Trans Schotland


Aantal beschikbare plaatsen
:
– 16 t/m 23 mei 2020: Deze reis is verplaatst naar september
– 5 t/m 12 september 2020: Nog 7 van de 14 plaatsen beschikbaar

Schotland is een land van ruige natuur, eindeloze weidsheid, een rijke cultuur en legendarische legendes. De Schotten staan bekend om hun gastvrijheid en overheerlijke keuken. Dit wordt allemaal gecombineerd in een unieke mountainbikereis: de Trans Schotland!

De Trans Schotland voert dwars door de mooiste gebieden van Schotland. Met de mountainbike kom je diep in de natuurgebieden in een desolaat en verlaten landschap. Dat de bergen in Schotland geen heuvels zijn, zul je snel genoeg ontdekken. We volgen karrensporen, wandelpaden en oude millitaire wegen om ons een weg te banen door de adembenemende natuur.

Voor deelname aan de Trans Schotland is een goede mountainbike noodzakelijk. Voor deze reis kan zowel van een hardtail als een full-suspension gebruik gemaakt worden, alhoewel wij een full-suspension wel aanraden. Wij adviseren daarnaast het gebruik van schijfremmen. Voorvering is noodzakelijk. De Trans Schotland is een niveau 2 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Inclusief transport mountainbike van en naar Schotland en bagagevervoer in Schotland!

Verblijf
We slapen in Bed & breakfast’s of kleine hotels, waar we ook het ontbijt nuttigen. Voor het diner gaan we naar de plaatselijke pubs of restaurants. Jouw bagage wordt iedere dag door ons vervoerd. Er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Schotland toe. Wij adviseren om op Aberdeen of Edingburgh te vliegen en vervolgens met de trein naar  onze startplaats te reizen. Voor jouw terugreis stap je op de trein of deel je een taxi met de overige deelnemers naar Glasgow of Edinburgh. Wij vervoeren jouw mountainbike gratis van en naar Nederland.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Om iedere deelnemer voor te bereiden op deze mountainbike reis, krijg je bovendien in Nederland een gratis mountainbike clinic. Vragen over de reis of over jouw niveau kunnen hier beantwoord worden!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 1150,- per persoon. Maximum aantal deelnemers: 14
Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
In 6 fantastische etappes rijden we van de oostkust dwars door de hoogste berggebieden van Schotland. In totaal fietsen we ongeveer 360 km en maken we een kleine 6000 hoogtemeters.  Benieuwd naar het programma? Lees verder…

Foto’s
Schotland is een land dat je moet ervaren. De natuur is uniek en overweldigend. Een foto geeft je slechts een beperkte indruk. Wil je alvast zien hoe mooi het gebied is waar we doorheen rijden of ben je benieuwd wat jou te wachten staat? Bekijk dan de fotopagina van de Trans Schotland. Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Trans Schotland is een bijzondere mountainbiketocht. Wil jij hem zelf beleven? Schrijf je dan nu in! Naar het aanmeldingsformulier…

Terug naar mountainbikereizen


Reacties zijn niet toegestaan.