TRAININGSWEEK SÖLDEN

Training in het mooiste bikepark van de Alpen

 • Prijs

  € 1275,00

 • Datum

  Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024

 • Niveau

  Techniek: niveau 2 (gevorderd)
  Conditie: niveau 2 (middelzwaar)
 • Mountainbike

  Veerweg: 120 t/m 170 mm
  Full-suspension, dropper-post, flatpedals
 • Protectie

  Trail of hybride helm, handschoenen,
  kniebeschermers

Super trails, waanzinnige bergen en gave training

Het bikepark van Sölden is zo groot dat ze het tot een eigen republiek hebben uitgeroepen; Bike Republic Sölden. De 3 liften vervoeren jou en jouw mountainbike in een kleine 10 minuten zo’n 1200 meter hoger. Vanaf iedere lift lopen er diverse trails naar beneden. Sommigen zijn aangelegd met flowie kombochten, pumps en northshores. Maar er zijn ook diverse wandelpaden die opengesteld zijn voor mountainbikes. Dit zijn de natural trails die ruig zijn.

Tijdens de Trainingsweek Sölden ga op pad met de locals van Bikeschool Ride-On. Ze spreken Nederlands, Duits en Engels. En zij weten wat echt mountainbiken inhoudt. Iedere dag krijg je training. Je leert alle ins en outs van het bikepark en de bijbehorende technieken. Wees er maar zeker van dat je aan het einde van de week vrijwel alle rode routes gereden hebt! We hebben een uitgebreid programma opgesteld, inclusief een bezoek aan de stille trails in een gedeelte zonder lift. Je hebt iedere dag de beschikking over een liftpas met onbeperkt aantal uplifts.

De reis in detail

Tijdens de reis

Je verblijft in Lifestyle Hotel Die Berge op basis van logies en ontbijt. De kamers zijn voor twee personen en beschikken over een dubbelbed of twee losse bedden. Het ontbijt bestaat uit het grootste buffet wat je ooit gezien hebt. Lunchen doen we op de berg in een alm of restaurant. Het diner nuttigen we in het dorp. De kosten van de lunch, het diner en drankjes zijn niet inbegrepen in de reis.

Alles wat we nodig hebben ligt op fietsafstand. In het dorp is een supermarkt en meerdere fietsenwinkels. Je kunt jouw fiets schoonmaken bij het hotel. Indien nodig is er gereedschap, een werkstandaard en een pomp.

Van en naar Sölden

Sölden ligt tegen de grens met Italië in Tirol, Oostenrijk. Vanaf Utrecht rijd je hier met de auto in ongeveer 9 uur naartoe.

Reis je liever met de trein dan is dat goed mogelijk. Via München en Innsbrück bereik je het dal in ongeveer 10 uur. De bus brengt je in 1 uur het laatste stuk tot aan Sölden. Jouw fiets kan mee op de speciale aanhanger. De trein rijdt in Nederland, Duitsland en Oostenrijk op 100% groene energie. Je bespaart ten opzichte van een reis met een gemiddelde auto al snel 98% aan CO2 uitstoot. Maak je gebruik van de trein als reismiddel naar Sölden, dan krijg je van ons een waardebon van € 75,00.

Lees verder...

Dit is wel en niet inbegrepen

Inbegrepen

 • 6x overnachting
 • 6x ontbijt
 • 5x mountainbike training
 • 5 dagen liftpas
 • Professionele gidsen

Bij te boeken

 • Gebruik 1-persoonskamer (+ € 275)
 • Huur mountainbike (+ € 375)
 • Huur kniebeschermers (+ € 45)
 • Huur elleboogbeschermers (+ € 45)

Niet inbegrepen

 • Auto- of treinreis (± € 100 - € 300)
 • Korting groene reis (- € 25 - € 75)
 • Lunch, diner en drankjes (± € 175)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ga je mee?

Schrijf je in voor de Trainingsweek Sölden!

Beleef deze waanzinnige reis zelf. Verzeker jouw deelname door je hier in te schrijven. Je hoeft niet direct de volledige reissom te betalen, maar slechts een aanbetaling van 20%.

Datum reis
Helaas, deze reis staat niet ingepland in 2024

De footprint van deze reis

De footprint verkleinen

Vanuit Utrecht is het 898 km enkele reis naar Sölden. Dat betekent dat er, wanneer iedereen alleen reist, 14 autos heen en weer rijden die gezamenlijk 25144 km maken. Omdat de liften draaien op groene waterkracht stroom, is er de rest van deze reis geen uitstoot op het gebied van vervoer. De auto kilometers zijn dus goed voor 100% van de uitstoot.

Een goed alternatief is het samenreizen met de auto. Wij kunnen voor het samen rijden deelnemers bij elkaar brengen.

Een nog veel groener alternatief is de trein. Vanaf Utrecht, via München en Innsbrück reis je naar Ötztal Bahnhof. Hier stap je in de Postbus waar de mountainbike in mee kan. In Nederland, Duitsland en Oostenrijk rijden de treinen op groene stroom. Zo blijft enkel de bus als uitstoter over. Met de auto duurt de reis 9 uur, met de trein en bus 11 uur. De besparing aan CO2-uitstoot is fors wanneer jij met de trein reist. Maar liefst 98% aan uitstoot kan worden bespaard.

Reis je met de trein? Dan krijg je van ons een waardebon van € 75,00. Reis je met 3 of 4 deelnemers samen in een auto, dan krijg een waardebon van respectievelijk € 25,00 of € 50,00. De waardebon is te besteden in onze webshop of bij een volgende reis.

Dit is de uitstoot

Totaal: 4340 kg CO2
Bij 14 deelnemers: 310 per deelnemer

Ons aandeel: 0 kg CO2

 • Brandstof: 0

Aandeel deelnemers: 4340 kg CO2

 • Auto: 4340
 • Per deelnemer: 310

Alternatief deelnemers: 98 kg CO2

 • Trein: 0
 • Bus: 98
 • Per deelnemer: 7
 • Besparing per deelnemer: 303 = 98%

Wanneer iedere deelnemer kiest voor het alternatieve vervoer, dan stoot deze reis in totaal 98 kg CO2 uit.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 4000 kwh stroom per jaar. Bij grijze stroom geeft dit een uitstoot van 2224 kg CO2. Deze reis stoot evenveel CO2 uit als 1 huishouden in 1 jaar en 11 maanden doet. Bij het alternatief is dit 0,5 maand.

Het programma

Dag 1: aankomst in Sölden

Per auto of trein reis je naar Sölden toe. Kom je met de trein, dan is het laatste stuk per bus af te leggen. Je mountainbike kan mee op de aanhanger. Je kunt inchecken bij het hotel wanneer je aankomt. We eten gezamenlijk in het dorp, maken kennis met elkaar en de gids vertelt je wat je deze week kunt verwachten. Daarna snel naar bed, want morgen begint het pas echt!

Dag 2: Pumptrack en blauwe trails

We starten met een training op de pumptrack. Er zijn 2 vaste erg mooie punptracks te vinden in Sölden. Ze zijn ideaal om de technieken van pumpen en kombochten te oefenen. Na deze training gaan we omhoog met de lift. We rijden de blauwe trail een keer naar beneden. Onderweg krijg je uitleg over de lijnen, bochten en houten features. We lunchen op de berg. Direct hierna gaan we blauw nog eens naar beneden. Nu wat sneller waarbij je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen. Er is vast nog tijd voor nog een paar runs. We pakken de andere blauwe trail. We sluiten de dag af met een drankje en de nodige high-fives.

Dag 3: Training op snelheid

Gisteren maakte we kennis met de trails. Het is even wennen, je maakt makkelijk veel snelheid. Wanneer je went aan de trails merk je dat je ze begint te begrijpen. Ze zijn heel voorspelbaar en daardoor uitermate geschikt voor training. Het zijn trucjes die je door moet krijgen. Houding, lijnkeuze, op het juiste moment insturen en kijken. Wanneer het goed voelt ga je steeds sneller. Je leert de grenzen aan voelen komen en zo blijft het veilig. Na de lunch gaan we naar de rode trail. Deze is veel sneller en dwingerder. Het voelt alsof je alles weer opnieuw moet leren. Maar na wat wennen en doorkrijgen wat je waar moet doen gaat ook deze trail steeds makkelijker.

Dag 4: Natural trails aan de stille kant

Vandaag moeten we een keer zelf klimmen. Aan de andere kant van Sölden ligt de "stille kant". Hier zijn geen liftjes. Het is even werken om er te komen. Het pad is flink steil, maar de beloning groot. Het is hier rustig en er liggen diverse mooie wandelpaden waar we op mogen fietsen. We oefenen hier het rijden op gave natural trails. Deze zijn heel anders dan de geshapete trails bij de liften. Ze zijn onvoorspelbaar en ruig. We zoeken eerst de makkelijke op en gaan naar steeds moeilijkere trails. We lunchen bij een kleine alm, het echte berggevoel. Wanneer we na de lunch helemaal naar beneden rollen merk je pas hoe hoog we geklommen zijn. Het is nog een flinke afdaling. In de middag gaan we nog het bikepark in.

Dag 5: Een stapje moeilijkere trails

Vandaag is het tijd om de grenzen te verleggen. We hebben 3 dagen training gehad en je kunt al heel wat technischere trails met gemak rijden. We komen even rustig in de flow op de blauwe trail. Meteen gevolgd door rood. En dan is het op naar natural rood. Vanaf de Gigijochbahn kom je bij onze favoriet, de Leitnerbergtrail. Een ontzettend ruige en technische singletrail. Vol wortels, steile stukken en stenen. We staan uitgebreid stil bij alle lastige stukken. We leggen uit hoe je controle houdt op de wortels, hoe je de haarspelden netjes rijdt en hoe je de snelheid onder controle houdt op de steile stukken. Het is even werken, maar oh wat is hij gaaf! We lunchen met een mooi uitzicht op de berg bij een alm die we alleen kunnen bereiken via een rode natural trail.

Dag 6: Hoog de bergen in

De Olweitte lijn is beroemd om zijn fotogenieke rockgardens. Je rijdt met uitzicht op de Gletscher en de hoge pieken van de bergen om je heen. Vanaf ruim 2500 meter daal je via vele rockgardens af. We geven uitleg over de rijlijnen en hoe je hier flow houdt. Het is een ruige trail en een pauze heb je hierna wel verdiend. Gelukkig eindigt hij bij een leuke alm. In de middga is er tijd voor training. Wil je misschien nog leren jumpen? Of ga je liever zoveel mogelijk trails rijden? Lekker snel afdalen, genieten van de mooie kombochten en toepassen van alles wat je geleerd hebt. Met jou nieuwe technieken is het allemaal een makkie. Het is goed mogelijk dat je aan het einde van de middag alle trails gereden hebt. We sluiten de dag, en daarmee ook de week, af met een drankje. En misschien ook een taartje?

Dag 6: Terug naar huis

Het ging weer veel te snel, maar het is tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar. Of blijf je nog even Oostenrijk? Het is een land wat heel veel meer te bieden heeft dan alleen mountainbiken. Vanuit Sölden ben je overigens ook zo in Italië via de adembenemende Timmelsjoch.

Foto's en film

Wil je dit ook beleven?

In de Trainingsweek Sölden breng je jouw rijtechniek tot grote hoogte. Wil je beter leren afdalen? Wil je ervaring opdoen in een bikepark? Wil je tussen de hoge bergtoppen genieten van het mountainbiken? Dan is dit jouw week. De trails van Sölden zijn geweldig en van onze training ga je heel veel leren. Ga je met ons mee?

Zo kun je ons bereiken

 • MOUNTAINBIKE CHALLENGE

 • Wethouder de Langelaan 2
  3956GL Leersum
 • +31(0)624921038
  info@mountainbikechallenge.nl