ENDURO KAMP LIVIGNO

Enduro training hoog in de Italiaanse Alpen

 • Prijs

  € 1275,00

 • Datum

  Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024
 • Niveau

  Techniek: niveau 3 (Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 130 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post, flatpedals
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  Knie- en elleboogbeschermers

Ruim 3000 km aan mountainbike trails

Als Livigno wordt genoemd dan worden er vrijwel altijd in één adem de woorden "mountainbike mekka" achteraan uitgesproken. Er zijn vele mountainbike paradijsen, maar waar Livigno zich in onderscheid is de grootte van het gebied. Ruim 3000 km aan trails in alle moeilijkheidsgradaties. Van zware downhills met grote jumps tot rustige paden met weinig obstakels. En alles er tussenin natuurlijk.

In het Enduro Kamp Livigno focussen wij ons op de Enduro trails. Natuurlijke singletracks met de nodige uitdaging, maar ook de bikepark trails met jumps. Je krijgt iedere dag training afgewisseld met het rijden van de gave trails. We maken gebruik van de lift waar mogelijk, maar er moet ook geklommen worden.

Voor het verblijf heb je een keuze; een super deluxe 4 sterren hotel met spa of een gewoon erg goed basic 4 sterren hotel. Beide met heerlijk ontbijt en luxe diner.

De reis in detail

Tijdens de reis

Tijdens deze reis kun je uit twee hotels kiezen. Beide 4 sterren en van grote klasse. Ga je voor "goed is goed genoeg" dan is Montivas jouw keuze. Een basic sporthotel met een erg goed bed, maar verder simpele kamer. Het ontbijt bestaat uit een voedzaam buffet.

Wil jij jezelf onderdompelen in luxe? Dan is Lac Salin een top keuze. Dit 4 sterren superior hotel beschikt over luxe kamers, een spa en uitgebreid ontbijtbuffet. Voor dit hotel betaal je een kleine toeslag.

We eten met alle deelnemers in hotal Lac Salin, ook wanneer je in Montivas verblijft. Alles wat je verder nodig hebt vindt je op loopafstand. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar Livigno

Livigno ligt tegen de Zwitserse grens en bereik je met de auto in ongeveer 10 uur.

Wil je liever reizen per trein? Dat kan en is de moeite meer dan waard. Via Zurich, Davos en Saint Moritz reis je naar het hoogste punt van de Berina pas. Vanaf hier ga je met de bus naar Livigno. In de meeste treinen en bussen kun je jouw mountainbike meenemen.

Door gebruik te maken van de trein bespaar je al snel 305 kg CO2. Ook samen naar Livigno reizen is natuurlijk een groene optie. Maak je hier gebruik van dan krijg je van ons korting op de reis in de vorm van een waardebon.

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting in hotel Montivas
 • 6x ontbijt
 • 6x 3-gangen diner
 • 5 begeleide mountainbike dagen
 • 5 dagen liftpas Livigno
 • Professionele gidsen

Bij te boeken

 • Upgrade naar hotel Lac Salin (+ € 200)
 • Gebruik 1-persoonskamer Montivas (+ € 195)
 • Gebruik 1-persoonskamer Lac Salin (+ € 325)
 • Huur mountainbike (+ € 350)
 • Huur kniebeschermers (+ € 25)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 25)

Niet inbegrepen

 • Auto- of treinreis (± € 100 - € 300)
 • Groene reis korting (- € 25 - € 75)
 • Lunch en drankjes (± € 100)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor het Enduro Kamp Livigno

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis
Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Vanuit Utrecht is het 1089 km enkele reis naar Livigno. Dat betekent dat er, wanneer iedereen zelf met de auto rijdt en met ons erbij, 13 autos heen en weer rijden die gezamenlijk 28314 km maken. Dit veroorzaakt 100% van de CO2-uitstoot van deze reis. De liften draaien op groene waterkracht stroom.

Je kunt met meer mensen een auto delen. Wij kunnen voor het samenrijden deelnemers bij elkaar brengen. Je kunt dit bij je aanmelding al aangeven. Een nog veel beter alternatief is de trein. Vanaf Utrecht, via Zurich en Saint Moritz reis je naar Ospizia Bernina. Hier stap je in de Postbus waar de mountainbike in mee kan. In Nederland, Duitsland en Oostenrijk rijden de treinen op groene stroom. Zo blijft enkel de bus als uitstoter over. Met de auto duurt de reis 10 uur, met de trein en bus 14.

De besparing aan CO2-uitstoot is fors wanneer jij met de trein reist. Maar liefst 78% aan uitstoot kan worden bespaard.

Reis je met de trein? Dan krijg je van ons een waardebon van € 75,00 op deze reis. Reis je met 4 deelnemers samen in een auto, dan krijg je een waardebon van € 50,00. Bij 3 deelnemers in één auto ontvang je een waardebon van € 25,00.

Dit is de uitstoot

Totaal: 5180 kg CO2
Bij 12 deelnemers: 432 per deelnemer

Ons aandeel: 662 kg CO2

 • Brandstof: 662

Aandeel deelnemers: 4512 kg CO2

 • Auto: 4512
 • Per deelnemer: 376

Alternatief deelnemers: 84 kg CO2

 • Trein: 0
 • Bus: 84
 • Per deelnemer: 7
 • Besparing per deelnemer: 305 = 78%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 746 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 2 jaar en 4 maanden doet. Bij het alternatief is dit 3 maanden.

Het programma

Dag 1: aankomst in Livigno

Je wordt om uiterlijk 18 uur verwacht in Livigno. We eten gezamelijk en maken kennis met elkaar. De gidsen vertellen wat je te wachten staat, wat je mee moet nemen en waar we de volgende ochtend verzamelen. De week heeft ons zoveel te brengen!

Dag 2: Basistraining en inrijden

We starten de week met een korte basistraining. Die basis kent iedereen al, maar een beetje herhaling kan geen kwaad. Zeker voor de moeilijke trails die wij gaan rijden moet de basis 100% goed zijn. We nemen de houding, positie en balans door. Dan is het tijd voor de trails. We starten met een mooie inrijder. Ook hier nog even aandacht voor de basis, zoals lijnkeuze, drops en snelheid. We rijden endurotrails en bikepark tracks, allemaal met het doel lekker in te komen en te zorgen dat je helemaal in de flow komt.

Dag 3: Training op natural trails

In de ochtend gaan we de training weer een stap verder brengen. We gaan dieper in op het rijden van grote drops en moeilijke lijnen. We zoeken een paar lastige passages op en proberen deze zo netjes mogelijk te rijden. Dan is het tijd voor een paar lange afdalingen om met wat meer snelheid alles in praktijk te brengen. We zoeken een paar gave trails op en proberen die perfecte flow te pakken te krijgen. Wat voelt dat geweldig als je weer beneden staat.

Dag 4: Jumps, kombochten en meer

Ook de bikeparktrails zijn hier erg mooi. Er liggen gave jumps waar we vandaag mee gaan oefenen. Voor het smooth rijden van de trails zijn ook de kombochten ideaal oefenterrein. De juiste lijnkeuze en houding zorgen ervoor dat je de snelheid vast kunt houden. Na de training is het tijd voor afdalen. We zoeken een paar gave tracks die we aan elkaar koppelen zodat er lange stukken worden afgedaald.

Dag 5: De puntjes op de i

Na 3 dagen training heb je al veel geleerd. We gaan vandaag de puntjes op de i zetten en ervoor zorgen dat wat je al kan, nog beter lukt. Nog sneller, nog soepeler, nog mooier. Het zijn vaak kleine details die ervoor zorgen dat je net dat beetje extra eruit kunt halen. Natuurlijk maken we ook weer een mooie tocht in de middag. We zoeken gave naturals op en testen ons kunnen.

Dag 6: Tutti Frutti

Vandaag is het tijd voor de Tutti Frutti, een 50 km lange tocht over de gaafste paden van Livigno. Je kunt Livigno niet verlaten zonder deze epische tour te hebben gereden. Dankzij de lift klim je zelf slechts 85 meter omhoog, terwijl je 3500 meter naar beneden rijdt. Goede deal toch? De tocht duurt ongeveer 6 uur om te rijden. Een perfecte afsluiter van een geweldige week!

Dag 6: Terug naar huis

Aan al het goede komt een einde. Zo ook aan deze week in Livigno. Vandaag reis je naar huis. Je bent vrij te vertrekken wanneer je wilt. Natuurlijk staat er nog een ontbijt voor je klaar.

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Het Enduro Kamp Livigno is een waanzinnige week vol training en trails. Wil je beter leren Enduro rijden? Heb je specifieke technieken in het afdalen die je wilt verbeteren? Dan is dit jouw week. De trails van Livigno brengen je naar ongekende hoogtes en onze trainingen super leerzaam. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl