ENDURO KAMP NAUDERS

Enduro training in 3 landen

 • Prijs

  € 1275,00

 • Datum

  Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024
 • Niveau

  Techniek: niveau 3 (Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 130 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  Knie- en elleboogbeschermers

Hoge bergen, 5 liften, 3 grenzen

Als het op mountainbiken aankomt spreken de Alpen al snel tot de verbeelding. Je denkt aan waanzinnige vergezichten, adembenemende trails en liftjes omhoog. Het Oostenrijkse Nauders vormt hierop geen uitzondering. Wat hier anders is, is dat je continu de grens oversteekt. De trails gaan ook door Italië en Zwitserland. De liften zijn onderling met elkaar verbonden zodat je een 3 landen Enduro tocht kunt maken.

Tijdens het Enduro Kamp krijg je 5 dagen training. Deze wordt gegeven door Alex van Ride-On en Benjamin van Mountainbike Challenge. Zij nemen je mee op en over steile afdalingen, haarspeldbochten, drops en wortels. In de training bekijken we wat de beste techniek is om hierover heen te komen en leer je nieuwe technieken toepassen.

Je verblijft in een vier sterren welness hotel. Je reist makkelijk per auto of trein naar Nauders toe.

De reis in detail

Tijdens de reis

We verblijven in een luxe 4 sterren welness hotel. Je kunt gratis gebruik maken van de sauna, het zwembad en de overige faciliteiten van het hotel. Je deelt een kamer met een reisgenoot. Het is ook mogelijk om tegen een toeslag gebruik te maken van een eenpersoonskamer. Het ontbijt en diner nuttigen we in het hotel en zijn bij de prijs inbegrepen. De lunch eten we op de bergen in één van de berghutten of restaurants.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In het dorp is een supermarkt. Je kunt jouw fiets schoonmaken bij het hotel. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar Nauders

Nauders ligt op de grens van Italië en Zwitserland in Tirol, Oostenrijk. Vanaf Utrecht rijd je hier in ongeveer 9 uur naartoe.

Reis je liever met de trein dan is dat goed mogelijk. Via München en Innsbrück bereik je het dal in ongeveer 10 uur. De bus brengt je in 1 uur het laatste stuk tot aan Nauders. Jouw fiets kan mee op de speciale aanhanger. De trein rijdt in Nederland en Duitsland op 100% groene energie. Je bespaart ten opzichte van een reis met een gemiddelde auto al snel 98% van de CO2-uitstoot. Je krijgt van ons een waardebon van € 50,00 voor jouw effort.

Lees verder...

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt en diner
 • 5x mountainbike training
 • 5x dagkaart liftpas
 • Professionele gidsen
 • Gebruik welness faciliteiten

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 275)
 • Huur mountainbike (+ € 375)
 • Huur kniebeschermers (+ € 45)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 45)

Niet inbegrepen

 • Auto- of treinreis (± € 100 - € 300)
 • Groene reis korting (- € 25 - 50)
 • Lunch en drankjes (± € 100)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Enduro Kamp Nauders

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Voor de reis in 2022 hoef je niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.

Datum reis
Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Vanuit Utrecht is het 900 km enkele reis naar Nauders. Dat betekent dat er, wanneer iedereen zelf met de auto rijdt en met ons erbij, 13 autos heen en weer rijden die gezamenlijk 21600 km maken. Dit veroorzaakt 100% van de CO2-uitstoot van deze reis. De liften draaien op groene waterkracht stroom.

Je kunt met meer mensen een auto delen. Wij kunnen voor het samenrijden deelnemers bij elkaar brengen. Je kunt dit bij je aanmelding al aangeven. Een nog veel beter alternatief is de trein. Vanaf Utrecht, via München en Innsbrück reis je naar Landeck. Hier stap je in de Postbus waar de mountainbike in mee kan. In Nederland, Duitsland en Oostenrijk rijden de treinen op groene stroom. Zo blijft enkel de bus als uitstoter over. Met de auto duurt de reis 9 uur, met de trein en bus 11 uur.

De besparing aan CO2-uitstoot is fors wanneer jij met de trein reist. Maar liefst 98% aan uitstoot kan worden bespaard.

Reis je met de trein? Dan krijg je van ons een waardebon van € 50,00. Reis je met minimaal 4 deelnemers samen in een auto, dan krijg een waardebon van € 25,00. De waardebon is te besteden in onze webshop of bij een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 4261 kg CO2
Bij 12 deelnemers: 355 per deelnemer

Ons aandeel: 517 kg CO2

 • Brandstof: 517

Aandeel deelnemers: 3744 kg CO2

 • Auto: 3744
 • Per deelnemer: 312

Alternatief deelnemers: 84 kg CO2

 • Trein: 0
 • Bus: 84
 • Per deelnemer: 7
 • Besparing per deelnemer: 305 = 98%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 601 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 11 maanden doet. Bij het alternatief is dit 3 maanden.

Het programma

Dag 1: aankomst in Nauders

Je wordt rond 18:00 uur in Nauders verwacht. We eten gezamenlijk en maken kennis. De gidsen vertellen wat meer over de week die je te wachten staat. Misschien wil je het dorp nog even verkennen. Of misschien ga je liever vroeg je bed in. Er staat een volle week op je te wachten!

Dag 2: Kennismaken met het gebied

Na het ontbijt stappen we op de mountainbike. We beginnen met wat basistechnieken om er zeker van te zijn dat deze er goed in zitten, we gaan ze hard nodig hebben in dit uitdagende terrein. Dan gaan we omhoog met de lift om vervolgens de blauwe trail af te dalen. We kijken wat er goed goed en wat meer aandacht nodig heeft en passen de training daar op aan. In ieder geval zal er deze dag veel focus liggen op houding, controle en lijnkeuze. Voor de lunch gaan we naar een restaurant op de berg, natuurlijk met goed uitzicht. In de middag maken we een mooie tocht.

Dag 3: Training op rood en zwart

Het verschil tussen de trails is groot. Hoe zwarter, hoe dwingerder en hoe minder ruimte er is voor fouten. Tijdens de training gaan we die verschillen opzoeken. Zo leer je herkennen waar je wat nodig hebt. Waar kun je de mountainbike laten lopen, waar moet je remmen? Hoe neem je de obstakels en hou je de flow vast? We doen dit op de trails van de Mutzkopf. We lunchen bij een leuk restaurant in de bossen. In de middag maken we een mooie tocht waarbij je al het geleerde kunt oefenen.

Dag 4: Wortels en andere obstakels

Het gebied heeft vele gezichten. De trails in Italië zien er anders uit dan die in Oostenrijk. De zwarte trails tussen de 2 Italiaanse liften in zijn technisch en op sommige plekken echt moeilijk. Mooi oefenterrein dus. De steile passages met veel wortels op een gecontroleerde manier rijden is een mooie uitdaging. Ook haarspeldbochten en drops komen vandaag veel aan bod. De lunch is wederom op de berg, dit keer in Italië. Na een goed bord pasta maken we mooie tocht over de Italiaanse trails.

Dag 5: Flow en snelheid

Nu we steeds meer technieken hebben behandeld, is het tijd om ze samen te voegen. Hoe houd je de flow in je rijden op technische moeilijke stukken? De mountainbike het werk laten doen, de obstakels absorberen en jouw lichaam niet uit balans laten brengen. Dat is zeker met hogere snelheid zo makkelijk nog niet. We gaan het vandaag uitgebreid behandelen. We lunchen op de bergen of in het dorp. In de middag maken we een wat langere tocht, op snelheid natuurlijk.

Dag 6: De laatste training

Wat we vandaag precies gaan doen, hangt helemaal af van het kunnen van de groep. De technieken die nog aandacht nodig hebben, behandelen we. Maar de training duurt wat korter. Zo houden we tijd over voor een lange tocht. Voor de lunch gaan we een flinke klim maken vanuit Italië. De beloning is een mooie alm met de lekkerste lunch van de week. Ook de afdaling door Zwitserland en dan terug Oostenrijk in is niet mis. Ondanks dat hij blauw is, zal je op genoeg plekken even goed moeten opletten. We sluiten af met de trails van de Mutzkopf.

Dag 6: Terug naar huis

Voldaan na 5 heerlijke en inspannende mountainbikedagen is het vandaag weer tijd voor de terugreis. We nemen na het ontbijt afscheid van elkaar. Wat wordt jouw volgende reis?

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Het Enduro Kamp Nauders zou zo maar eens het hoogtepunt van jouw jaar kunnen worden. De combinatie van leerzame trainingen en mooie tochten staat garant voor een gave week mountainbiken. Doe daar de adembenemende bergen en perfecte trails bij en het plaatje is compleet. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl