Uplift weekend Ardennen

Aantal beschikbare plaatsen:
9 tot en met 11 oktober 2020: 13 van de 22 plaatsen beschikbaar

Afdalen, afdalen en nog meer afdalen! Dat is kort samengevat het Uplift weekend Ardennen. Omhoog fietsen hoeft niet, want wij regelen jouw uplift met een bus. De trails die je kunt kiezen naar beneden, zijn meer dan de moeite waard. Haarspelden, kleine jumps, wortels en stenen. Vanaf de plaats waar onze bus jouw brengt, kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende afdalingen, variërend van 10 tot 30 minuten rijtijd. Aan de andere zijde van het water hebben we nog 2 andere gebieden die we ook regelmatig zullen bezoeken. Bike heaven!

Dit is zo’n weekend wat je nog lang bij gaat blijven. Het enige wat jij hoeft te doen is afdalen en genieten. Beneden stap je op het verzamelpunt in één van de twee busjes, jouw bike wordt ingeladen in de aanhanger. Je zit relax uit te puffen van de afdaling en 15 minuten later sta je weer bovenaan. We starten met een gezamenlijke check van alle trails. Je krijgt wat tips en tricks over de beste lijn, over de techniek van het rijden van de haarspeldbochten en nog meer. Daarna ga je zelfstandig rijden en kies jij welke trail je doet. Je kunt zo vaak gaan als de bus je brengt. Wil je het wat rustiger aan doen? Het hotel en de terrasjes zijn dichtbij.

Bouillon, een klein dorpje tegen de Franse grens is het decor voor het Uplift weekend. De accommodatie is niet mis, een statig 4-sterren hotel waar ze ons, zelfs met modderige outfit, hartelijk ontvangen. In de avond staat er een 3-gangen diner klaar. In de ochtend een uitgebreid buffet. Indien gewenst kun je met ons meerijden vanuit Utrecht, Eindhoven of Maastricht op vrijdagochtend. Op zondagavond wordt je hier weer afgezet, na 3 super dagen biken.

Het Uplift weekend Ardennen is een niveau 3 reis. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past. Het gebruik van een Full-suspension is noodzakelijk. Het gebruik van een helm, kniebeschermers en handschoenen met lange vingers zijn verplicht. Deze zijn eventueel bij ons aan te schaffen. Kniebeschermers kun je ook bij ons huren, net als een full-suspension mountainbike.

Verblijf
We verblijven in een luxe 4-sterren hotel. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over een dubbelbed of twee losse bedden. Het ontbijt en diner nuttigen we in het restaurant van het hotel. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid waar je alle brandstof voor de dag kunt verzamelen. Het diner bestaat uit 3-gangen en kan gekozen worden vanaf het menu.

Vervoer
Je kunt gratis met ons meereizen vanuit Utrecht, Eindhoven of Maastricht. Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer komen, maar houd er dan rekening mee dat er € 26,00 parkeerkosten per auto bijkomt. Vanuit Utrecht is Bouillon een kleine 4 uur rijden. We fietsen het hele weekend niet ver van het hotel en wij verzorgen de uplift, dus een auto is ter plaatse niet nodig.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Tijdens het Uplift weekend staan wij voor je klaar om je te helpen waar nodig. We starten op vrijdag met een korte training. Ook op zaterdag staat een leerzame training ingepland. Je rijdt zelfstandig over de trails terwijl een oogje in het zeil houden.

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 475,- per persoon op basis van halfpension en inclusief Uplift.
Maximum aantal deelnemers: 22. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Op vrijdag stap je bij ons in de auto in Utrecht (7:30 u), Eindhoven (8:30 u) of Maastricht (9:45 u). Na de lunch starten we met mountainbiken. Op zaterdag staat een lange dag biken op het programma. Op zondag rijden we tot 15:00 uur, hierna kan je douchen en brengen we je terug naar Maastricht (19:00 u), Eindhoven (20:00 u) of Utrecht (21:00 u).  Lees verder…

Foto’s
De trails zijn gaaf hier in Bouillon. Veel gaver dan een foto jou laat zien. Het is een gebied wat je ervaren moet hebben, waar je dirt onder je banden moet hebben gehad en waar je gewoonweg een keer geweest moet zijn als mountainbiker. Ben je benieuwd naar een indruk van het weekend? Kijk dan snel op de fotopagina!  Naar de fotopagina…

Inschrijven
Het Uplift weekend Ardennen is een uitdagend weekend. Wil jij het zelf beleven? Schrijf je dan nu in! Naar het aanmeldingsformulier…

Terug naar mountainbikereizen


Reacties zijn niet toegestaan.