Opleiding Mountainbike Instructeur


Op zaterdag 11 april 2020 start een nieuwe opleiding Mountainbike Instructeur!

Mountainbiken is meer dan fietsen. Er komt veel techniek bij kijken. Deze technieken zijn vaak niet vanzelfsprekend en moeten aangeleerd worden. Een Mountainbike Instructeur kent de fijne kneepjes en weet op de juiste momenten tips en tricks te geven zodat iedere deelnemer zijn vaardigheden vergroot.

Met de opleiding tot Mountainbike Instructeur leer je hoe je een training opzet en wat een deelnemer nodig heeft om zo veel mogelijk uit een training te halen. Je komt meer te weten over de opbouw van een training, het toepassen van leermethodes, omgaan met niveauverschil, het creëren van een goede leeromgeving en het veilig begeleiden van jouw deelnemers. Ook is er aandacht voor hoe jij als instructeur voor een groep staat en op welke wijze je dit positief kunt inzetten.

Deze opleiding is een echte praktijkopleiding. In de 5 praktijkdagen sta je zelf voor de groep en oefen je het lesgeven of ben je deelnemer in de les van een medestudent. Je krijgt feedback zodat je jouw skills kunt verbeteren en denkt mee over het handelen van je medestudenten. Tijdens de theorieavond gaan we dieper op de stof in. Er wordt van je verwacht dat je buiten de opleidingsdagen oefent. Je volgt deze opleiding omdat je beter wilt leren lesgeven. Wij zijn ervan overtuigd dat jij echt leert lesgeven wanneer je herkent wanneer het goed of fout gaat. Je leert belangrijke signalen te herkennen. 5 dagen is veel te kort om perfect les te leren geven. Je bent na het afronden van de opleiding heel veel kennis en skills rijker, maar hebt nog veel oefenuren nodig om een echt goede instructeur te worden.

Startniveau en eisen voor deelname

Opbouw van de opleiding

Wat je kunt met het certificaat

Kosten van de opleiding

Programma opleiding najaar 2019

Aanmelden voor de opleiding
Ga je deze investering in jezelf doen? Ontzettend leuk! Aanmelden voor de opleiding kan via het inschrijfformulier.

Indien de opleiding vol is, kom je bij aanmelden automatisch op een wachtlijst terecht. Bij de eerstvolgende opleiding krijg jij als eerste de keuze of je jouw aanmelding wilt behouden.


Reacties zijn niet toegestaan.