ENDURO WEEK ZUID-SPANJE

Super trails in de lentezon

 • Prijs

  € 1350,00

 • Datum

  Deze reis staat nog niet ingepland voor 2025

 • Niveau

  Techniek: Niveau 3 (Enduro)
  Conditie: Niveau 3 (uitdagend)
 • Mountainbike

  Veerweg: 140 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  Knie- en elleboogbeschermers

Zuid-Spanje, waar de bergen in de zee eindigen

Achter de playa's en boulevards ligt een heel ander Spanje. Eén van ongerepte natuur en verlaten bergen. De rijke historie van de Moorse tijd heeft een erfenis achtergelaten die voor ons mountainbikers zeer waardevol is; een uniek netwerk van oude ezelpaden vormt nu de beste singeltrails.

We rijden de makkelijkste weg omhoog, het draait in deze reis om het afdalen. En dat afdalen gaat over hele gave paden. De ondergrond is ruig en bezaaid met stenen. De berghellingen zijn steil, de paden technisch. De afdalingen zijn lang, tot wel 5 kilometer aan één stuk!

In Zuid-Spanje ben je zo. Jij pakt het vliegtuig naar Valencia. Wij zorgen voor de transfer vanaf het vliegveld. Jouw mountainbike reist met ons mee vanuit Nederland. Je slaapt, ontbijt en dineert in een luxe hotel in de bergen met waanzinnig uitzicht. Wij zorgen voor het lunchpakket en uitdagende dagtochten. Klinkt goed toch?

De reis in detail

Tijdens de reis

We slapen in een mooi hotel aan de rand van een klein dorpje dat hoog in de bergen ligt. Rust, ruimte en luxe kamers zijn de ingrediënten. Je deelt een kamer met een reisgenoot, maar het is ook mogelijk om tegen een toeslag gebruik te maken van een eenpersoonskamer .

Het verblijf is op basis van half pension. Er staat in de ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Het diner is een zeer smakelijk 3-gangen menu van de kaart. De lunch regelen wij. We maken iedere dag een lunchpakketje klaar en eten dit op met de beste uitzichten. Wij hebben gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

We fietsen afwisselend vanaf het hotel of we maken gebruik van onze personenbus om in een ander gebied te mountainbiken.

Van en naar Spanje

Jouw mountainbike en bagage lever je in Nederland bij ons in. Wij vervoeren deze voor jou naar Spanje zodat jij enkel met handbagage reist. Wel zo makkelijk.

Naar Spanje reis je het snelste met het vliegtuig. Op zondag vlieg je met Transavia in 2,5 uur naar Valencia vanaf Schiphol. Deze vlucht vertrekt om 12:05 uur. In Valencia staat de transfer al op jou te wachten om je in 1,5 uur naar het hotel te brengen.

Op zaterdag brengen wij jou weer naar het vliegveld van Valencia toe. Je bent hier op tijd voor de vlucht van 10:40 naar Amsterdam. Om 13:20 uur sta je weer op Nederlandse bodem.

Reis je liever op een groene wijze, dan is de trein een goed alternatief. De reis duurt dan een stuk langer, maar je veroorzaakt vrijwel geen uitstoot.  Die groene keuze belonen wij graag met een waardebon van € 50,00.

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt en diner
 • 5x lunchpakket
 • 5x mountainbike dagtocht
 • Professionele gidsen
 • Transfer van vliegveld of station
 • Transport van mountainbike en bagage vanuit Nederland naar Spanje en retour

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 275)
 • Huur kniebeschermers (+ € 35)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 35)

Niet inbegrepen

 • Vlieg- of treinreis (± € 90 tot € 300)
 • Groene reis korting (- € 50)
 • Drankjes in het hotel (± € 60)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor de Enduro week Zuid-Spanje

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis Beschikbare plaatsen
Enduro week Zuid-Spanje 04/02/2024

0 van de 10

Schrijf je in!

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Dit is onze verste bestemming en dat zie je meteen terug in de footprint van deze reis. Het vliegen van de deelnemers veroorzaakt 80% van de uitstoot. De andere 20% is toe te kennen aan onze bus die voor deze reis bijna 4000 km aflegt.

Bij verre reizen is de trein een minder goed alternatief. De reis duurt fors langer. Wanneer je deze comfortabel wilt maken zul je de treinreis moeten opsplitsen in 2 dagen. Van Nederland naar Barcelona in 12 uur en de volgende dag door naar Valencia in 3 uur. Met het vliegtuig duurt de reis met reis naar het vliegveld, inchecken, vlucht en douane 5,5 uur. Voordeel, je hebt wel de tijd om Barcelona te bekijken.

Wil jij toch voor groen gaan, dan bespaar je flink op uitstoot met de trein. In Nederland rijdt de trein op 100% groene energie. In Frankrijk is dit 90%. Spanje geeft de trein 21% groene energie mee. Bij elkaar bespaar je op een retour per trein 517 kg CO2. Dat is bijna evenveel als een gemiddeld huishouden in 3 maanden uitstoot met grijze stroom.

Kies jij voor de trein, dan belonen wij die keuze graag met een waardebon van € 50,00 die je kunt besteden in onze webshop of in kunt zetten voor een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 7422 kg CO2
Bij 10 deelnemers: 742 per deelnemer

Ons aandeel: 1502 kg CO2

 • Brandstof: 1502

Aandeel deelnemers: 5920 kg CO2

 • Vliegen: 5920
 • Per deelnemer: 592

Alternatief deelnemers: 750 kg CO2

 • Trein: 750
 • Per deelnemer: 75
 • Besparing per deelnemer: 517 = 87%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 2250 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 3 jaar en 4 maanden doet. Bij het alternatief is dit 12 maanden.

Het programma

Dag 1: aankomst in Spanje

Je vliegt van Amsterdam naar Valencia in slechts 2,5 uur tijd. Op het vliegveld word je door ons opgewacht. De personenbus staat al voor je klaar om je in 1,5 uur naar het hotel te brengen. Onderweg zie je al wat van het landschap en het laatste stuk klimmen we een flink stuk de bergen in. We installeren ons op de kamers, maken de mountainbikes klaar en gaan eten in het hotel. Wat gaat deze week ons brengen? De gidsen vertellen je het tijdens het eten.

Dag 2: Rondom Benimaurell

40 km, 1100 hm
Op de eerste dag rijden bouwen we de moeilijkheid langzaam op. Je moet wennen aan de ondergrond. We rijden vanaf het hotel de bergen in. Iedere afdaling die we rijden wordt iets moeilijker. Waar nodig stoppen we voor uitleg. We eindigen in het dal, maar hoeven niet helemaal terug omhoog te fietsen. De gidsen hebben in de ochtend de auto halverwege neergezet. Misschien is er hierdoor wel tijd voor een extra afdaling!

Dag 3: Rondom Castell de Castells

39 km, 1146 hm
We stappen in de auto en steken de bergen over naar het volgende dal. Vanuit het kleine dorpje Castell de Castells klimmen we naar bijna 900 meter hoogte. Daar heb je een waanzinnig uitzicht! Nog gaver is het pad naar beneden. Het krioelt als smal wandelpad de berg af met tientallen haarspelden en drops. Hierna komen nog een paar super trails en mooie uitzichten. De laatste afdaling brengt ons weer het dorp in tot bij de auto. Een top dag!

Dag 4: Het achterland van Benidorm

25 km, 1015 hm
Na 2 dagen rijden begin je de benen wat te voelen. Daarom vandaag wat korter op de mountainbike en iets langer in de auto. Maar laat je niet misleiden, we rijden een pittige ronde! Het eerste deel klimmen we 700 meter in slechts 5 kilometer. Op de pas aangekomen begint de beloning. Een waanzinnige singeltrail die kilometers lang langs de bergwand naar beneden slingert. De volgende trail gaat door het bos en brengt ons via kleine klimmetjes en afdalingen dichtbij de auto. We sluiten af met een snelle afdaling. De dag is kort, maar zeer krachtig!

Dag 5: Naar het hoogste punt

35 km, 1217 hm
Dit wordt een super dag! We klimmen vanuit het hotel naar de bergpas. We volgen eeuwenoude ezelpaden naar beneden. Sommige secties zijn gebouwd als trap en vragen al je aandacht om af te rijden. Tussendoor moeten we af en toe weer omhoog totdat we beginnen aan een lange klim over technische singeltrails en brede grindwegen naar het hoogste punt van de week. Als beloning 5 kilometer onafgebroken singeltrail naar beneden! De auto brengt je naar het hotel.

Dag 6: Rondom Parcent

45 km, 1268 hm
We rijden met de auto naar Parcent en klimmen vanaf daar omhoog. Het pad neemt ons mee om de berg heen zodat we uitzicht hebben de Middelandse Zee. We dalen af over technische singletrails. Er volgt een langere klim die ons naar de moeilijkste afdaling van de week brengt. Een onophoudedelijk festijn van grote stenen, haarspeldbochten en drops. Het laatste pad brengt ons naar de pas. De afdaling is een mooie singeltrail die op en neer golft langs de berghelling. We sluiten de dag en de week af bij het Belgische wielercafé in het dorp.

Dag 7: Terug naar huis

Ook aan deze waanzinnige week komt weer een einde. We ontbijten extra vroeg. We brengen je hierna naar het vliegveld. Je moet afscheid nemen van het zonnig Spanje en rond het middaguur ben je alweer in Nederland. Jouw mountainbike en eventueel bagage reist met ons mee terug en kun je in de loop van de week bij ons ophalen.

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

De Enduro Week Zuid-Spanje is de perfecte start van het jaar. Al in februari mountainbike jij in de zon tussen de bloesem. De trails zijn super gaaf en bieden veel uitdaging. Het landschap is adembenemend en de reis tot in de puntjes verzorgd. Vervoer mountainbike, luxe hotel, lekker eten en goede begeleiding. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl