OPLEIDING MOUNTAINBIKE INSTRUCTEUR

Omdat lesgeven iets anders is dan goed kunnen mountainbiken

Waarom een opleiding volgen?

Mountainbiken is meer dan fietsen. Er komt veel techniek bij kijken. Deze technieken zijn vaak niet vanzelfsprekend en moeten aangeleerd worden. Een Mountainbike Instructeur kent de fijne kneepjes en weet op de juiste momenten tips en tricks te geven zodat iedere deelnemer zijn vaardigheden vergroot.

Met de opleiding tot Mountainbike Instructeur leer je hoe je een training opzet en wat een deelnemer nodig heeft om zo veel mogelijk uit een training te halen. Je komt meer te weten over de opbouw van een training, het toepassen van leermethodes, omgaan met niveauverschil, het creëren van een goede leeromgeving en het veilig begeleiden van jouw deelnemers. Ook is er aandacht voor hoe jij als instructeur voor een groep staat en op welke wijze je dit positief kunt inzetten.

De opleiding

Leer in de praktijk

Deze opleiding is een echte praktijkopleiding. In de 5 praktijkdagen sta je zelf voor de groep en oefen je het lesgeven of ben je deelnemer in de les van een medestudent. Je krijgt feedback zodat je jouw skills kunt verbeteren en denkt mee over het handelen van je medestudenten. Tijdens de theorieavond gaan we dieper op de stof in.

Lees verder...

Wat je kunt met het certificaat

Voor het zijn van een mountainbike instructeur heb je geen diploma nodig. Wel is er vanuit de wet geregeld dat jij een zorgplicht hebt voor jouw deelnemers. Door deel te nemen aan deze opleiding investeer je hierin. Je volgt deze opleiding omdat je in jezelf wilt investeren en een betere instructeur wilt worden.

Lees verder...

Niveau

Om een goede Mountainbike Instructeur te kunnen zijn, dien je goed te kunnen mountainbiken. Wanneer je aan deze opleiding deelneemt, ben je een gevorderde mountainbiker. Je beheerst de basis goed, zoals het maken van bochten, het gebruik van de remmen, schakelen, klimmen en dalen.

Lees verder...

Dit heb je nodig

Je maakt gebruik van je eigen materiaal. Je beschikt over een goed functionerende mountainbike met in ieder geval voorvering en versnellingen (geen singlespeed). Natuurlijk heb je een goede helm en fietskleding. Het maakt niet uit of je met flatpedals of klikpedalen rijdt.

Lees verder...

Prijs

Prijs: € 750,00

Dit krijg je allemaal voor dit bedrag:
 • 5,5 lesdag
 • Professionele instructie
 • Beoordeling door ervaren beoordelaar
 • Een informatieve reader
 • Een startpakket voor geven van trainingen met diverse nuttige items t.w.v. ruim € 50,00
 • Veel tips, voorbeelden en trainingen
Je volgt de opleiding in een kleine groep van 6 personen. Op deze manier is er voldoende tijd om te oefenen en kan je gerichte feedback krijgen.

Onze locaties

Waar kan ik de opleiding volgen?

De Opleiding Mountainbike Instructeur vindt plaats in Lage Vuursche en Hoevelaken.

We maken gebruik van de mountainbikeroute en speciale trainingslocaties.

Doe je mee?

Data

De eerstvolgende opleiding vindt plaats in het voorjaar van 2020/ 2021. Dit zijn de lesdagen voor deze opleiding

 • Lesdag 1: Zaterdag 3 april 2021
 • Theorie: Zaterdag 17 april 2021
 • Lesdag 2: Zaterdag 24 april 2021
 • Lesdag 3: Zaterdag 1 mei 2021
 • Lesdag 4: Zaterdag 22 mei 2021
 • Lesdag 5: Zaterdag 5 juni 2021

Lesdagen starten om 9:30 uur, duren tot 16:30 uur en vinden plaats in Lage Vuursche. De theorie start om 15:00 uur, duurt tot 18:00 uur en vindt plaats in Hoevelaken.

Schrijf je in voor de Opleiding Mountainbike Instructeur

Leer alle ins- en outs van het lesgeven. Er zijn maar 6 plaatsen per opleiding beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Opleiding voorjaar 2021

-2 van de 6

Schrijf je in!

Opfrisdag Opleiding

De Opfrisdag

Regelmatig wordt er voor instructeurs die onze opleiding hebben afgerond een opfrisdag georganiseerd. Ben jij in het bezit van een certificaat? Dan moet je mee doen!

Zie het als lesdag 6. We gaan net zoals in de opleiding de hele dag aan de slag met de techniek achter het lesgeven. We starten met een korte opfrisser, we nemen de basis kort door en laten deze zien aan de hand van een paar voorbeelden. Er zijn nieuwe technieken ontwikkeld en nieuwe methodes bedacht die jou nog beter helpen structuur in jouw training aan te brengen, ook die vertellen we je allemaal.

De opfrisdag start om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Hij vindt plaats in Lage Vuursche.

Deelname aan deze kost € 99,00 per persoon. Er kunnen 8 personen deelnemen.

Schrijf je in voor de Opfrisdag van de Opleiding Mountainbike Instructeur

Fris je techniek en skills op! Er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Opfrisdag Opleiding Mountainbike Instructeur
Op dit moment staat er geen dag ingepland

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Gommelsestraat 16A
  5074 PC Biezenmortel
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl