OPLEIDING MOUNTAINBIKE GIDS

Omdat gidsen iets anders is dan goed kunnen mountainbiken

Waarom een opleiding volgen?

Gidsen is complexer dan je zou denken. Het gaat niet alleen om de juiste route weten, het gaat ook om al jouw deelnemers met een veilig gevoel door het terrein leiden. Je moet het tempo aanpassen. De haantjes tevreden stellen maar temperen. De langzaamste niet kapot maar wel door laten rijden. Het is het ultieme leidinggeven aan bewegend geheel waarbij de ervaring en plezier voorop staan voor de deelnemers, maar veiligheid en gelijkheid voor jou als gids. Een bijna onmogelijke combinatie die jij als gids moet weten te vinden. En ondertussen moet je ook de juiste kant op fietsen.

Met de Opleiding Mountainbike Gids leer je hoe je veilig een groep begeleidt door divers terrein. Je komt meer te weten over leiding nemen, duidelijk communiceren, aanpassen van jouw tempo, op verantwoorde wijze moeilijke trails rijden, omgaan met niveauverschil, het creëren van een goede sfeer en het bevorderen van plezier bij jouw deelnemers. Ook is er aandacht voor hoe jij als gids voor een groep staat en op welke wijze je dit positief kunt inzetten.

De opleiding

Leer in de praktijk

Leer gidsen door te gidsen! We gaan op pad en bekijken praktijksituaties. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van alles wat er komt kijken bij gidsen, krijg je leerzame praktijkvoorbeelden en weet je deze meteen toe te passen. We gaan rijden in divers terrein en oefenen met diverse niveau's.

Lees verder...

Wat je kunt met het certificaat

Om een groep te gidsen heb je geen diploma nodig. Wel is er vanuit de wet geregeld dat jij een zorgplicht hebt voor jouw deelnemers. Door deel te nemen aan deze opleiding investeer je hierin. Je volgt deze opleiding omdat je in jezelf wilt investeren en een betere gids wilt worden.

Lees verder...

Niveau

Om een goede Mountainbike Gids te kunnen zijn, dien je goed te kunnen mountainbiken en een goede conditie te hebben. Je bent een gevorderde mountainbiker, beheerst de basis goed, kunt goed klimmen en dalen en een tocht van minimaal 40 km maken.

Lees verder...

Dit heb je nodig

Je maakt gebruik van je eigen materiaal. Je beschikt over een goed functionerende mountainbike. Omdat we zowel XC, trail als Enduro gidswerk behandelen is dit een full-suspension met een dropper-post. Natuurlijk heb je een goede helm en fietskleding. Bij voorkeur rijd je met flatpedals.

Lees verder...

Prijs

Prijs: € 550,00

Dit krijg je allemaal voor dit bedrag:
 • 4 lesdagen
 • Professionele instructie
 • 2 overnachtingen in hotel inclusief ontbijt
 • Een informatieve reader
 • Veel tips, voorbeelden en praktijervaring
Je volgt de opleiding in een kleine groep van maximaal 6 personen. Op deze manier is er voldoende tijd om te oefenen en kan je gerichte feedback krijgen.

Niet inbegrepen in de prijs zijn de drankjes, lunch en avondeten tijdens het verblijf in het hotel.

Onze locaties

Waar kan ik de opleiding volgen?

De Opleiding Mountainbike Gids vindt plaats in Apeldoorn en Vaals. We maken gebruik van de bossen en trails op de Veluwe in de buurt van Apeldoorn en bij het Drielandenpunt in Duitsland en België in de buurt van Vaals.

Doe je mee?

Data

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en leer alles over het gidsen van mountainbikers.

  Winter 2023
 • Lesdag 1: Zaterdag 04/02/2023 (10:00 - 16:00 uur) in Apeldoorn
 • Lesdag 2: Vrijdag 17/02/2023 (11:00 - 17:00 uur) in Vaals
 • Lesdag 3: Zaterdag 18/02/2023 (9:30 - 17:00 uur) in Vaals
 • Lesdag 4: Zondag 19/02/2023 (9:30 - 15:00 uur) in Vaals

Bij de lesdagen in Vaals overnachten we met de hele groep in de omgeving van Vaals. De overnachtingen zijn inclusief in de opleiding.

Schrijf je in voor de Opleiding Mountainbike Gids

Leer alle ins- en outs van het gidsen. Er zijn maar 6 plaatsen per opleiding beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Opleiding winter 2023

0 van de 6

Schrijf je in!

Wat andere zeggen over onze opleiding

"Je leert details zien die je nooit zag. Er is zoveel meer diepte in het begeleiden van een groep dan ik dacht."

- Ron

"Professionele opzet en erg kundige docent. Veel geleerd en goede feedback gekregen. Praktische opzet spreekt mij erg aan."

- Paul

"Super veel geleerd! Je staat er niet bij stil dat er zoveel achter zit. Tijdens deze opleiding leer je dat haarfijn ontleden."

- Chris

5/5 Google review

5/5 Facebook review

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl