TRANS WALES

5 dagen door nationale parken en trail centers

 • Prijs

  € 1375,00

 • Datum

  9 tot en met 15 juni 2024

 • Niveau

  Techniek: Niveau 2 (gevorderd)
  Conditie: Niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 100 t/m 140 mm
  Hardtail of full-suspension
 • Protectie

  Helm, handschoenen, regenkleding

Wales, het land van bergen en onuitspreekbare plaatsnamen

Wales staat op zichzelf en is slecht te vergelijken met andere landen. Het heeft wat van Schotland, een beetje van de Alpen en natuurlijk iets van Engeland. Hetzelfde geldt voor hun taal. Een beetje Engels maar ook heel veel voor ons vreemde klanken. Het is een land vol verrassingen. Verbazingwekkend mooie natuur, een lang verleden vol zichtbare restanten, mooie steden en vriendelijke mensen. Het is een land waar je gewoon een keer geweest moet zijn. En hoe beter dan op de mountainbike?

Tijdens de Trans Wales rijd je dwars door diverse nationale parken zoals Snowdonia, The Black Mountains en de Becon Breacons. We steken hoge bergen over, rijden door diepe rivierdalen, verlaten heides en uitgestrekte bossen. De route neemt enkele mooie trailcenters mee waar je geniet van de perfect aangelegde trails met mooie kombochten en technische features.

In Wales kom je gemakkelijk met het vliegtuig en de trein. Wij brengen jouw mountainbike naar en van Wales. Tijdens de reis zorgen wij voor het bagagetransport. Je slaapt in de beste hotels en B&B's en eet bij de lekkerste restaurants. Overdag hoef je alleen maar onze gids te volgen en te genieten van de trails.

De reis in detail

Tijdens de reis

Je slaapt in goede accommodaties zoals Guest Houses of kleine hotels. Een voedzaam ontbijt voor een lange dag mountainbiken is inclusief. De lunch regelen wij. Halverwege de dag komen we de bagageauto tegen. Er staat dan een voedzame lunch met uitzicht voor jou klaar. We houden rekening met allergieën en hebben ook voldoende lekkers voor de vegetariër. Voor het diner gaan we naar een restaurant.

Jouw bagage wordt tijdens de reis door ons vervoerd en staat al voor je klaar wanneer je aankomt in het volgende dorp. Je rijdt dus enkel met jouw dagrugzak.

Wij hebben gereedschap, pomp en diverse reservematerialen bij ons. Ook beschikken we over een reserve mountainbike. Handig, aangezien we maar weinig fietsenmakers tegenkomen onderweg.

Van en naar Wales

Jouw mountainbike geef je in Nederland aan ons mee. Wij vervoeren deze voor je naar Wales en weer terug . Zo reis je zonder gedoe en met enkel jouw normale bagage.

De reis naar en van Wales regel jij zelf. Het snelste is per vliegtuig. Je vliegt heen op Liverpool en reist per trein naar Llandudno. Op de terugweg brengt een taxi je naar het vliegveld van Bristol.

Ga je liever voor een groene manier van reizen? Dan is de trein een goed alternatief. Per trein reis je via Londen in ongeveer 13 uur naar Llandudno. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten. Terug reis je vanaf Abergavenny of Bristol via Londen weer terug naar Nederland.

Ook met de auto is deze reis goed te doen. Je vaart over via Harwich of neemt de Eurotunnel. Het beste laat je de auto achter in Birmingham en reist per trein verder naar het startpunt. Terug reis je dan vanaf Abergavenny naar Birmingham met de trein om de auto weer op te pikken. Geef je mountainbike ook in dit geval aan ons mee, zo reis je makkelijk het stuk per trein.

Dit is inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt
 • 5x lunch
 • 5x mountainbike dagtocht
 • Professionele gidsen
 • Bagagetransport tijdens de reis
 • Transport van mountainbike vanuit Nederland naar Wales en retour
 • Kennismakingsclinic in Nederland

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 375)

Niet inbegrepen

 • Vlieg-, trein of autoreis (± € 150 tot € 300)
 • Transfer luchthaven of station (± € 60)
 • Diner (± € 250)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor de Trans Wales

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Trans Wales 09/06/2023

0 van de 14

Schrijf je in!

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Groot-Brittanië is het makkelijkste te bereiken per vliegtuig. Dat is de enige manier om in een rechte lijn te kunnen reizen. De alternatieven van trein en auto zijn afhankelijk van tunnel of boot, wat de reis altijd langer zal laten duren. Het vliegtuig zorgt echter in deze reis wel voor het grootste aandeel in de CO2-uitstoot, maar liefst 70%.

Toch is het alternatief van de trein interessant. Het is een ontspannen en mooie reis. Eerst naar Brussel, vandaar met de Eurostar naar Londen. Vanaf Londen reis je met diverse Intercity's naar Llandudno. Terug kan je met de taxi, die wij voor jou kunnen regelen, naar Abergavenny om vanaf daar de trein naar Londen te pakken.

Dit groene alternatief zorgt voor maar liefst 1689 KG CO2-uitstoot minder wanneer alle deelnemers hier gebruik van zouden maken. Een besparing van 40%. 

Ook met de auto en de boot reizen zal een stuk minder uitstoot genereren dan vliegen. Omdat we op een ander punt eindigen dan starten, is het raadzaam in dat geval de auto in Birmingham achter te laten en vanaf daar met de trein te reizen. Ook dan kun je gebruik maken van onze gratis transport van jouw mountainbike naar Wales en retour.

Reis je met de trein? Dan krijg je van ons een waardebon van € 50,00. Reis je met de auto met minimaal 2 personen, dan krijg je van ons een waardebon van € 25,00. Wanneer je met 2 personen of meer samen reist is dit meestal goedkoper dan vliegen. De waardebon is in te zetten in onze webshop of voor een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 4238 kg CO2
Bij 14 deelnemers: 303 per deelnemer

Ons aandeel: 805 kg CO2

 • Brandstof: 517
 • Boot: 75

Aandeel deelnemers: 3439 kg CO2

 • Vliegen: 2982
 • Transfer: 457
 • Per deelnemer: 245

Alternatief deelnemers: 1829 kg CO2

 • Trein: 1764
 • Transfer: 65
 • Per deelnemer: 130
 • Besparing per deelnemer: 114 = 45%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 2549 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 10 maanden doet. Bij het alternatief is dit 1 jaar en 2 maanden.

Het programma

Van LLandudno aan de noordkust naar Brecon in het zuiden. Van de hoge bergen van Snowdonia naar de hoge bergen van de Brecon Beacons. Ertussen liggen bergen, bossen, heidevelden en verlaten stukken niemandsland. De Trans Wales telt 334 km, 8825 hoogtemeters en ontelbaar veel geluksmomenten.

Dag 1: Aankomst in Llandudno

In iets meer dan een uur vlieg je naar Liverpool. Vanaf hier pak je de trein naar Llandudno met onderweg nog mooie uitzichten. Kom je met de trein vanuit Nederland dan ben je via Londen naar Chester gereist om vanaf daar het laatste stuk naar Llandudno te maken. Llandudno is een mondaine badplaats met grote boulevard en statige hotels. Het is een leuke stad om even doorheen te lopen. Om 18:00 uur ontmoet je de rest van de groep en de gidsen. We maken tijdens het eten kennis met elkaar en je krijgt uitleg over wat je deze week allemaal te wachten staat. Jouw mountainbike staat al op je te wachten voor dit mooie avontuur!

Dag 2: Llandudno - Betws-Y-Coed

57 km, 1766 hm
Vanuit LLandudno rijden we langs het strand de stad uit en naar de bergen toe. Vandaag gaan we meteen Snowdonia National Park in en laten de drukte achter ons. Het gaat eerst over wat verharde wegen maar al wel door een mooi landschap. De bergen zijn hier hoog en indrukwekkend. We klimmen omhoog naar een stuwmeer. Hier houdt het brede pad op en via een mooi wandelpad rijden we langs het meer. Het laatste stuk moeten we de fiets tillen om op de pas te komen. In de middag rijden we door het Trailcentre Marin Trails waar gave trails liggen. Net voor we in Betws-Y-Coed zijn zien we nog een mooie waterval.

Dag 3: Betws-Y-Coed - Dolgellau

59 km, 1691 hm
We rijden vandaag door twee befaamde trailcenters. De eerste doet zich al aan na een paar kilometer. We klimmen omhoog over een leuk pad en nemen daarna een gave afdaling die ons in een oud mijndorp brengt. Hier begint een lange klim naar een hoge pas. Onderweg rijden we door de oude mijnen heen. Het ziet er wat spookachtig uit, al die vervallen en verlaten liften en ruïnes van huizen. Via mooie bergen, heide en bossen rijden we naar het tweede trailcenter; Coed-Y-Brenin. Dit is een waanzinnig park met wereldklasse trails. We komen redelijk bovenin het park uit en volgen een paar super gave afdalingen naar beneden.

Dag 4: Dolgellau - Ponterwyd

66 km, 1831 hm
We verlaten het leuke stadje Dolgellau en rijden via brede paden door de bergen heen. De ochtend bestaat uit een afwisseling van bergen en bos. We verlaten Snowdonia, maar rijden gelijk de Cambrian Mountains in. Een verlaten gebied met bossen en veel uitgestrekte heide en graslanden. We krijgen mooie vergezichten. De route is glooiend waardoor er veel hoogtemeters worden gemaakt vandaag. Aan het einde van de dag komen we weer een trailcentre tegen; Nantyrarian. Je vindt hier super mooi aangelegde trails met kombochten en snelle stukken afdaling. We rijden een hele ronde over deze route en vervolgen dan onze weg naar het hotel van vanavond.

Dag 5: Ponterwyd - Llanwrtyd Wells

72 km, 1882 hm
Vandaag is de meest desolate dag van deze week. We gaan vrijwel direct de bewoonde wereld uit en slingeren door de bergen. Soms komen we nog een verdwaald huis tegen en iets later op de route zelfs een erg mooi klooster. Hierna gaan we het grote niets in. Een uitgestrekt gebied met bossen en graslanden. En water, heel veel water. De rivier overstroomt hier geregeld en neemt het pad dan over. Mogelijk fiets je tot aan je knieën in het water. Bij de lunch kunnen we opdrogen. In de middag zien we ook veel water, maar dan in het grote stuwmeer die we passeren. De route gaat er omheen en over de indrukwekkend grote dam. De laatste klim en afdaling brengen ons naar het eindpunt van deze dag.

Dag 6: Llanwrtyd Wells - Brecon

81 km, 1687 hm
De laatste etappe, maar ook de langste. Vandaag rijden we door de Black Mountains en de Brecon Beacons. Twee waanzinnige mooie bergketens in het Brecon Beacons National Park. Maar voordat we daar zijn hebben we nog wat kilometers af te leggen in een mooi bos. Het zijn allemaal korte beklimmingen, maar je zult ze in etappe 5 al best voelen. Na de lunch komen de langere beklimmingen in het nationale park. We gaan naar het hoogste punt van de week over een mooi breed pad met voldoende technische uitdaging. Na een gave afdaling is het weer tijd om te klimmen. Het mooie landschap leid je wat af. De laatste afdaling is lang en brengt ons helemaal tot aan Brecon, de finish van deze week!

Dag 7: Terug naar huis

Helaas komt ook aan deze week weer een einde. Na 5 waanzinnige dagen fietsen in het betoverd mooie landschap van Wales is het tijdom naar huis te gaan. Na het ontbijt brengt een taxi je naar het vliegveld van Bristol (2 uur) of naar het station van Abergavenny (0,5 uur) om vanaf daar je reis terug naar Nederland te maken. Jouw mountainbike reist weer met ons mee en haal je later in de week op. Wat blijft is een herinnering aan een gave week. De vele foto's zullen daar het bewijs van zijn.

Foto's

Wil je dit ook beleven?

Ga met ons mee naar Wales! Schrijf je nu in voor dit mooie avontuur.

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl