OPLEIDING MOUNTAINBIKE INSTRUCTEUR

Omdat lesgeven iets anders is dan goed kunnen mountainbiken

Waarom een opleiding volgen?

Mountainbiken is meer dan fietsen. Er komt veel techniek bij kijken. Deze technieken zijn vaak niet vanzelfsprekend en moeten aangeleerd worden. Een Mountainbike Instructeur kent de fijne kneepjes en weet op de juiste momenten tips en tricks te geven zodat iedere deelnemer zijn vaardigheden vergroot.

Met de opleiding tot Mountainbike Instructeur leer je hoe je een training opzet en wat een deelnemer nodig heeft om zo veel mogelijk uit een training te halen. Je komt meer te weten over de opbouw van een training, het toepassen van leermethodes, omgaan met niveauverschil, het creëren van een goede leeromgeving en het veilig begeleiden van jouw deelnemers. Ook is er aandacht voor hoe jij als instructeur voor een groep staat en op welke wijze je dit positief kunt inzetten.

De opleiding

Leer in de praktijk

Deze opleiding is een echte praktijkopleiding. In de 5 praktijkdagen sta je zelf voor de groep en oefen je het lesgeven of ben je deelnemer in de les van een medestudent. Je krijgt feedback zodat je jouw skills kunt verbeteren en denkt mee over het handelen van je medestudenten. Tijdens de theorieavond gaan we dieper op de stof in.

Lees verder...

Wat je kunt met het certificaat

Voor het zijn van een mountainbike instructeur heb je geen diploma nodig. Wel is er vanuit de wet geregeld dat jij een zorgplicht hebt voor jouw deelnemers. Door deel te nemen aan deze opleiding investeer je hierin. Je volgt deze opleiding omdat je in jezelf wilt investeren en een betere instructeur wilt worden.

Lees verder...

Niveau

Om een goede Mountainbike Instructeur te kunnen zijn, dien je goed te kunnen mountainbiken. Wanneer je aan deze opleiding deelneemt, ben je een gevorderde mountainbiker. Je beheerst de basis goed, zoals het maken van bochten, het gebruik van de remmen, schakelen, klimmen en dalen.

Lees verder...

Dit heb je nodig

Je maakt gebruik van je eigen materiaal. Je beschikt over een goed functionerende mountainbike met in ieder geval voorvering en versnellingen (geen singlespeed). Natuurlijk heb je een goede helm en fietskleding. Het maakt niet uit of je met flatpedals of klikpedalen rijdt.

Lees verder...

Prijs

Prijs: € 795,00

Dit krijg je allemaal voor dit bedrag:
 • 5,5 lesdag
 • Professionele instructie
 • Beoordeling door ervaren beoordelaar
 • Een informatieve reader
 • Een startpakket voor geven van trainingen met diverse nuttige items t.w.v. ruim € 40,00
 • Veel tips, voorbeelden en trainingen
Je volgt de opleiding in een kleine groep van 6 personen. Op deze manier is er voldoende tijd om te oefenen en kan je gerichte feedback krijgen.

Onze locaties

Waar kan ik de opleiding volgen?

De Opleiding Mountainbike Instructeur vindt plaats in Lage Vuursche en Amersfoort.

We maken gebruik van de mountainbikeroute en speciale trainingslocaties.

Doe je mee?

Data

In december 2023 is een nieuwe opleiding gestart. Dit zijn de lesdagen:

  Winter 2023/ 2024
 • Lesdag 1: Zaterdag 16/12/2023 (9:30 - 16:00 uur)
 • Theorie: Dinsdag 19/12/2023 (19:00 - 22:00 uur)
 • Lesdag 2: Zaterdag 06/01/2024 (9:30 - 16:00 uur)
 • Lesdag 3: Zaterdag 20/01/2024 (9:30 - 16:00 uur)
 • Lesdag 4: Zaterdag 17/02/2024 (9:30 - 16:00 uur)
 • Lesdag 5: Zaterdag 02/03/2024 (9:30 - 16:00 uur)

Lesdagen vinden plaats in Lage Vuursche. De theorie vindt plaats in Amersfoort.

De volgende opleiding zal in het najaar van 2024 gepland worden. Stuur ons een mail en we houden jou hierover op de hoogte.

Schrijf je in voor de Opleiding Mountainbike Instructeur

Leer alle ins- en outs van het lesgeven. Er zijn maar 6 plaatsen per opleiding beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Deze opleiding heeft voldoende aanmeldingen en gaat definitief van start op 16 december.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Opleiding winter 2023/2024
Deze opleiding is al gestart en de inschrijving is daarom gesloten

Wat andere zeggen over onze opleiding

"Benjamin inspireert met zijn kennis en passie voor mountainbiken. Daarnaast creëert hij een uitstekende sfeer en leeromgeving, waardoor je uit je comfort-zone durft te komen en veel leert."

- Matthijs

"Er wordt een super sfeer en perfecte omstandigheden om te leren gecreeërd. Voor een ieder die interesse heeft om een opleiding tot instructeur te willen volgen is dit een absolute aanrader."

- Michel

"Heel veel geleerd in vijf dagen, van groepsdynamiek, leiderschapsrol, trainingsopbouw tot feedback geven. Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die training wil gaan geven of het al doet."

- Gijsbert

"Benjamin maakt de opleiding individueel en brengt het op doordachte en inspirerende wijze. Aanrader/must voor wie de ambitie heeft anderen het plezier van mountainbiken bij te willen brengen!"

- Peter

"Een echte aanrader! Je leert skills tot op de bodem te ontleden en in pasklare stukken over te brengen aan je deelnemers. Gegeven met een gezonde dosis humor en daardoor een geweldige groepsdynamiek waardoor de tijd vliegt. "

- Sander

"Ik ben onder de indruk van de professionaliteit! Hoge kwaliteit van lesgeven en communiceren en de goede inzichten. Een absolute aanrader als je interesse hebt in lesgeven, te meer omdat je ook nog een betere biker wordt!"

- Jurriaan

"Wat een ervaren en kundige docent. Bij hem ga je echt de verdieping in qua lesgeven en techniek. Echt een aanrader voor degene die echt wil leren lesgeven."

- Maikel

5/5 Google review

5/5 Facebook review

Opfrisdag Opleiding

De Opfrisdag

Regelmatig wordt er voor instructeurs die onze opleiding hebben afgerond een opfrisdag georganiseerd. Ben jij in het bezit van een certificaat? Dan moet je mee doen!

Zie het als lesdag 6. We gaan net zoals in de opleiding de hele dag aan de slag met de techniek achter het lesgeven. We starten met een korte opfrisser, we nemen de basis kort door en laten deze zien aan de hand van een paar voorbeelden. Er zijn nieuwe technieken ontwikkeld en nieuwe methodes bedacht die jou nog beter helpen structuur in jouw training aan te brengen, ook die vertellen we je allemaal.

De opfrisdag start om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Hij vindt plaats in Lunteren.

Deelname aan deze kost € 115,00 per persoon. Er kunnen 6 personen deelnemen.

Schrijf je in voor de Opfrisdag van de Opleiding Mountainbike Instructeur

Fris je techniek en skills op! Er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Er staat nu geen Opfrisdag ingepland

0 van de 10

Vervolgopleiding Mountainbike Instructeur

Ga de diepte in met deel 2

Je hebt de opleiding Mountainbike Instructeur met goed gevolg afgerond en geeft al even les. Dan is het nu tijd voor deel 2!

In de vervolgopleiding ga je in 3 lesdagen een niveau dieper op de stof in. Na een korte herhaling gaan we aan de slag met lesgeven in moeilijker terrein, het opsplitsen van niveau, het bereiken van je doel en vergroten van het leervermogen van jouw deelnemer.

De opleiding vindt plaats in meer technisch terrein. Hiervoor gaan we 2 dagen naar Lunteren en 1 dag naar Milsbeek.

Prijs: € 450,00
Dit krijg je allemaal voor dit bedrag:
 • 3 lesdagen
 • Professionele instructie
 • Een informatieve reader
 • Veel tips, voorbeelden en trainingen
Je volgt de opleiding in een kleine groep van 6 personen. Op deze manier is er voldoende tijd om te oefenen en kan je gerichte feedback krijgen. Iedere deelnemer heeft de basisopleiding afgerond met een goede beoordeling en dus is er een gegarandeerd niveau.

Data

Geef je instructeurskills een boost met de vervolgopleiding. Er stata nu geen vervolgopleiding ingepland. Zodra deze bekend wordt gemaakt zie je de data hieronder.

Schrijf je in voor de Vervolgopleiding Mountainbike Instructeur

Ga nog meer de diepte in. Er zijn maar 6 plaatsen per opleiding beschikbaar. Verzeker jouw plaats nu door je in te schrijven.

Datum opleiding Beschikbare plaatsen
Er staat nu geen Vervolgopleiding ingepland

0 van de 6

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl