TECHNIEK TIPS

Leer beter mountainbiken door het te snappen

Techniektips voor het mountainbiken

Wanneer ben je in balans? Wat is de juiste houding? Hoe rijd je een drop? Belangrijke vragen over mountainbiken. En nog belangrijker, van het antwoord ga je beter mountainbiken. Deze antwoorden krijg je in onze clinics, maar je kunt ze ook hier voor een gedeelte lezen.

Naast de rijtechniek, is ook de techniek aan jouw mountainbike belangrijk. Zijn flatpedals beter dan klikpedalen? Welke items neem je mee onderweg? Hoe vervang ik mijn band? Vragen waar wij jou een antwoord op gaan geven!

Regelmatig schrijven we een nieuw stuk. Net als mountainbiken, dit is nooit klaar, er kan altijd nog iets nieuws uitgelegd worden.

Tips om beter te leren mountainbiken

Doen, herhalen en nog meer doen

Mountainbiken kan iedereen, maar niet iedereen kan goed mountainbiken. En dat is nogal een verschil. Je kunt al fietsen vanaf dat je klein bent, maar voor goed mountainbiken komt er veel meer bij kijken. In onze clinics leren we jou die details. Wil je alvast zelf oefenen dan vind je hier uitleg van enkele belangrijke technieken.

Het lastige is alleen, dat je zelf zelden ziet wat je aan het doen bent. Gebogen benen voelen gestrekt, op tijd kijken blijkt toch veel te laat. Voor die details heb je feedback van een instructeur nodig. De uitleg van de technieken die je hier vindt helpen je op weg, maar voor de meeste mensen zal dit niet voldoende zijn. Wil je echt grote stappen in jouw techniek maken? Meld je dan aan voor één van onze clinics!

Balans; de surplace

De belangrijkste techniek om te kunnen. Kun je dit, dan kun je heel veel oefeningen automatisch beter. Maar waarom is deze techniek zo belangrijk?

Lees verder

Tips voor jouw mountainbike en gear

Zorg voor optimale omstandigheden

Van een betere mountainbike of spullen word je geen betere mountainbiker. Maar het kan je wel helpen er één te worden. Zorg dat de omstandigheden optimaal zijn om alles uit deze mooie sport te halen.

Met wat voor pedalen kun je het beste rijden? Wat zijn goede items om mee te nemen onderweg? Op deze vragen en nog veel meer geven wij antwoord.

Flatpedal of klikpedaal?

Wat is beter, een flatpedal of klikpedaal? Wij gaan zeker weten voor de flatpedal. Benieuwd waarom?

Lees verder

Zo kun je ons bereiken

  • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

  • Wethouder de Langelaan 2
    3956GL Leersum
  • +31(0)624921038
    info@mountainbikechallenge.nl