Trainingsweek Sölden, Oostenrijk

Aantal beschikbare plaatsen:
8 tot en met 15 juli 2018: 2 van de 10 plaatsen beschikbaar

Sölden heeft flink aan de weg getimmerd, of liever gezegd aan de trails. De afgelopen jaren is er keihard gewerkt om een waanzinnig bikepark aan te leggen. Zo groot dat ze het hebben uitgeroepen tot een eigen republiek; Bike Republic Sölden. De 3 cabineliften vervoeren jou en jouw mountainbike in een kleine 10 minuten zo’n 1200 meter hoger. Vanaf iedere lift lopen er diverse trails naar beneden. Sommige aangelegd met flowie kombochten, pumps en northshores. Maar er zijn ook diverse wandelpaden die opengesteld zijn voor mountainbikes. Dit zijn de natural trails die ruig zijn. Er zijn trails voor ieder niveau, van beginner tot ver gevorderd.

Tijdens de Trainingsweek Sölden ga je samen met een gids op pad. We begeleiden deze reis samen met de locals van Bikeschool Ride-On. Ze spreken Nederlands en weten wat echt mountainbiken inhoudt. Iedere dag krijg je training van ons. Je leert alle ins en outs van het bikepark en de bijbehorende technieken. Wees er maar zeker van dat je aan het einde van de week vrijwel alle rode routes gereden hebt! In het dal liggen twee super leerzame pumptracks. Perfect voor het oefenen van de techniek die je nodig hebt op de trails. De opbouw van de trainingen brengt je op steeds moeilijkere paden en aangepast aan jouw tempo leer je meer en meer. We hebben een uitgebreid programma opgesteld, inclusief een E-bike avondrit naar een gedeelte zonder lift. Voor de overige dagen ontvang je van ons een liftpas met onbeperkt aantal uplifts.

Tijdens deze week verblijf je in het Lifestyle Hotel “Die Berge” in het centrum van Sölden. Een modern hotel met comfortabele kamers, een erg mooie inrichting en een paar erg speciale features… Wat dacht je van een zwembad op het dak met uitzicht op de bergen? En een ontbijtbuffet ter grootte van een tennisbaan. Misschien wel te veel keuze, maar lekker is het zeker. De auto staat veilig gestald in de garage. Jouw mountainbike in de beveiligde fietsenstalling.

De Trainingsweek Sölden is een niveau 2 reis. We begeleiden met 2 gidsen en maximaal 6 deelnemers per gids. Hierdoor kunnen we jou veel aandacht geven en de groepen indelen op niveau. Benieuwd naar het niveau? Bekijk de keuzehulp en bepaal of dit niveau bij jou past. Wij raden het gebruik van een Full-suspension mountainbike aan, maar met een hardtail is deelname ook mogelijk. Een dropperpost (verstelbare zadelpen) is in het bikepark erg prettig. Eventueel kun je een full-suspension Merida One Forty of One Twenty bij ons huren. Het gebruik van een helm, kniebeschermers en handschoenen met lange vingers zijn verplicht. Deze zijn eventueel bij ons aan te schaffen of te huren.

Slaap je liever op de camping? Of in een appartement? Je kunt deze reis ook boeken zonder accommodatie. In dat geval verzorg jij zelf je overnachtingen, maar krijg je van ons de begeleiding en liftpas. In dat geval krijg je € 300,00 korting per persoon. Neem voordat je boekt wel even contact met ons op voor deze optie!

Verblijf
We verblijven in Lifestyle Hotel Die Berge op basis van logies en ontbijt. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over een dubbelbed of twee losse bedden. Het diner nuttigen we in het dorp, de kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de reis. Het ontbijt bestaat uit een zeer uitgebreid buffet. Lunchen doen we onderweg of in het bikepark in één van de restaurants.

Vervoer
Je rijdt op eigen gelegenheid naar Sölden toe. Vanuit Utrecht is dit ongeveer 9 uur rijden. Je wordt op zondagmiddag verwacht. De vertrekdag is eveneens een zondag. Zou je liever vliegen? Dat kan. Sölden is goed bereikbaar met het OV vanaf Innsbruck en München. Wij kunnen in dat geval jouw mountainbike vervoeren of je kunt een mountainbike huren.

Professionele begeleiding
De gediplomeerde instructeurs van Mountainbike Challenge hebben veiligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Tijdens de Traininsgweek Sölden staan wij voor je klaar om je te helpen waar nodig. Iedere dag geven wij een leerzame training en ook tijdens de tochten staan we klaar met raad en daad!

Prijs en data
Data en beschikbaarheid: Zie bovenaan deze pagina
Prijs: € 995,- per persoon op basis van logies, ontbijt en inclusief liftpas.
Maximum aantal deelnemers: 10. Benieuwd wat er allemaal is inbegrepen in deze reis? Lees verder…

Programma
Op zondagmiddag rond 18:00 uur wordt je verwacht in Sölden. We eten gezamenlijk. Op maandag start de training. Er is ook tijd om lekker zelf te rijden. Iedere dag gaan we de bergen in en staan wij klaar om je te helpen waar nodig. Op zaterdag sluiten we de laatste dag op de trails af met een gezamenlijk diner. Op zondag reis je weer terug naar huis. Lees verder…

Foto’s
De bergen, de trails, de hoogste top van Tirol… het vormt een bijna onwerkelijk decor voor deze op zich zelf al gave reis. De sfeer die je hier voelt is gemoedelijk en sportief. Mensen begroeten elkaar en maken een praatje. Dat zie je dus niet op de foto, maar moet je zelf ervaren. Ben je benieuwd naar een indruk van deze week? Kijk dan snel op de fotopagina! Naar de fotopagina…

Inschrijven
De Trainingsweek Sölden Oostenrijk is de ideale bestemming voor de zomer van 2018. Beter leren mountainbiken, gezelligheid, waanzinnige natuur en de beste trails… Waar wacht je nog op? Ga met ons mee! Naar het aanmeldingsformulier…

 

 


Reacties zijn niet toegestaan.