ENDURO KAMP WITTEN

Enduro dicht bij huis

 • Prijs

  € 595,00

 • Datum

  12 tot en met 14 april 2024
  13 tot en met 15 september 2024
 • Niveau

  Techniek: Niveau 3 (gevorderd)
  Conditie: Niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 130 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropperpost
 • Protectie

  Helm, handschoenen, Knieprotector, regenkleding

3 dagen echte Enduro training

Uitdagende trails en perfecte training

Voor echte Enduro trails hoef je niet helemaal naar de Alpen. Op slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht vind je in het Duitse Witten behoorlijk uitdagende trails die vragen om een goede Enduro bike.

Tijdens het Enduro Kamp Witten krijg je training op de trails, leer je jouw mountainbike overal beheerst naar beneden te sturen en leer je omgaan met natte omstandigheden. Er kunnen 6 deelnemers mee, dus je bent gegarandeerd van veel aandacht en dus veel leren.

Op vrijdagochtend rij je naar Witten toe. We gaan direct de mountainbike op en beginnen met een training. We zoeken steeds moeilijkere trails op en bouwen zo de moeilijkheidsgraad op. Op zaterdag gaan we verder met de training en rijden we in de middag een mooie ronde. Op zondag sluiten we het weekend af met een paar uitdagende trainingen en een mooie tocht.

De reis in detail

Het verblijf

Je slaapt in een hotel aan de rand van de stad. Het contrast met de verlaten bossen is groot. Hier zie je de stad en het station, maar als je iets verder kijkt lonken de groene heuvels. We fietsen binnen een kwartier van het hotel naar de start van de trails.

Je verblijft in een luxe 3-sterren hotel. Hier nuttigen we ook het ontbijt en het avondeten. Een lunchpakket nemen we vanuit het hotel mee.

Van en naar Witten

Je rijdt in 2,5 uur vanaf Utrecht naar Witten toe. Wil je met iemand samenrijden? Wij brengen je graag in contact met een andere deelnemer. Het hotel is op loopafstand van het station, dus ook een reis per trein is mogelijk.

Dit is inbegrepen

Inbegrepen

 • 2x overnachting
 • 2x ontbijt
 • 2x lunchpakket
 • 2x 3-gangen diner
 • 3x training en tocht
 • Professionele instructeur

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 150)

Niet inbegrepen

 • Autoreis (± € 50 tot € 100)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Enduro Kamp Witten

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven.

We raden je aan om voor deze reis bij ons een Masterclass gevolgd te hebben zodat je over de juiste basis beschikt. Deze reis gaat door vanaf 4 deelnemers.

Deze reis staat nu nog niet ingepland, maar we willen hem in het najaar van 2023 nog een keer aanbieden. Interesse? Stuur ons een email en we zetten jou vrijblijvend op de interesselijst.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Enduro Kamp Witten 12/04/2024

0 van de 6

Schrijf je in!
Enduro Kamp Witten 13/09/2024

0 van de 6

Schrijf je in!

Het programma

Drie dagen Enduro training en het rijden van mooie tochten. En dat zo dicht bij huis! Laat ons je verrassen over de waanzinnige trails, de perfecte trainingslocaties en het echte Enduro gevoel wat je tijdens deze reis krijgt.

Dag 1: Naar Witten en training 1

In een paar uur rij je naar Witten. We verzamelen om 12 uur en gaan direct de mountainbike op. Na een korte klim gaan we direct aan de slag. We rijden een paar korte trails om te wennen aan de ondergrond en de omgeving. Vervolgens gaan we sectie voor sectie bekijken hoe je deze trails beter kunt gaan rijden. Onze focus voor vandaag ligt op controle, houding en lijnkeuze.

Dag 2: Volle dag training en oefenen

Vanuit het hotel fietsen we naar de trails. Als we er zijn is iedereen warm en kunnen we direct aan de slag. We gaan verder waar we gebleven waren en breiden uit met het laten lopen van de mountainbike, het zoeken van controle- en rempunten en kijken. De trainingslocaties liggen verder uit elkaar en dus fietsen we tussendoor een lekker stuk. In de middag gaan we grotere stukken rijden en meer trails achter elkaar elkaar rijden.

Dag 3: Laatste training en tocht

We gaan weer op tijd op pad en na de warming-up zoeken we naar de trails die de groep weer een stap verder brengen. Vandaag herhalen we dat wat nog niet perfect gaat en proberen we alles met elkaar te verbinden. Het gaat om vertrouwen bouwen en durven te rekenen op de grip van de banden. We zoeken de paden op die we nog niet gereden hebben en maken een mooie tocht door het gebied. Rond 15 uur ronden we af en rijden we naar huis terug.

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl