Trainingsweek Eifel

Aantal beschikbare plaatsen:
Helaas staat deze reis in 2020 niet op onze planning. In 2021 waarschijnlijk weer wel!

De Duitse Eifel is in een ver verleden gevormd door vulkanen. Overal zijn nog de sporen te vinden die wijzen op een woest verleden. De heuvels zijn uitgebluste vulkanen met echte kratermeren. Sinds de laatste uitbarstingen duizenden jaren geleden is het landschap flink veranderd. De heuvels zijn nu het perfecte terrein voor mountainbikers. Steile beklimmingen en snelle afdalingen, brede grindwegen en smalle singletracks. Je kunt hier waanzinnige tochten rijden en je verbazen over het mooie landschap. En dat allemaal zo dicht bij Nederland!

Onze instructeurs kennen de omgeving en weten je de mooiste plekjes en de gaafste trails te laten zien. Hun kunde helpt jou om hier veilig en gecontroleerd te rijden, zodat plezier bovenaan kan staan. Naast het rijden van mooie tochten door het waanzinnige landschap, krijg je ook gerichte training in het mountainbiken. We zoeken een aantal locaties op waar we training kunnen geven in het rijden in bergachtig terrein. De trainingen zijn bedoeld om jou optimaal te kunnen laten genieten van het mountainbiken in de Eifel. Tel daar de gezelligheid van de groep bij op en je hebt een onvergetelijke 5 dagen mountainbiken in de Eifel!

In april bestaat de reis uit twee groepen. De eerste groep is een niveau 2. Hiervoor kan iedereen met het juiste niveau inschrijven. De tweede groep is een niveau 3. Voor deze groep kan je enkel aanmelden wanneer je al minimaal twee keer met de Trainingsweek Eifel bent meegeweest of al eerder een niveau 3 clinic of Masterclass hebt gevolgd. Met deze groep gaan we verder waar we in andere reizen en clinics gebleven zijn. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past.

We begeleiden deze reis met 4 instructeurs. Hoe de verdeling van deze instructeurs is, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor ieder niveau. We begeleiden met maximaal 8 deelnemers per instructeur. Er kunnen maximaal 26 deelnemers mee. De niveau 2 en 3 groep komen elkaar overdag niet tegen en wisselen van niveau is ook tijdens de reis niet mogelijk.

Verblijf
We verblijven 5 dagen in een hotel midden in de Vulkaan Eifel. Met uitzicht over de heuvels nuttigen we hier het ontbijt en genieten we ‘s avonds van een 3-gangen keuze menu. Het hotel beschikt over diverse faciliteiten speciaal voor fietsers, zoals een afspuitplaats en een stalling. De kamers zijn netjes en goed verzorgd, kortom een verblijf waarbij het je aan niets zal ontbreken.

Vervoer
Je reist op eigen gelegenheid naar de Eifel. Vanuit Utrecht duurt de reis ongeveer 3,5 uur. Wil je graag met iemand meerijden? Geef het aan in het aanmeldingsformulier en wij proberen een match te vinden. De tochten die we maken starten in principe altijd vanaf het hotel.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. De trainingsweek in de Eifel is een mix van training in het terrein en het rijden van mooie tochten. Iedere dag krijg je een clinic in de ochtend en in de middagen  rijden we een mooie tocht.

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 525,- per persoon op basis van halfpension.
Maximum aantal deelnemers: 24. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Op woensdagmiddag, wanneer iedereen is gearriveerd, stappen we op de mountainbike. De dagen zijn een combinatie van training en het rijden van mooie tochten. Bij de clinic brengen we jou de basis en meer gevorderde oefeningen bij die van pas zullen komen in de Duitse heuvels, terwijl we tijdens het rijden van een tocht de uitdagende en ontspannende trails en paden opzoeken. Lees verder…

Foto’s
De Eifel geeft je het idee ver van Nederland weg te zijn. Toch ligt het op maar enkele uren rijden van Nederland. De oude vulkanen hebben het landschap goed vormgegeven. Een landschap wat je echt moet beleven! Ben je benieuwd naar een indruk van de trainingsweek? Kijk dan snel op de fotopagina! Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Trainingsweek Eifel is een echte mountainbike belevenis. Mountainbikers die al eerder aan deze reis deelnamen, hebben de reis met een hoog cijfer gewaardeerd. De combinatie van training, persoonlijke aandacht, ontspanning en mooie tochten is uniek. Wil jij deze reis zelf beleven? Schrijf je dan nu in! Naar het aanmeldingsformulier…

Film Trainingsweek Eifel


Reacties zijn niet toegestaan.