OPLEIDINGEN

Leer lesgeven en gidsen van de expert

Waarom een opleiding volgen?

Goed kunnen fietsen geeft geen garantie dat je ook een goede instructeur of gids bent. De skills hebben betekent immers niet dat je ze ook over kunt brengen. Zelf overal de weg weten betekent niet dat de groep jou ook volgt. Nee, om goed les te geven of te gidsen is meer nodig. Het gaat om een heel pakket aan technieken en vaardigheden die je moet beheersen, maar ook de capaciteit om kritisch naar jezelf en je eigen handelen te kunnen kijken.

In onze opleidingen leren we jou de skills die je nodig hebt om goed les te kunnen geven of om zeker te kunnen gidsen. Naast de technieken om informatie over te brengen, leer je ook hoe je ervoor zorgt dat die informatie bij de deelnemer aankomt en dat deze er iets mee doet. Je krijgt veel inzicht in jouw eigen handelen en ontvangt tools om waar nodig aan te passen. We zouden zelfs wel willen zeggen dat de kennis van onze opleidingen tot ver buiten het mountainbiken reikt, maar die conclusie mag je zelf trekken.

Onze opleidingen

Opleiding Mountainbike Instructeur

Mountainbiken is meer dan fietsen. Er komt veel techniek bij kijken welke vaak niet vanzelfsprekend is en aangeleerd moet worden. Een Mountainbike Instructeur kent de fijne kneepjes en weet op de juiste momenten tips en tricks te geven zodat iedere deelnemer zijn vaardigheden vergroot.

Met de opleiding tot Mountainbike Instructeur leer je in 5 lesdagen en een halve dag theorie hoe je een training opzet en wat een deelnemer nodig heeft om zo veel mogelijk uit een training te halen. Je komt meer te weten over de opbouw van een training, het toepassen van leermethodes, omgaan met niveauverschil en het creëren van een goede leeromgeving.

Lees alles over Opleiding MTB Instructeur

We zijn op dit moment met een opleiding bezig. Een nieuwe wordt binnenkort weer ingepland! Je kunt je interesse altijd aangeven door ons te mailen. Je staat dan op de interesselijst en hoort als eerste over een nieuwe datum.

Opleiding Mountainbike Gids

Gidsen is complexer dan je zou denken. Het gaat niet alleen om de juiste route weten, het gaat ook om al jouw deelnemers met een veilig gevoel door het terrein leiden. In 4 lesdagen, waarvan 3 net over de grens, leren wij jou alle ins en outs van het gidsen van mountainbikers.

Met de Opleiding Mountainbike Gids leer je hoe je veilig een groep begeleidt door divers terrein. Je komt meer te weten over leiding nemen, op verantwoorde wijze moeilijke trails rijden, omgaan met niveauverschil, het creëren van een goede sfeer en het bevorderen van plezier bij jouw deelnemers.

Lees alles over opleiding MTB GIDS

Op dit moment staat deze opleiding niet ingepland. Hij komt binnenkort weer online!

Vervolg Opleiding Mountainbike Instructeur

Nadat je de Opleiding Mountainbike Instructeur hebt afgerond en enige praktijkervaring hebt opgedaan, kun je verder met de Vervolgopleiding. In 3 lesdagen herhalen we kort wat je al geleerd hebt, gaan we dieper in op de stof en leer je nieuwe technieken voor de gevorderde instructeur.

In de Vervolg Opleiding gaan we aan de slag met lesgeven in moeilijker terrein, het opsplitsen van niveau, het bereiken van je doel in complexere oefeningen en het nog verder vergroten van het leervermogen van jouw deelnemer.

Lees alles over de Vervolg Opleiding MTB Instructeur

Op dit moment staat deze opleiding niet ingepland. Hij komt binnenkort weer online!

Opfrisdag Mountainbike Instructeur

Als instructeur weet je als geen ander dat je veel moet oefenen om een techniek te beheersen en vast te houden. Maar ook dat tijdens het oefenen kleine foutjes jouw uitwerking minder goed kunnen maken. Juist daarvoor is de Opfrisdag. Nadat jij de Opleiding Mountainbike Instructeur hebt afgerond kun je tijdens de opfrisdag jouw kennis weer even... tja, opfrissen.

We herhalen de stof die je in de opleiding hebt geleerd. Je mag zelf in actie komen tijdens deze dag en krijgt feedback op jouw handelen.

Lees alles over de Opfrisdag MTB Instructeur

Op dit moment staat deze opleiding niet ingepland. Hij komt binnenkort weer online!

Wanneer vinden de opleidingen plaats?

Data en beschikbaarheid opleidingen

Benieuwd wanneer er een opleiding plaats vindt en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn? Je ziet hieronder alle opleiding die nu gepland staan.
Datum reis
Op dit moment zijn er geen opleidingen beschikbaar

Onze locaties

Waar kan ik de opleiding volgen?

Onze opleidingen worden gegeven op mooie locaties in de natuur, waar we rustig kunnen trainen en ook nog eens goed kunnen mountainbiken.

 • MTB Instructeur: Lage Vuursche en Hoevelaken
 • MTB Gids: Apeldoorn en Vaals
 • Vervolg Opleiding: Lunteren en Milsbeek
 • Opfrisdag: Lunteren

Wat andere zeggen over onze opleiding

"Benjamin inspireert met zijn kennis en passie voor mountainbiken. Daarnaast creëert hij een uitstekende sfeer en leeromgeving, waardoor je uit je comfort-zone durft te komen en veel leert."

- Matthijs

"Er wordt een super sfeer en perfecte omstandigheden om te leren gecreeërd. Voor een ieder die interesse heeft om een opleiding tot instructeur te willen volgen is dit een absolute aanrader."

- Michel

"Heel veel geleerd in vijf dagen, van groepsdynamiek, leiderschapsrol, trainingsopbouw tot feedback geven. Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die training wil gaan geven of het al doet."

- Gijsbert

"Benjamin maakt de opleiding individueel en brengt het op doordachte en inspirerende wijze. Aanrader/must voor wie de ambitie heeft anderen het plezier van mountainbiken bij te willen brengen!"

- Peter

"Je leert details zien die je nooit zag. Er is zoveel meer diepte in het begeleiden van een groep dan ik dacht."

- Ron

"Professionele opzet en erg kundige docent. Veel geleerd en goede feedback gekregen. Praktische opzet spreekt mij erg aan."

- Paul

"Super veel geleerd! Je staat er niet bij stil dat er zoveel achter zit. Tijdens deze opleiding leer je dat haarfijn ontleden."

- Chris

5/5 Google review

5/5 Facebook review

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl