Trans Wales

Aantal beschikbare plaatsen:
Deze reis is op dit moment niet ingepland

Wales staat bekend als de mountainbikespot van Groot-Brittanië. Dat terwijl we het in Nederland vaak geeneens kennen. Mountainbikers zijn in Wales meer dan welkom en de vele bikeparken getuigen hiervan. Een groot deel van Wales is met recht bergachtig te noemen. De hoogste berg reikt tot meer dan 1000 meter.

De Trans Wales voert in 6 etappes door dit spectaculaire landschap en brengt jou, vanaf de waanzinnige bikeparks rondom Betws-Y-Coed in het noorden naar ruige bergen in het zuiden bij Brecon. Iedere etappe kenmerkt zich door veel hoogtemeters, steile beklimmingen en uitdagende paden. De ondergrond van rotsen, stenen en grind zorgt ervoor dat het hard werken is. Waar mogelijk pikken we een bikepark mee en kunnen we genieten van de aangelegde singletracks en technische secties. De nationale parken waar we doorheen rijden, zijn verlaten en weids. Wales heeft de kracht je te verbazen over zoveel mooie natuur en trails en dat zo dicht bij huis.

Voor deelname aan de Trans Wales is een goede mountainbike met verende voorvork noodzakelijk. Wij adviseren daarnaast het gebruik van schijfremmen. Voor deze reis kan zowel van een hardtail als een full-suspension gebruik gemaakt worden, alhoewel we een full-suspensoin aan raden. De Trans Wales is een niveau 2 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

Inclusief transport van jouw mountainbike van en naar Wales en bagagevervoer in Wales!

Verblijf
We slapen in Bed & breakfast’s of kleine hotels, waar we ook het ontbijt nuttigen. Voor het diner gaan we naar de plaatselijke pubs of restaurants. Jouw bagage wordt iedere dag door ons vervoerd. Er is de mogelijkheid om klein onderhoud aan je mountainbike te verrichten. Wij zorgen voor een werkstandaard en gereedschap.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar Wales toe. Wij adviseren om op Manchester of Liverpool te vliegen en vervolgens met de trein naar Betws-Y-Coed, onze startplaats, te reizen. Voor de terugreis reis je het snelst terug naar Manchester of Liverpool. Hiervandaan vlieg je in 2 uur naar Amsterdam. Wij vervoeren jouw mountainbike van en naar Nederland.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Om iedere deelnemer voor te bereiden op deze mountainbike reis, krijg je bovendien in Nederland een gratis mountainbike clinic. Vragen over de reis of over jouw niveau kunnen hier beantwoord worden!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: Vraag ons naar meer informatie
Maximum aantal deelnemers: 14

Programma
De Trans Wales is een uitdagende 6-daagse tocht door Wales. We doorkruisen Wales bijna over de volle lengte van noord naar zuid. Iedere etappe kent de nodige hoogtemeters, mooie beklimmingen en uitdagende afdalingen. Het ruige landschap van Wales zorgt voor een bijzondere ervaring. Het programma wordt bekend gemaakt zodra er weer een Trans Wales gepland is.

Foto’s
Wales ligt dichterbij Nederland dan de Alpen en toch zijn maar weinig Nederlanders hier geweest. Maak alvast kennis met dit unieke land en ontdek wat je te wachten staat.  Bekijk de fotopagina van de Trans Wales. Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Trans Wales is een bijzondere mountainbiketocht. Op dit moment is aanmelden niet mogelijk. Heb je interesse? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.


Reacties zijn niet toegestaan.