliegveld reizen. De transfer regelen wij voor jou. Jouw mountainbike staat al op je te wachten bij het Guest House. We eten gezamenlijk in het dorp, maken kennis met elkaar en de gids vertelt je wat je deze week kunt verwachten. Daarna snel naar bed, want de week gaat nog zoveel brengen!

Dag 2: Training in Glentress

We fietsen gezamenlijk in ongeveer 20 minuten naar Glentress toe. Hier fietsen we een stuk omhoog naar de beste spot om de training te starten. We beginnen met enkele basic-skills, zoals houding, balans en controle. We oefenen het kijken, lijnkeuze en rijlijnen over obstakels. Tijdens de training rijden we sectie voor sectie de trail naar beneden. Als we helemaal beneneden zijn is het tijd voor de lunch in het restaurant van het bikepark. Hierna rijden we weer omhoog naar de start van de rode route en gaan oefenen met de technieken.

Dag 3: Jumps en pumps

We fietsen weer naar Glentress. Vandaag gaan we veel tijd besteden aan jumpen. In het bikepark ligt een erg goed skilspark met onder andere goede oefenjumps. De techniek van het springen heeft veel overlap met die van manuals en bunny-hops. Ook daar gaan we mee aan de slag. We passen het geleerde toe op de trails, waar moet je jumpen, waar juist pumpen? Na de lunch oefenen door op de gave trails van het bikepark. Aan het einde van de middag rollen we terug naar Innerleithen.

Dag 4: Training op natural trails

De laatste keer naar Glentress. Vandaag zoeken we de natural trails op en gaan werken aan de juiste lijn, het zo soepel mogelijk laten rollen van de mountainbike en het vasthouden van jouw snelheid. We maken gebruik van wat we al geleerd hebben en combineren al deze technieken. Je snelheid zal steeds hoger kunnen worden, een gaaf gevoel! Voor de lunch rollen we naar Innerleithen terug. In de middag gaan we de trails hier verkennen. Er liggen er honderden, we zoeken de mooiste op.

Dag 5: Grenzen verleggen in Innerleithen

De laatste dag training en die besteden we in Innerleithen. We gaan verder met de natural trails. We zoeken nog moeilijkere trails op en kijken of de techniek blijft hangen. Grenzen verleggen en oprekken. We lunchen in het dorp. Na de lunch rijden we naar The Golfie. Dit gebied is befaamd om zijn dubbel zwarte trails. Er zijn ook enkele instap zwarte trails die super gaaf zijn om te rijden. Met de techniek die je geleerd hebt, moet dit geen probleem meer zijn!

Dag 6: De hele dag Uplift

Wat een luxe, vandaag hoef je niet te klimmen! Je krijgt van ons een Uplift pas waardoor je de hele dag onbeperkt omhoog gebracht wordt. Je wordt afgezet bovenaan de trails van Innerleithen en kunt kiezen uit tientallen trails om af te dalen. We beginnen met de makkelijke inkomers en zoeken steeds uitdagendere trails op. Al het geleerde van de afgelopen dagen komt nu goed van pas. We sluiten de dag af met een drankje en taartje in de plaatselijke pub. Wat een week!

Dag 6: Terug naar huis

Helaas komt ook aan deze week een eind. In de ochtend staat de transfer alweer voor je klaar. Je kunt met een vroege trein of vlucht richting Nederland zodat je nog dezelfde dag thuis bent. Jouw mountainbike nemen wij wederom voor je mee naar Nederland.

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Het Enduro Kamp Tweedvalley Schotland is een waanzinnige week vol training en trails. Wil je beter leren Enduro rijden? Heb je specifieke technieken in het afdalen die je wilt verbeteren? Dan is dit jouw week. De trails van Glentress en Innerleithen zijn onovertroffen en onze trainingen super leerzaam. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl