TRAININGSWEEK EIFEL

5 dagen training en mooie tochten

 • Prijs

  € 775,00

 • Datum

  Helaas, in 2024 wordt deze reis niet aangeboden
 • Niveau

  Techniek: niveau 2 (gevorderd) of 3 (beginnend Enduro)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Niveau 2: Hardtail of Full-suspension
  Niveau 3: Full-suspension met 130 t/m 170 mm veerweg, dropper-post
 • Protectie

  Helm en handschoenen
  Kniebeschermers voor niveau 3

Uitgestrekte heuvels, singletrails en top training

De Duitse Eifel is in een ver verleden gevormd door vulkanen. Overal zijn nog de sporen te vinden die wijzen op een woest verleden. De heuvels zijn nu het perfecte terrein voor mountainbikers. Steile beklimmingen en snelle afdalingen, brede grindwegen en smalle singletracks. Je kunt hier waanzinnige tochten rijden en je verbazen over het mooie landschap. En dat allemaal zo dicht bij Nederland!

Onze instructeurs kennen de omgeving en laten je de mooiste plekjes en de gaafste trails zien. In de ochtend krijg je een leerzame training. We hebben 2 niveaugroepen. In niveau 2 maak je kennis met het mountainbiken in de heuvels. Hoe controleer je jouw mountainbike in steiler terrein? Hoe rijd je drops, haarspeldbochten en tackel je steile beklimmingen. In niveau 3 ga je aan de slag met Enduro technieken. Hoe houd je flow en snelheid in technisch terrein? Wortels, drops, gladde ondergronden, het komt allemaal voorbij.

In de middag maken we mooie tochten door de heuvels. We zoeken paden op die passen bij de training zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Plezier en ontspanning staan voorop. Deze reis duurt maar 5 dagen, maar voelt als een hele vakantie!

De reis in detail

Tijdens de reis

We verblijven in hotel Berghof, aan de rand van Daun. Een typisch Duits familiehotel waar we warm ontvangen worden. Je verblijft hier op basis van half-pension. In de avond is er een vast 3-gangen menu met een vegetarische keuze. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet voor je klaar. Lunchen doen we onderweg in 1 van de heerlijke restaurants. En waar mogelijk pakken we ook nog even een taartje mee.

Indien je een kamer deelt met een ander persoon is het goed om te weten dat het bed een vaste ombouw met 2 losse matrassen heeft. Het is dus niet mogelijk de bedden uit elkaar te schuiven.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In de stad is een supermarkt en een fietsenwinkel. Je kunt jouw fiets schoonmaken bij het hotel. Indien nodig hebben wij gereedschap, werkstandaard, pomp en diverse reservematerialen bij ons.

Van en naar de Eifel

Het makkelijkste reis je met de auto naar de Eifel. Vanuit Utrecht ben je hier in 3,5 uur. Natuurlijk is het fijn als er zo min mogelijk auto's heen en weer rijden. Kan er iemand met jou meerijden? Bij het aanmelden voor deze reis kun je dit aangeven. Ook kun je aangeven dat je juist met iemand mee wilt rijden. Wij linken de personen die dit willen aan elkaar. Reis je met 4 deelnemers in een auto? Dan krijg je € 25,00 korting per persoon.

Het is ook mogelijk om met de trein te reizen naar Cochem. Je moet dan het laatste stuk met de bus. Je bespaart zo het grootste deel van de CO2-uitstoot. Wil je met de trein, dan kun je jouw mountainbike in Nederland aan ons meegeven. Omdat we het fijn vinden dat jij voor het groene alternatief kiest ontvang je van ons een waardebon van € 25,00.

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 4x overnachting
 • 4x ontbijt en diner
 • 5x mountainbike training
 • 5x begeleide mountainbike tocht
 • Professionele instructeurs
 • Transfer van en naar station
 • Transport van mountainbike vanuit Nederland naar de Eifel wanneer je met de trein reist

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 225)
 • Huur mountainbike (+ € 175 - € 250)
 • Huur kniebeschermers (+ € 25)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 25)

Niet inbegrepen

 • Auto- of treinreis (± € 90 - € 150)
 • Groene reis korting (- € 25)
 • Lunch en drankjes (± € 125)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Reserveer jouw deelname aan de Trainingsweek Eifel!

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.
Datum reis
Helaas, deze reis bieden we in 2024 niet aan

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Een reis waarbij je met de auto naar de bestemming komt is al snel minder vervuilend dan een vliegreis. Juist een bestemming dichtbij kiezen kan op zich al een groene keuze zijn.

Wanneer iedere deelnemer met zijn eigen auto naar de Eifel rijdt, worden er ongeveer 18400 km verreden. Door samen te reizen, kunnen we deze uitstoot al een heel stuk terugdringen. Reis je met minimaal 4 deelnemers in een auto? Dan krijg je € 25,00 korting persoon.

Wil je voor helemaal groen gaan, dan is de trein het perfecte alternatief. In Nederland en Duitsland rijdt deze op 100% groene stroom en levert dus geen uitstoot op. Om het makkelijk te maken nemen wij in dat geval jouw mountainbike mee vanuit Nederland. Voor de transfer vanaf het station maak je gebruik van een bus. De besparing aan CO2-uitstoot is fors. Wanneer iedereen met de trein reist kan er maar liefst 94% worden bespaard. Maak je de reis met de trein, dan vinden wij dat een waardebon van € 25,00 waard die je in onze webshop kunt besteden of kunt inzetten voor een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 2632 kg CO2
Bij 22 deelnemers: 120 per deelnemer

Ons aandeel: 168 kg CO2

 • Brandstof: 168

Aandeel deelnemers: 2464 kg CO2

 • Auto: 2464
 • Per deelnemer: 112

Alternatief deelnemers: 150 kg CO2

 • Trein: 0
 • Transfer: 150
 • Per deelnemer: 7
 • Besparing per deelnemer: 105 = 94%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 318 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 2 maanden doet. Bij het alternatief is dit 2 maanden.

Het programma

Dag 1: aankomst in de Eifel

In de ochtend maak je de reis naar de Eifel toe. Je bent hier zo. Om 12 uur wordt je verwacht. We starten met een lunch. We maken kennis met elkaar en de instructeurs leggen uit wat deze week jou allemaal gaat brengen. Na de lunch kleden we ons om en stappen we op de mountainbike. We splitsen in 2 groepen die elk met hun eigen instructeurs op pad gaan. We gaan meteen aan de slag met de eerste training. In zowel niveau 2 als niveau 3 gaan we in op de basistechnieken balans en houding. Hierna is het tijd om het gebied te verkennen. We nemen je mee naar een paar mooie trails. Je kunt genieten van het mooie heuvellandschap, een paar flinke klimmetjes en natuurlijk snelle afdalingen.

Dag 2: Bochten, klimmen dalen

Na een lekker ontbijt stappen we weer op de fiets. Zoals iedere dag gaan ook vandaag de groepen van niveau 2 en 3 los van elkaar op pad. De training gaat een stap verder. Bij niveau 2 gaan we kijken naar hoe je met je lichaam de mountainbike stabiel kunt maken. Sturen met je lijf, kijken, balans voor en achter. We kijken naar bochten, klimmen en dalen. Bij niveau 3 gaan we kijken naar controle op steilere hellingen met obstakels. Hoe houd jij je mountainbike onder controle, hoe beheers je de snelheid, hoe laat je hem gecontroleerd rollen? Na de lunch is het tijd voor een mooie tocht. We zoeken paadjes op die passen bij wat we vanochtend hebben getraind. Natuurlijk houden we bij beide groepen rekening met de afstand en het aantal hoogtemeters. De juiste inspanning voor een goede ontspanning!

Dag 3: Drops en singletrails

In de ochtend gaat de training van beide groepen over het rijden van drops. Bij niveau 3 zijn deze wat hoger dan bij niveau 2. In die laatste groep gaat het ook hier weer helemaal om balans en controle. De truc is om jouw mountainbike het werk te laten doen. Zelf moet je vrij weinig merken van een drop. Dit doe je door de juiste houding, de balans goed te verdelen en te zorgen dat al jouw basistechnieken perfect in orde zijn. De trainingslocatie van de niveau 3 groep ligt wat verder weg. We starten daarom met een tocht. Voor de lunch rijden we een paar hele gave singletrails over een steile helling. Hoogtevrees is hier niet handig. Na de lunch gaan we aan de slag met het rijden van drops op steile hellingen. De techniek is hetzelfde als bij niveau 2, alleen de setting is een slag moeilijker. Ook niveau 2 rijdt in de middag een paar gave singletrails over steile hellingen.

Dag 4: Haarspeldbochten

De trainingen bestaan uit allemaal losse bouwstenen. Wanneer je meerdere bouwstenen met elkaar combineert opent er ineens een nieuwe techniek. Een goed voorbeeld is haarspeldbochten rijden. Hiervoor moet je eerst perfecte bochten kunnen maken en bij het afdalen jouw mountainbike helemaal onder controle hebben. Beide technieken vanuit houding en balans ingezet. Combineer je dit met elkaar, dan gaat het al bijna vanzelf. Beide groepen gaan vandaag aan de slag met haarspeldbochten rijden. Voor niveau 2 is dat op onze trainingslocatie in Daun. Hier kunnen we diverse haarspelden maken met divers hoogteverschil. Met niveau 3 gaan we naar het bikepark. Dit kleine parkje in een oude afgraving heeft een aantal gebouwde trails met flink hoogteverschil. Na de lunch rijden we een mooie tocht en zoeken we een aantal trails met haarspeldbochten op.

Dag 5: Rijden en naar huis

We hebben nog de hele ochtend om te mountainbiken. We starten met een korte training. Is er nog iets wat we nog niet gedaan hebben of waar behoefte aan is? Dan doen we dat vandaag. Een stukje herhaling of iets nieuws, het ligt aan de wensen van de groep. Ook gaan we nog een tocht maken. Met alles wat we geleerd hebben kunnen we vandaag moeilijkere paden pakkken. Het wordt een gave tocht dwars door de heuvels We lunchen onderweg en daarna is het een snelle route naar het hotel terug. Rond 14 uur zijn we daar. Je kunt nog even douchen als je dat wilt. Hierna is het inpakken en huiswaarts. Rond etenstijd ben je weer in Nederland. Je kunt terug kijken op een gave week waarin je veel geleerd hebt. Ook heb je flink wat kilometers in de benen. Het is een week die je makkelijk nog een keer kunt doen. Iedere reis is anders en de technieken herhalen is nooit erg. Volgend jaar weer mee?

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

Heel veel leren en onder begeleiding van echt goede instructeurs de mooiste paden van de Eifel rijden. Klinkt goed toch? De trainingen bouwen perfect op en dus gaat jouw techniek een enorme boost krijgen. Doordat we met 2 niveaugroepen trainen en op pad gaan, sluit deze reis altijd bij jouw niveau aan. De halve dag training zorgt ervoor dat de tocht conditioneel voor iedere geoefende mountainbiker te doen is. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl