MOUNTAINBIKE REIZEN

Ga met ons mee naar de mooiste trails

Waar wil je heen?

Mountainbike Challenge neemt jou mee naar de mooiste trails van Europa! Ga met ons mee en ontdek het uitgestrekte Schotland, de waanzinnige trails van Spanje, leer beter mountainbiken in de Alpen of verleg je grenzen van kennen en kunnen in Glentress.

Onze reizen worden begeleid door ervaren gidsen die de omgeving goed kennen. Zij zijn goede mountainbikers en helpen jou met het verbeteren van jouw techniek. Onze reizen zijn compleet en goed verzorgd. Afhankelijk van de locatie brengen wij jouw mountainbike naar en van de bestemming en bieden wij bagagevervoer aan. Zo kan jij genieten van een onbezorgde mountainbike vakantie en je volledig focussen op het mountainbiken!

Onze mountainbike reizen

Mountainbike Challenge neemt jou mee naar de mooiste trails van Europa!

Wij bieden verschillende typen reizen aan, die verschillende eisen stellen aan het niveau van de deelnemer, zijn/haar mountainbike en outfit. Onze reizen zijn gericht op training, het maken van een tocht of zijn specifiek gericht op Enduro. Wat dat precies inhoudt lees je hieronder. Klik op de tekst om meer te lezen.

Trainingsreis: Je krijgt iedere dag training en de reis is erop gericht jou een nog veel betere mountainbiker te maken. Lees verder...

Toer reis: Bij de toer reizen rijd je iedere dag een etappe. De nadruk ligt op het rijden van trails en het zien van de omgeving. Lees verder...

Enduro reizen: De titel "Enduro" zegt iets over het karakter en niveau van de reis. Enduro rijden betekent easy-up en zo uitdagend mogelijk naar beneden. Lees verder...

De reis naar de bestemming: Onze reizen starten en eindigen altijd op plaatsen die goed bereikbaar zijn per auto, trein of vliegtuig. Lees verder...

Transport mountainbike: Staat er bij een reis het icoon van een vliegtuig, dan is het transport van jouw mountainbike naar de bestemming inclusief. Lees verder...

Jouw reis met Mountainbike Challenge en Covid-19

Natuurlijk wil jij ook nu mooie mountainbikereizen maken. En wanneer het kan, voeren wij een reis uit. Vanzelfsprekend met de nodige maatregelen om verspreiding van Corona te voorkomen.

Boeken, annuleren en Covid-19: Wanneer je bij ons een reis boekt, doe je dat zonder risico. Mocht onverhoopt de reis niet door kunnen gaan omdat het betreffende gebied op code oranje of rood gaat, dan mag je jouw reis doorschuiven naar volgend jaar of ontvang je het door jouw betaalde bedrag volledig retour. Voor tickets en andere kosten die je buiten ons om hebt gemaakt dien je zelf het verplaatsen of annuleren te regelen.

Een reis gaat enkel door wanneer de omstandigheden dit toelaten en wij de reis veilig kunnen uitvoeren. Reizen die op beschikbaar staan op onze website gaan door op dit moment. Wil jij zelf annuleren omdat je het niet meer prettig vindt om te reizen? Dan gelden in principe de normale annuleringsvoorwaarden. Omdat het vreemde tijden zijn proberen we maar mogelijk hier coulant mee om te gaan en je aan te bieden jouw deelname te verplaatsen naar een volgende reis. Of dit mogelijk is hangt af van de kosten die wij al gemaakt hebben of maken door jouw verplaatsing. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Enduro Kamp Witten

24-03-2023, 3 dagen
€ 545
Volpension
Niveau 3 (Enduro)
117 kg CO2
Max 6

Meer informatie

Enduro Kamp Tweedvalley Schotland

26-03-2023, 7 dagen
€ 1150
Logies & ontbijt
Niveau 3 (Enduro)
319 kg CO2
Max 6

Meer informatie

Trainingsweek Eifel

11-04-2023, 5 dagen
€ 675
Halfpension
Niveau 2 (XC/ All-Mountain) en 3 (Enduro)
120 kg CO2
Niveau 2 max 12, niveau 3 max 10

Meer informatie

Trans Schotland

 13-05-2023, 8 dagen
€ 1275
Logies, ontbijt & lunch
Niveau 2 (Trail/ All-Mountain)
374 kg CO2
Max 14

Meer informatie

Trans Schotland

 03-06-2022, 8 dagen
€ 1275
Logies, ontbijt & lunch
Niveau 2 (Trail/ All-Mountain)
374 kg CO2
Max 14

Meer informatie

Enduro Kamp Livigno

02-07-2023, 7 dagen
€ 1250
Halfpension
Niveau 3 (Enduro)
432 kg CO2
Max 10

Meer informatie

Enduro Kamp Tweedvalley Schotland

13-08-2022, 7 dagen
€ 1150
Logies & ontbijt
Niveau 4 (Enduro)
319 kg CO2
Max 12

Meer informatie

Trans Schotland

 19-08-2023, 8 dagen
€ 1275
Logies, ontbijt & lunch
Niveau 2 (Trail/ All-Mountain)
374 kg CO2
Max 12

Meer informatie

Enduro Kamp Nauders

10-09-2023, 7 dagen
€ 1250
Halfpension
Niveau 2/3 (All-Mountain/ Enduro)
355 kg CO2
Max 8

Meer informatie

Enduro Week Spaanse Pyreneeën

30-10-2022, 7 dagen
€ 1450
Volpension
Niveau 4 (Enduro)
709 kg CO2
Max 6

Meer informatie

Enduro Week Zuid-Spanje

04-02-2024, 7 dagen
€ 1195
Volpension
Niveau 3 (Enduro)
742 kg CO2
Max 10

Meer informatie

Het niveau

Welk niveau reis past bij jou?

Natuurlijk wil je tijdens een reis trainen en toeren op jouw eigen niveau. Welk niveau reis bij jou past is afhankelijk van jouw rijstijl, conditie en technisch kunnen. Hulp nodig bij het kiezen van jouw niveau? Kijk dan eens naar onze keuzehulp.

Onze locaties

Wij weten waar de mooiste trails zijn

En die trails laten we graag aan jou zien! Iedere locatie is uniek. Een andere ondergrond, een ander landschap, een andere moeilijkheidsgraad.

Onze reizen zijn kleinschalig. We slapen in goede hotels of B&B's. Naar België, Duitsland, Oostenrijk en Italië kom je met eigen vervoer. Naar de reizen in Schotland en Spanje kom je met de trein of het vliegtuig. In dat geval brengen wij jouw mountainbike naar de bestemming.

Wat andere zeggen over onze mountainbike reizen

"Ze kennen de route uit hun hoofd, geven goede tips en nemen verantwoordelijk voor de veiligheid van de deelnemers."

- Egbert

"Inmiddels alweer de 4de reis met mountainbike challenge. Wederom was alles weer tot in de puntjes geregeld"

- Floris

"Trip zat professioneel in elkaar. Goede informatie vooraf en perfecte begeleiding tijdens de reis"

- Annemiek

"Mooi reis naar Schotland gemaakt. Het was goed en professioneel georganiseerd en echt een aanrader!"

- Remco

"Fantastische ritten, gezellige groep en goede begeleiding"

- Bart

"Onderweg kreeg ik veel tips en zonodig wordt route aangepast. Perfect verzorgd"

- Yvonne

Lees alle reviews op Google en Facebook

5/5 Google review

5/5 Facebook review

Duurzaam reizen

CO2 neutraal, dat is ons streven

Waarom wij zo houden van mountainbiken heeft voor een groot deel te maken met het in de natuur zijn. Die natuur willen wij graag beschermen door een zo klein mogelijke footprint achter te laten.

Van al onze reizen hebben we inzichtlijk gemaakt wat jij als deelnemer gemiddeld als aandeel in de CO2-uitstoot hebt als je met ons meegaat.

Jij kunt helpen in het verminderen van de CO2-uitstoot door waar mogelijk te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig. Kies je voor het milieuvriendelijke alternatief, dan krijg je van ons korting.

Ook wij zetten ons in om ons aandeel uitstoot zo klein mogelijk te krijgen. Benieuwd wat wij allemaal doen en hoe we precies de CO2-uitstoot berekenen?

Meer informatie

Zo kun je ons bereiken

  • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

  • Wethouder de Langelaan 2
    3956GL Leersum
  • +31(0)624921038
    info@mountainbikechallenge.nl