Enduro Kamp Nauders, Oostenrijk

Aantal beschikbare plaatsen:
28 juni tot en met 4 juli 2020: Helaas, deze reis kan niet doorgaan. Hij is verplaatst naar:
16 tot en met 22 augustus 2020: Nog 4 van de 12 plaatsen beschikbaar

Nauders ligt nog net in Oostenrijk, op de grens met Italië en Zwitserland. De trails gaan door alle 3 de landen heen. Grenzeloos genieten noemen ze het zelf. En ze hebben gelijk. Hoe je de trails hier moet omschrijven is lastig. Het is geen bikepark, daarvoor zijn de trails te natuurlijk. Het zijn geen natural trails, want ze zijn wel aangelegd. Je kunt overal komen met de lift en je kunt de liften aan elkaar linken. Zelf noemen ze het de 3-länder Enduro trails en dat is eigenlijk wel een heel goede benaming. Goed aangelegde natural trails met meer dan voldoende uitdaging! En als je deze reis met ons meegaat, mountainbike je dus in Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De trails zijn niet makkelijk, voor beginners is hier vrij weinig. Maar voor de gevorderde tot tot ver gevorderde rijder des te meer. De 5 liften brengen je tot tussen de 2000 en 2500 meter hoogte. De vele trails brengen je weer terug naar beneden.

Tijdens het Enduro Kamp Nauders ga op pad met een gids van Mountainbike Challenge (Benjamin) en een gids van Bikeschool Ride-On (Alex). Die laatste spreekt Duits en Engels. Bij voldoende deelnemers (8 of meer) splitsen we in 2 groepen, waarbij Alex het hoogste niveau voor zijn rekening neemt. Het Enduro Kamp draait om op de beste manier de trails rijden. Je krijgt iedere ochtend training op een specifiek onderdeel. In de middag rijd je onder begeleiding van de gids de beste trails en breng je het geleerde in de praktijk. De focus van de trainingen zal vooral liggen op het vergroten van jouw controle, het perfect rijden van de trails, lijnkeuze, obstakels en flow. De opbouw van de trainingen brengt je op steeds moeilijkere paden en aangepast aan jouw tempo leer je meer en meer. Voor de gehele week ontvang je van ons een liftpas met onbeperkt aantal uplifts voor het hele gebied.

Tijdens deze week verblijf je in het Wellness Hotel “Tirolerhof” in het centrum van Nauders. Een luxe 4-sterren hotel met comfortabele kamers, moderne inrichting en een uitgebreide wellness. Na het mountainbiken kun je hier ontspannen in een van de vele sauna’s of nadobberen in het grote zwembad. In de ochtend wordt je verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet, in de avond verwend met een 5-gangendiner. En als je op tijd terug bent van het mountainbiken kun je nog bijtanken met het middagbuffet met iets hartigs en zoets. Jouw auto staat veilig gestald op de privé parkeerplaats. Jouw mountainbike in de beveiligde fietsenstalling. Er is een kleine werkplaats en de mogelijkheid om je mountainbike schoon te maken.

Het Enduro Kamp Nauders is een niveau 3 reis. Het is het ideale vervolg op de Trainingsweek Sölden. We begeleiden met 2 gidsen en maximaal 6 deelnemers per gids. Hierdoor kunnen we jou veel aandacht geven en de groepen indelen op niveau. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past. Voor deze reis maak je gebruik van een Full-suspension mountainbike met minimaal 140 mm veerweg. Een dropperpost (verstelbare zadelpen) is een must. Eventueel kun je een full-suspension bij ons huren. Het gebruik van een helm, kniebeschermers en handschoenen met lange vingers zijn verplicht. We raden het gebruik van elleboogbeschermers en een Enduro helm met afneembaar kinstuk aan. Bescherming is eventueel bij ons aan te schaffen of te huren.

Verblijf
We verblijven in Wellness Hotel Tirolerhof op basis van halfpension. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over twee losse bedden. Het ontbijt bestaat uit een  uitgebreid buffet, het diner uit een keuzemenu met meerdere gangen en buffet.  Lunchen doen we onderweg in één van de restaurants. De lunch en drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs.

Vervoer
Je rijdt op eigen gelegenheid naar Nauders toe. Vanuit Utrecht is dit ongeveer 10 uur rijden. Je wordt op zondagmiddag verwacht. De vertrekdag is zaterdag. Wil je liever vliegen of met de trein? Dat kan. Nauders is goed bereikbaar met het vliegtuig vanaf Innsbruck en München en met trein en aansluitende bus tot in het centrum. Tijdens de reis heb je geen auto nodig.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge en Ride-On hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Tijdens het Enduro Kamp Nauders staan wij voor je klaar om je te helpen waar nodig. Iedere dag geven wij een leerzame training en ook tijdens de tochten staan we klaar met raad en daad!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 1150,- per persoon op basis van half-pension en inclusief begeleiding en liftpas.
Maximum aantal deelnemers: 12. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Op zondagmiddag rond 17:00 uur wordt je verwacht in Nauders. We eten gezamenlijk in het hotel. Op maandag start de training. Iedere dag gaan we de bergen in en staan wij klaar om je te helpen waar nodig. Je krijgt iedere ochtend een leerzame training en rijdt in de middag met begeleiding van onze gids de beste trails. Op zaterdag reis je weer terug naar huis. Lees verder…

Foto’s
Nauders is een unieke plek, ingesloten door hoge bergtoppen en begrensd door 2 andere landen. De trails zijn uniek, de sfeer ook. En net over de grens is het weer anders. Hoe gaaf de trails zijn is niet op een foto te bevatten. Je zult het echt zelf moeten ervaren. Ben je benieuwd naar een indruk van deze week? Kijk dan snel op de fotopagina! Naar de fotopagina…

Inschrijven
Het Enduro Kamp Nauders in Oostenrijk is de place to be wanneer je jouw skills een boost wilt geven en wil genieten van het mooiste wat de Alpen te bieden hebben. Waar wacht je nog op? Ga met ons mee! Naar het aanmeldingsformulier…

 


Reacties zijn niet toegestaan.