UPLIFT WEEKEND ARDENNEN

Afdalen, afdalen en nog meer afdalen

 • Prijs

  € 595,00

 • Datum

  We bieden deze reis helaas niet aan in 2024
 • Niveau

  Techniek: niveau 3 (Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 120 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  kniebeschermers

Helaas is deze reis nu niet gepland

Sinds de start van de pandemie is er veel veranderd. Door de toenemende drukte zijn veel gebieden in de Ardennen niet meer toegangelijk voor mountainbikers. Zo is het ook met ons gebied in Bouillon. Er worden hier nieuwe trails gebouwd, maar vooralsnog zijn dit er te weinig om het Uplift Weekend door te kunnen laten gaan. Komt deze reis ind e toekomst weer op de planning? Dat hopen we wel. Maar er valt nu nog weinig over te zeggen. We verwachten hem op zijn vroegst weer in 2024 aan te kunnen bieden.

Een weekend lang een bikepark dicht bij huis

1 centrale pick-up, 2 shuttle bussen, 3 gebieden, 3 drop-off plaatsen, 4 aanrijroutes, 7 returnroutes en ‘last but not least’ maar liefst 20 verschillende afdalingen. Dat is het Uplift weekend kort samengevat. Omhoog fietsen hoeft niet, want wij brengen je omhoog met onze shuttle. De trails zijn waanzinnig; haarspelden, kleine jumps, wortels en stenen. Een run naar beneden kost je 10 tot 30 minuten. De lift omhoog 10 tot 12 minuten. Een echt bikepark en dat zo dichtbij.

Je kiest dit weekend zelf wat je wilt doen. Beneden stap je op het verzamelpunt in één van de twee busjes, jouw bike wordt ingeladen in de aanhanger. De afdaling rijd je zelfstandig, je kiest zelf welke trails je wil rijden. Je kunt zo vaak gaan als de bus je brengt. Wil je het wat rustiger aan doen? Het hotel en de terrasjes zijn dichtbij.

Je verblijft in een luxe hotel op basis van halfpension. Je kunt met ons meerijden naar de Ardennen of je rijdt er zelf heen.

De reis in detail

Tijdens de reis

We verblijven in een luxe 4-sterren hotel in Bouillon. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over een dubbelbed of twee losse bedden. Het ontbijt en diner nuttigen we in het restaurant van het hotel. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid waar je alle brandstof voor de dag kunt verzamelen. Het diner bestaat uit 3-gangen en kan gekozen worden vanaf het menu. De lunch regel je zelf, er zijn voldoende restaurants in het dorp. Ook voor een drankje of een crêpe na de trails.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In het dorp is een supermarkt. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar de Ardennen

Je kunt met ons meerijden naar de Ardennen. Eén busje zal vanaf Utrecht 8 deelnemers mee kunnen nemen. Het andere busje start in Eindhoven en kan 7 deelnemers mee nemen. Jouw mountainbike en bagage kan vanzelfsprekend ook met ons mee.

Hoe meer deelnemers er met ons meerijden en hun eigen auto laten staan, hoe groener we zijn.

Je kunt ook op eigen gelegenheid naar Bouillon toe reizen. Het is ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. De parkeergarage kost € 26,00 per auto. Deel je de auto met 4 deelnemers, dan betalen wij de parkeergarage voor jou.

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 2x overnachting
 • 2x ontbijt
 • 2x diner
 • 3 dagen Uplift
 • Routekaart en app
 • Meerijden vanaf Utrecht, Eindhoven of Maastricht

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 150)
 • Huur mountainbike (+ € 150)
 • Huur kniebeschermers (+ € 15)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 15)

Niet inbegrepen

 • Reis op eigen gelegenheid (± € 60)
 • Parkeren auto hotel (± € 26)
 • Lunch en drankjes (± € 50)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Uplift Weekend Ardennen

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Uplift Weekend Ardennen
Inschrijven helaas niet mogelijk

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Echt groen wordt het continu heen en weer rijden met 2 busjes met aanhanger natuurlijk nooit. Tenzij we elektrisch kunnen rijden, maar helaas is de range hiervoor nog niet voldoende. Alle uitstoot van deze reis wordt veroorzaakt door de uitstoot van onze busjes en de auto's van de deelnemers.

We gaan er vanuit dat er 15 personen met ons meerijden naar de Ardennen. Wanneer die personen anders alleen met de auto zouden gaan, zou dit 32% meer uitstoot geven.

Reis je met ons mee? Dan bespaar je de kosten van brandstof en parkeren bij het hotel. Dit is alles bij elkaar al snel € 86,00. Met ons meerijden kost niets extra.

Helaas kunnen we niet iedereen meenemen. De overige deelnemers kunnen wel een auto delen. Wanneer zij met 2 in plaats van 7 auto's heen en weer rijden, bespaart dit voor hen 71% CO2-uitstoot.  Desgewenst kun je vanaf onze pick-up points in Utrecht, Eindhoven en Maastricht jouw mountainbike met ons meegeven als het anders niet past in de auto. Rij je met 4 deelnemers in een auto, dan hoef je de kosten voor de parkeergarage niet te betalen.


Dit is de uitstoot

Totaal: 1961 kg CO2
Bij 22 deelnemers: 89 per deelnemer
(15 deelnemers rijden met ons mee, de overige 7 rijden 1 persoon per auto) 

Ons aandeel: 1114 kg CO2

 • Brandstof: 1114

Aandeel deelnemers: 847 kg CO2

 • Auto: 847
 • Meerijden met ons: 0
 • Per deelnemer meerijden: 0
 • Per deelnemer auto: 121

Alternatief deelnemer auto: 242 kg CO2

 • Auto delen (2 ipv 7): 242
 • Per deelnemer: 35
 • Besparing per deelnemer auto: 86 = 71%

Wanneer de deelnemers die niet met ons meerijden een auto delen met 4 personen, dan stoot deze reis in totaal 1356 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 11 maanden doet. Bij het alternatief is dit 7 maanden.

Het programma

Dag 1: Naar Bouillon en rijden maar

Rijd je met ons mee, dan verwachten we je om 7:30 uur in Utrecht of Eindhoven. In Maastricht kun je om 8:30 uur opstappen. We zijn rond 12 uur in Bouillon. We checken in bij het hotel en je luncht op eigen gelegenheid. Vanaf 13 uur gaat de Uplift rijden vanaf het centrale punt. Je stapt op wanneer je wilt, de busjes rijden af en aan je staat eigenlijk nooit lang te wachten. Je kiest zelf welke trails je rijdt. We leggen je graag uit wat mooie trails zijn om mee te beginnen. Heb je wat uitleg nodig? Er rijdt altijd iemand van ons op de trails die kan helpen. De laatste bus rijdt rond 18 uur omhoog. Om 19 uur staat het eten klaar. Je zou zo maar eens tussen de 6 en 8 runs kunnen hebben gedaan vandaag. Kom je op eigen gelegeheid naar Bouillon toe, dan kun je aankomen wanneer jij wilt.

Dag 2: De hele dag Uplift

Na een heerlijk ontbijt is het weer tijd om te fietsen. Om 9 uur vertrekt de eerste bus, 10 minuten later de tweede. Daarna rijden ze weer af en aan vanaf het centrale pick-up point. Je kunt starten wanneer jij wilt. Liever een run minder en wat langer slapen? Het is jouw weekend! De lunch regel je zelf wanneer jij wilt. De chauffeurs hebben een uurtje pauze een half van elkaar. Hierdoor rijdt er alleen tussen 12:30 en 13:00 uur even helemaag geen bus. Tussen 12:00 en 12:30 en tussen 13:00 en 13:30 uur rijdt er 1 bus. Je kunt stoppen wanneer jij wilt. Misschien lonken de terrasjes. Wanneer de trails een grotere aantrekkingskracht op jou hebben is dit jouw dag. De laatste bus rijdt weer rond 18 uur naar boven. Je maakt vandaag zomaar 10 tot 15 runs. Om 19 uur staat het eten weer klaar.

Dag 3: Afdalen, afdalen en dan weer naar huis

Ook vandaag vertrekt de eerste bus om 9 uur. De busjes rijden af en aan om jou nog zo vaak mogelijk naar boven te brengen als mogelijk. Om 15 uur rijdt de laatste bus omhoog. Het is aan jou of je dan pas luncht of al eerder iets gaat eten. Het grootste deel van de tijd rijden er 2 busjes. Je kunt vandaag nog zeker tussen de 8 en 12 runs maken. Na al dit afdaal geweld kun je voordat je de reis naar huis maakt nog even douchen in het hotel. Reis je met ons mee terug, dan vertrekken we rond 16:30 uur. Om 19 uur zijn we in Maastricht, om 20 uur in Eindhoven en rond 21 uur in Utrecht. Aan het einde van dit geweldige weekend hebben rond de 70 uplifts verzorgd en heeft de groep met elkaar al snel 550 afdalingen gereden. En dat allemaal zo dicht bij in de Ardennen!

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Het Uplift Weekend Ardennen is het dichtbijzijnde bikepark, maar slechts voor 1 weekend. Wil je dit zelf meemaken en de uitzonderlijk gave trails van Bouillon leren kennen? Dan moet je met ons mee. Het is echt Enduro rijden en een complete vakantie verpakt in slechts een weekend. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl